VIDEO Gheorghiță, răspuns la întrebarea unui profesor: Prin infecție naturală nu rezolvăm această pandemie, prin vaccinare da

12.178 de vizualizări
Valeriu Gheorghiță / Foto: gov.ro
Prin infecție naturală nu rezolvăm această pandemie, prin vaccinare da, a spus colonelul Valeriu Gheorghiță răspunzând la întrebarea unui cadru didactic în cadrul webinarului dedicat profesorilor, organizat de ministerul Educației.

Întrebare: Care este diferența între imunitatea dată de infectarea naturală cu virusul și cea dată de vaccin?

Valeriu Gheorghiță: “Ținând cont de durata estimată a răspunsului imun după vaccinarea Covid-19 se estimează, și avem deja date la aproape șase luni, cred că acest răspuns imun va fi cu siguranță mai lung decât după boala naturală. Vom vedea pe măsură ce datele devin disponibile și pe măsură ce timpul trece, cât timp va dura acest tip de răspuns imun, dar categoric trebuie să ținem cont că prin infecție naturală nu rezolvăm această pandemie. Așa cum am prezentat în slide-urile anterioare, dacă lăsăm infecția să se disemineze în rândul populației, consecințele sunt dramatice. Prin vaccinare blocăm, împiedicăm apariția bolii, reducem circulația virusului și ca atare reușim să controlăm această pandemie”.

Profesorul universitar Simona Ruță a declarat și ea la același eveniment că cei vaccinați nu mai dezvoltă simptomele specifice și nici nu mai au probabilitate de a ajunge la ATI sau la deces.

“Dacă sunteți vaccinat nu mai puteți face nici simptomatologia asociată și mai ales nu puteți face boală severă care vă pot duce la ATI sau vă poate pune riscul de deces. Întrebarea care se pune acum este dacă puteți face infecții asimptomatice și ați putea să transmiteți boala mai departe. Este mai mult o îngrijorare teoretică la acest moment, nu este un lucru care trebuie să fie luat ad litteram. Adică, ideea aceasta ar fi că după ce te vaccinezi poți să te infectezi cu virusul și virusul s-ar putea înmulți la nivelul tractului respirator superior, adică în nas și în gât să spunem și fără să știți ați putea să transmiteți virusul mai departe.

Când pornim de la vaccinuri care au eficacitate de 95 la sută, este foarte improbabil ca această eficacitate să nu se traducă și la o apărare la poarta de intrare a virusului la căile respiratorii. Deci riscul va fi foarte mic, chiar dacă el ar fi teoretic posibil veți face o infecție cu o doză foarte mică de virus și nu veți transmite acest virus decât în situații cu totul și cu totul excepționale. Al doilea lucru care ar trebui înțeles, cred eu, este că pe măsură ce ne vom vaccina mai mulți vom face un fel de zi împotriva acestui virus, care nu va mai avea cum să se multiplice, cum să se transmită. De aceea este foarte important să facem o acoperire vaccinală cat mai bună ca să putem să prevenim transmiterea virusului în colectivitate”, a declarat Ruță.

Un număr de 112.685 de persoane angajate în sistemul de învățământ sunt în acest moment programate pentru vaccinare, a anunțat ministrul Educației Sorin Cîmpeanu vineri, la debutul unui webinar pe tema vaccinării pentru personalul școlar. 

Potrivit ministrului, peste 19.000 de persoane din învățământ sunt deja vaccinate. Alte câteva mii de cadre sunt înregistrate în platformă, dar cuprinse la capitolul personal medical.

Foto: gov.ro


1 comentariu
  1. Domnule Ghiorghita, mai știm și noi câte ceva despre aceasta falsa pandemie, care urmărește cu totul altceva. Pot sa va răspund la întrebarea aceasta cu mai mult adevăr :

    1.Virusul se modifica de la un organism la altul, ca asta este un virus prin definiție un parazit care se modifica și se multiplica în alt organism.
    2. Dacă ma vaccinez, adică îmi injectez sigur o tulpina, care va multiplica și se va modifica în organismul meu și tot ma voi inbolnavi. De ce sa fac asa ceva?
    3. Aceste vaccine sunt confecționate din material ARN, care în urma mutațiilor, succesorii mei vor suferi de diferite malformații. Din nou! De ce sa fac asta cu buna știința?
    4. Odată infectata cu tulpina acestui virus, ma voi reinfecta ori de câte ori port acesta masca, care îmi blochează pătrunderea aerului curat în plămâni și a celorlalte bacterii, pentru a-mi dezvolta sistemul imunitar. De ce sa ma vaccinez?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Elevii vor veni la școală prin rotație, în clasele în care peste jumătate din copiii din ani terminali vor prezență fizică la ore. Cîmpeanu, cu privire la elevii care stau acasă: Am transmis în sistem obligativitatea accesului la educație și vom reveni cu precizări

În clasele de-a VIII-a și a XII-a în care toți elevii vor vrea să vină fizic la școală, în localitățile care au intrat în scenariul roșu, “se vor lua măsuri…
Vezi articolul

LIVE VIDEO Sergiu Arsene, primar Bod: Pentru descentralizarea educației trebuie să ne așezăm toți la masă, să vedem ce facem dincolo de a lua o tabletă / Dezbaterea online de Ziua Educației a început: Cum funcționează descentralizarea deschiderii școlilor în rural

Funcționează descentralizarea deciziei de a deschide școlile? Aflăm acum cum funcționează în realitate școala în pandemie. World Vision Romania în parteneriat cu Edupedu.ro organizează dezbaterea LIVE VIDEO “Ziua Educației: Lecțiile…
Vezi articolul

Fără certificat verde pentru copiii până în 12 ani, una dintre măsurile discutate de Guvern – Surse G4Media. Carantina de noapte în weekend se aplică de la incidența de 6 la mie, accesul la restaurantele din malluri doar cu certificatul verde când rata de infectare trece de 3 la mie

Guvernul urmează să se întrunească joi într-o ședință în care să aprobe noi măsuri în contextul utilizării certificatului verde. Principalele modificări vizează introducerea carantinei de noapte în weekend de la…
Vezi articolul