Profesorii pot să aducă elevii mai aproape de piața muncii, în trei pași simpli dar esențiali, iar la final primesc diplome de participare (P)

2.578 de vizualizări
Foto: Joblandia.ro
Peste 22% dintre tinerii de 15-24 ani nu aveau, la finalul anului trecut, niciun loc de muncă, conform datelor despre șomaj de la Institutul Național de Statistică. Mai mult, 75% dintre liceeni nu au vizitat niciodată o companie pentru a se informa în vederea unei decizii de carieră (Pulse Survey HR Club 2022). Joblandia vine în ajutorul elevilor și al profesorilor, deschizând o cale directă pentru elevi către piața muncii chiar din timpul liceului.

De educația tinerilor, cu impact direct în viitoarea lor carieră, este responsabilă o întreagă comunitate: profesori, părinți, personalul administrativ din școală, mediul privat din România, societatea civilă. Astfel, cu cât tinerii sunt mai conștienți de ce presupune piața muncii, cu atât pot lua decizii mai informate cu privire la viitorul lor. 

Soluția propusă de Joblandia

Joblandia, un nou program implementat de HR Club, asociația profesioniștilor în resurse umane, vine în ajutorul elevilor și al profesorilor, deschizând o cale directă pentru elevi către piața muncii chiar din timpul liceului. Elevii informați de azi vor fi angajații responsabili din anii următori.

Joblandia facilitează accesul elevilor la vizite în cadrul companiilor înscrise pe platformă, din mai multe orașe din țară, în perioada martie – iunie.

Printre companiile înscrise deja pe platforma Joblandia se numără: BCR, Autonom, Bosch, Genpact, KPMG România, L’Oreal România, Mol, PRO TV, OMV. 

Rolul cheie al profesorilor 

Joblandia este instrumentul prin care profesorii pot acționa direct pentru a influența pozitiv viitoarea carieră a elevilor lor.

Orice liceu interesat se poate înscrie până la finalul lunii mai pe platforma joblandia.ro. Prin doar câțiva pași profesorii pot ghida elevii într-o experiență relevantă.

  • Pasul 1: Profesorii intră pe lista de companii de pe platforma Joblandia.
  • Pasul 2: Împreună cu elevii, profesorii aleg compania la care doresc să meargă în vizită, în funcție de orașul în care se află școala.
  • Pasul 3: Profesorii intră pe pagina companiei pe care doresc să o viziteze și programează o vizită.
  • Pentru orice neclaritate, profesorii o pot contacta pe Cătălina Gărdescu, coordonatorul de proiect Joblandia, la catalina.gardescu@hr-club.ro sau la 0723113558.
https://joblandia.ro/ / Foto: HR-Club

Companiile vor pregăti vizite interactive pentru elevi, cu informații relevante și spațiu de pus multe întrebări. Vizitele sunt gratuite, iar profesorii pot alege compania pe care o vor vizita cu clasa, în funcție de oraș și preferințele elevilor. Pentru participarea la una sau mai multe vizite, HR Club oferă diplome de participare pentru profesori

Joblandia contribuie în mod direct la îmbunătățirea experienței de învățare a elevilor în pregătirea lor pentru o viitoare carieră. Mai mult, prin construirea unor relații mai puternice cu elevii, înțelegerea mai bună a nevoilor lor și conectarea cu resurse suplimentare, profesorii pot contribui la dezvoltarea elevilor și la pregătirea lor pentru succesul în viitor.

Citește și:
Tinerii pot avea acces mai ușor la experiență practică în companii în cadrul programului ”Săptămâna altfel”, prin platforma Joblandia / Companiile și liceele se pot înscrie gratuit

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Matematica și motivul notelor mici, la subiecte mai simple decât acum 10 ani – Oana Moraru: Ora de matematică trebuie să fie oră de formare a gândirii logice, nu de bifat file de exerciții

“Unul din motivele pentru care gândirea logico-matematică nu se mai dezvoltă suficient la copiii noștri și avem din ce în ce mai mulți elevi cu dificultăți reale la gimnaziu sau…
Vezi articolul

Articol susținut de Raiffeisen Comunități

Povestea primului manual de sustenabilitate din școli / Înscrieri pentru granturi de 50.000 de lei dedicate proiectelor în comunitate pentru programe de învățare non-formală

Comunitățile au nevoie de susținere financiară, mai ales când implică proiecte educaționale cu potențial de schimbare a perspectivei. Raiffeisen România pune la dispoziție 500.000 de lei pentru 10 ONG-uri sau…
Vezi articolul

ECDL: standarde pliate complet pe cadrele europene de competențe, cel general și cel pentru profesori, care-i pot face pe români să urce în clasamentul digitalizării (P)

ICDL – The Digital Skills Standard, identitatea de brand a celui mai răspândit standard de certificare a competențelor digitale, cunoscut local doar ca ECDL până recent, este o implementare exemplară a DigComp (The European Digital Competence…
Vezi articolul