Profesorii care vor să fie în comisiile de la examenele din acest an vor fi aleși prioritar dintre cei care vor participa la simulările de la Evaluarea Națională și Bac – informare a Ministerului Educației

30.402 vizualizări
Foto: © Marad777 | Dreamstime.com
Ministerul Educației a trimis o informare, alături de procedura pentru simularea examenelor, în care anunță, prin inspectorate, că „se va avea în vedere și participarea profesorilor la activitățile de simulare” în stabilirea membrilor comisiilor de examene din vară. Participarea la simulări nu este remunerată separat, cum este cea pentru examenele concrete, iar potrivit documentului consultat de Edupedu.ro ar fi nevoie între 7.000 și 8.700 de evaluatori pentru cei 176 de mii de elevi înscriși în clasa a VIII-a la începutul acestui an școlar.

„La stabilirea membrilor comisiilor de organizare a simulărilor naționale din unitățile de învățământ/centrele de examen, vă rugăm să transmiteți informația conform căreia, la selecția evaluatorilor pentru examenele naționale care se vor desfăşura în sesiunile iunie-iulie 2024 si august 2024, se va avea în vedere și participarea acestora la activitățile de simulare a probelor scrise din cadrul Evaluării nationale pentru absolvenții clasei a VIII-a, respectiv pentru examenul național de bacalaureat 2024”, potrivit informării 24136/2023.

Simulările de la Evaluarea Națională pentru clasa a VIII-a sunt programate pe 5-7 februarie, iar cele pentur Bacalaureat pe 4-7 martie. Procedura pentru simulare poate fi consultată aici.

Foto: © Marad777 | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.


9 comments
 1. La noi în județ am fost amenințați că vom da note explicative dacă nu participăm voluntar la simulări. Abia aștept să scriu Inspectoratului câteva pagini despre încălcarea contractului de muncă și a legislației în domeniul muncii dacă vor continua cu presiunile. Și desigur, să scriu câteva plângeri penale pentru că eu m-am săturat să fiu sclav pe tarlaua ministerului și a Inspectoratului. Să plătească munca suplimentară pe care o efectuăm cu toții în aceste comisii de simulare!

 2. M-au întrebat dacă vreau să fiu (orice) în comisiile pentru simulări. NU, nu vreau. Și nici la examenele propriu-zise nu mă duc. Găsiți alți fraieri.

  1. In unele scoli se practica si mai rau: acolitii directorului la evaluari platite, dusmanii la cele gratis. Si nu, nu esti obligata sa fii in nicio comisie de evaluare fara acordul tau. Nu completezi si nu semnezi niciun acord anterior.

   1. Noi nu suntem întrebați .
    Ne trezim in comisia de simulare ca supraveghetori sau ca evaluatori si ni se spune ca nu putem refuza ,ca deja s-a transmis la Inspectorat .

    1. Daca am fost pus profesor evaluator competente digitale BAC, dar eu nu vreau doarece am o problema personala de rezolvat, cum procedez?

   2. da,cred că așa e in multe școli. Cei care nu sunt in clică merg la supravegherile care nu sunt plătite și cei care sunt “aleși”, la cele plătite. Veșnic aceleași persoane!

  2. Adică cei care participă la exemene sunt fraieri? Cu cine vreți să se țină examenele ? Cu personal din afara școlii?

 3. Examen cu lucrari fara colturi sigilate si transformate in fisiere pdf. Se vor putea inlocui direct din sistem toate lucrarile pilosilor cu spate politic. Copii care invata vor fi luati de fraieri. Numai cinstit nu trebuie sa fii in tara asta. Suntem o natie de hoti pe fata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Carnetele de note ale elevilor, schimbate complet după trecerea la module / Școlile nu sunt obligate să le asigure gratuit, iar unii părinți reclamă că sunt trimiși la firme care vând aceste tipizate la pachet cu servicii mai scumpe

Carnetele de elev ar trebui schimbate săptămâna aceasta în totalitate pentru toți cei peste 2 milioane de elevi din România, potrivit ordinului cu noile modele de cataloage și carnete de…
Vezi articolul