Profesorii din România vor participa la TALIS 2024, anunță Ligia Deca, după adoptarea în Guvern a deciziei. Vor fi colectate “informații directe” privind dezvoltarea profesională, convingerile și atitudinile cadrelor didactice

1.566 de vizualizări
Foto: gov.ro
România va participa la studiul internațional TALIS 2024, după cum a anunțat astăzi Ligia Deca. „Decizia a fost adoptată în ședința de astăzi a Guvernului și constituie un pas important în procesul de aderare a României la OCDE”, a scris, pe Facebook, ministrul Educației.

„Participarea României la runda TALIS 2024 este foarte importantă din perspectiva analizei sistemice, prin colectarea informațiilor directe privind dezvoltarea profesională a profesorilor, practicile de instruire, convingerile și atitudinile cadrelor didactice, evaluarea profesorilor şi feedbackul, leadershipul şcolii etc.”, potrivit ministrului.

  • Amintim că Edupedu.ro a scris că Ministerul Educației a demarat procedurile de participare a României la Studiul Internațional privind Procesul de Predare-Învățare, dezvoltat de OECD – TALIS 2024, potrivit unui proiect de hotărâre de guvern. – detalii aici
  • Studiul TALIS (Teaching and Learning International Survey) este conceput ca o succesiune de studii internaţionale comparative, iniţiate de către OECD, cu scopul de a oferi indicatori internaţionali robuşti şi de a susţine politicile educaţionale relevante privind profesorii şi procesul de predare-învăţare din şcolile aflate la nivelul ISCED 2, potrivit notei de fundamentare.
Redăm mesajul integral al Ligiei Deca:

Mă bucur să vă anunț că România va participa la #TALIS2024!

Țara noastră va participa la sesiunea 2024 a Studiului Internațional privind Procesul de Predare-Învățare (Teaching and Learning International Survey) pentru profesori și directori de școli, dezvoltat de OCDE. Decizia a fost adoptată în ședința de astăzi a Guvernului și constituie un pas important în procesul de aderare a României la OCDE (în contextul în care Consiliul Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică a decis, în data de 25 ianuarie 2022, deschiderea negocierilor de aderare cu țara noastră).

TALIS (Teaching and Learning International Survey) este conceput ca o succesiune de studii internaţionale comparative, iniţiate de către OCDE, cu scopul de a oferi indicatori internaționali robuşti şi de a susţine politicile educaționale relevante pentru profesorii şi pentru procesul de predare-învăţare din ciclul gimnazial.

Participarea României la runda TALIS 2024 este foarte importantă din perspectiva analizei sistemice, prin colectarea informațiilor directe privind dezvoltarea profesională a profesorilor, practicile de instruire, convingerile şi atitudinile cadrelor didactice, evaluarea profesorilor şi feedbackul, leadershipul școlii etc.

TALIS ajută factorii de decizie în politici publice să revizuiască și să dezvolte politici care promovează profesia didactică și cele mai bune condiții pentru un proces de predare-învățare incluziv de calitate.

Totodată, îi ajută pe profesori, pe directorii școlilor și pe ceilalți actori educaționali să discute practicile existente și să găsească modalități de îmbunătățire a acestora. Un pas important, pe care îl susțin cu toată încrederea!


1 comment
  1. Romania a mai participat in 2013 si in 2018 la Talis. Poate isi imagineaza cineva ca s-a schimbat ceva in urma acestor studii.

    In 2013 era ministru un pesedist, vestitul Pricopie, seful lui fiind la fel de vestit, Ponta, plagiatorul. In 2018 era ministru tot un pesedist, ilustrul necunoscut Valentin Popa, vestit doar pentru greselile gramaticale. Popa asta a fost urmat de vestita Rovana Plumb, doar vreo 2 luni.

    Tot in 2018 au domnit la minister vestitul pesedist Genunche, distrugatorul CNATDCU si vestita pesedita Abramburica, distrugatoarea invatamantului profesional din RO.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

ULTIMA ORĂ Modele de subiecte pentru Definitivat 2024, publicate de Ministerul Educației – descarcă documentele pentru peste 100 discipline școlare / Proba scrisă are loc pe 24 iulie 2024

Modelele de subiecte pentru examenul național de definitivare în învățământ 2024, pentru profesorii de gimnaziu și liceu, au fost publicate de Ministerul Educației prin Centrul Național de Politici în Evaluare.…
Vezi articolul

O nouă formă de presiune pe angajații din școli, aflați în a doua săptămână de grevă generală: mesaje de ultimatum primite de directorii școlilor, prin inspectorate, să facă estimări până azi la 16:30 despre salariile angajaților în luna mai – surse

Directorii de școli din mai multe județe au primit un ultimatum de la inspectoratele școlare, conform surselor Edupedu.ro. Inspectoratele au cerut să fie trimise la județ, de către fiecare școală,…
Vezi articolul