Proteste pro-palestiniene și antisemite ar putea izbucni și la Universitatea din București, apreciază rectorul Marian Preda

1.640 de vizualizări
CIVIS Open Lab
UniBuc / Foto: Universitatea din București
Rectorul Marian Preda a declarat, duminică seară, la Digi24, că ar putea izbucni proteste pro-palestiniene și antisemite și la Universitatea din București pe care o conduce, potrivit G4Media.ro.

Acesta a făcut afirmația răspunzând unei întrebări a moderatoarei emisiunii despre posibilitatea izbucnirii de proteste și în universitățile din Capitală, după modelul celor care au provocat haos în campusurile universitare americane sau a celor din vestul Europei.

Rectorul Universității din București a spus că există o oarecare mobilizare a studenților cu mesaje de tipul ”Studenți din toate universitățile, uniți-vă” care amintesc de mesajele comuniste („Proletari din toate țările, uniți-vă!”, una din cele mai cunoscute lozinici ale propagandei comuniste).

Protestele pro-palestiniene și antisemite au pornit în luna aprilie în campusurile universitare din SUA și în urmă cu o săptămână s-au extins și în campusurile europene.

Citește mai mult pe G4Media.ro.

HotNews.ro relatase, vineri, despre pregătiri ale unor studenți din cadrul UB de a organiza asemenea proteste.


1 comment
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

VIDEO Szekely, Ministerul Educației: Sunt 11 cereri de școli pilot / Scrisorile de intenție se pot depune oricând / Dacă așteptați să vă dau eu o rețetă, cum să faceți școala pilot, nu o să v-o dau, pentru că ne plângem de ani de zile de centralizarea excesivă a sistemului

Au solicitat să deruleze proiecte pilotate 11 unități de învățământ din toată țara, a spus secretarul de stat Radu Szekely la conferința SuperTeach din 11 mai 2021. Cererile se pot…
Vezi articolul

Distanțarea și izolarea socială a copiilor provocate de pandemie pot avea consecințe negative pe termen lung. Părinții nu sunt suficient de informați în legătură cu aceste riscuri – studiu în două școli din București

Distanţarea şi izolarea socială a copiilor provocate de pandemie pot avea consecinţe negative pe termen lung, deoarece le afectează starea de bine şi dezvoltarea, atât în plan fizic, fiziologic, cât…
Vezi articolul

România, țara cu cei mai puțini copii de peste 4 ani care merg la grădiniță, din Uniunea Europeană – raport / Peste 17% nu sunt înscriși în învățământ / Din toamnă, grupa mijlocie devine obligatorie

România are cea mai scăzută rată de participare în învățământul preșcolar din UE pentru copiii între 4 ani și vârsta oficială de înscriere în învățământul obligatoriu, potrivit raportului privind starea…
Vezi articolul

Scriitorul Mircea Cărtărescu, despre România educată a președintelui Iohannis: O vorbă-n vânt. Nu avem nevoie de sloganuri. Educația începe în familie și există această educație a faptului de a fi între oameni – mi se pare lucrul cel mai important

Nu îl percep bine, mi se pare o vorbă în vânt. Nu avem nevoie de sloganuri, spune scriitorul și profesorul Mircea Cărtărescu despre proiectul de țară al președintelui Iohannis, „România…
Vezi articolul

Banii dați fiecărei universități de stat pentru verificarea doctoratelor scrise între 1990-2016: jumătate nu au cheltuit, în 2021, nimic, deși unele au primit milioane de lei / În doi ani niciuna nu a găsit niciun plagiat

Universitățile românești au primit sume consistente, în 2021, pentru verificarea celor peste 70.000 de teze de doctorat scrise în perioada 1990-2016, așa cum le-a solicitat atunci fostul ministru Sorin Cîmpeanu.…
Vezi articolul