Programe gratuite de formare și perfecționare în domeniul achizițiilor publice pentru școli, organizate de Institutul Național de Administrație

1.181 de vizualizări
Foto: Pexels.com
Angajații școlilor pot participa la programe gratuite de formare și de perfecționare în domeniul achizițiilor publice, organizate de Institutul Național de Administrație (INA), potrivit unei informări trimise de instituție către inspectoratele școlare. Cursurile fac parte proiectul „Dezvoltarea competențelor personalului implicat în procesul de achiziții publice în administrația publică din România”. Înscrierile au început din data de 8 noiembrie.
  • Proiectul este cofinanțat prin Programul Operațional Capacitate Administrativă.

„În cadrul acestui proiect, INA va organiza gratuit programe de perfecționare și de formare specializată în domeniul achizițiilor publice pentru 10.600 de persoane (personal din autorităților și instituțiile publice locale și centrale). Programele de formare vor fi organizate pe platforma de training a INA, cu metode moderne de formare, structura programelor fiind bazată pe ore susținute sincron și asincron”, se arată în informare.

Grupul țintă este format din: personal care participă ocazional la activități din cadrul procesului de achiziții publice din cadrul autorităților și instituțiilor publice centrale și locale, din cadrul altor structuri decât cele de achiziții publice (buget, financiar-contabilitate, audit, tehnic, administrativ etc.)

Conform adresei Institutului Național de Administrație, cursurile se vor desfășura în următoarele perioade:

  • 05-09.12.2022 (2 grupe de participanți);
  • 12-16.12.2022 (4 grupe de participanți);
  • 13-19.12.2022 (1 grupă de participanți).

Înscrierea candidaților la programele de perfecționare și formare specializată se face pe platforma de training INA, conform instrucțiunilor de înscriere. Vezi mai jos, în articol, care sunt pașii pentru înscriere.

Potrivit metodologiei, criteriile de selecție pentru participanți sunt următoarele:

  1. „Respectarea cerințelor de înscriere – completarea online a informațiilor și a datelor solicitate, pe platforma de training INA, precum și încărcarea documentelor solicitate, în termenul stabilit, conform Instrucțiunilor de înscriere.
  2. Apartenența solicitantului la grupul-țintă căruia i se adresează programul de formare profesională (perfecționare și formare specializată). (Anexa nr. 4 – document încărcat de către solicitant)
  3. Neparticiparea la programe de formare similare în perioada de programare 2014-2020 (Anexa nr. 3 – document încărcat de către solicitant)
  4. Acordul instituției privind participarea la programul de formare profesională (Anexa nr. 4 – document încărcat de către solicitant)
  5. Aplicarea principiului „primul venit, primul servit – în conformitate cu data și ora înscrierii solicitantului pe platforma de training INA.”

„Atestarea absolvirii programelor de formare se face prin certificate digitale de absolvire însoțite de supliment descriptiv privind competențele dobândite, eliberate de INA, în condițiile legii”, potrivit INA.

Instrucțiunile de înscriere sunt următoarele:


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Consultare publică online pe tema proiectului de ordonanță ce prevede o sumă forfetară pentru transportul elevilor, anunțată de Ministerul Educației pentru joi / Documentul fusese criticat de elevi și ar fi trebuit să fie discutat luni, în Comisia de Dialog Social

Ministerul Educației a anunțat, luni, că va organiza o consultare publică în format online pe tema proiectului de Ordonanță de Urgență ce prevede introducerea unei sume forfetare pentru decontarea transportului…
Vezi articolul

Simulare BAC 2023. Rezolvările la Limba română / Profesoara Genoveva Cerchez: Întrebările de la subiectul I au fost clare și simple, nu ar fi trebuit să pună pe nimeni în dificultate

Subiectele primite de elevii de clasa a XII-a luni, la simularea probei scrise de Limba și literatura română, au fost rezolvate de profesoara Genoveva Cerchez pentru Edupedu.ro. Cadrul didactic apreciază…
Vezi articolul