Propunerea de închidere de luni, 18 octombrie, a tuturor școlilor din Ilfov, pentru 2 săptămâni, trimisă către unitățile de învățământ. Directorul DSP Ilfov: Recomandarea nu vizează creșele și grădinițele

3.873 de vizualizări
Școală închisă / Foto: Edupedu.ro
Școlile din județul Ilfov au primit astăzi recomandare din partea Direcției de Sănătate Publică să-și suspende, începând de luni, 18 octombrie, orele organizate fizic și să treacă la școală exclusiv online. Directorul DSP Ilfov, Teodor Negulescu, a declarat la Digi24 că recomandarea nu privește și creșele și grădinițele.

Directorul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Ilfov, Teodor Negulescu, a declarat pentru Digi24 că instituția pe care o conduce a făcut “o propunere de suspendare a activității de învățământ în toate unitățile din județul Ilfov și să trecem la predarea online începând cu 18 octombrie 2021, pentru 2 săptămâni, cu posibilitatea de prelungire în funcție de rata de incidență”.

Oficialul a anunțat că recomandarea DSP de închidere nu a vizat creșele și grădinițele. “Noi am făcut recomandări doar pentru școli”, a precizat Teodor Negulescu.

Acesta a adăugat că rata de vaccinare în județ este de doar aproximativ 38% și că decizia de a le recomanda școlilor să își închidă activitățile fizice a luat-o în contextul unei “creșteri progresive a infectărilor cu virusul SARS-CoV-2”. Întrebat câte cazuri de persoane infectate sunt în școlile din județ, directorul DSP a declarat că așteaptă situația de la Inspectoratul Școlar Județean.

Amintim că G4Media.ro a scris încă din cursul dimineții că Direcția de Sănătate Publică Ilfov va trimite o notificare de recomandare către toate școlile din județ prin care propune trecerea în sistem online. Propunerea a fost făcută în ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență de miercuri dimineața, în care a fost propusă și carantinarea județului, situație în care încă nu s-a luat o decizie.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Primele 12 eleve de gimnaziu și liceu din țară de la Olimpiada Națională de Informatică, pregătite de foști concurenți într-o tabără pentru Olimpiada europeană dedicată fetelor – Girls Programming Camp al SEPI

Primele 12 eleve clasate pe țară la etapa națională din acest an a Olimpiadei Naționale de Informatică (ONI) au participat la o tabără de pregătire pentru Olimpiada Europeană de Informatică…
Vezi articolul

Legea de înființare a noii Universități Naționale de Știință și Tehnologie Politehnica București, cu activitate din octombrie 2023 – pusă în consultare publică de Ministerul Educației / Toate proprietățile, angajații, studenții structurilor deținute de Politehnica București și de Universitatea din Pitești vor trece la noua instituție

Proiectul de lege privind înființarea Universității Naționale de Știință și Tehnologie Politehnica București, în urma fuziunii prin comasare a Universității Politehnica București cu Universitatea din Pitești, a fost pus în…
Vezi articolul

Înființarea Centrului Național pentru Educație Incluzivă și stabilirea unor camere-resursă în școli, prevăzute în noua Lege a învățământului preuniversitar, sunt amânate până în 2025 – proiect de ordonanță de urgență

Centrul Național pentru Educație Incluzivă, instituție de interes național care trebuie să fie înființată conform noii Legi a învățământului preuniversitar, nu va fi înființată înainte de 2025: un proiect de…
Vezi articolul

Scrisoare deschisă către Iohannis a peste 20 de organizații din proiectul România educată: Promulgați legea prin care elevii și profesorii primesc laptopuri sau tablete conectate la internet, pentru e-learning

Scrisoare deschisă către Klaus Iohannis trimisă de peste 20 de organizații consultate permanent în cadrul proiectul prezidențial România educată. Elevii, părinții, sindicatele, comunitatea Declic și numeroase ONG-uri îi cer președintelui…
Vezi articolul