PSD Iași lansează critici vehemente la adresa ministrului Cîmpeanu și a “peneliștilor”: Au adus haosul în școli. Proiectul „România Educată” se transformă în „România Eșuată”

590 de vizualizări
Foto: PSD Iași
Organizația județeană PSD Iași critică dur, într-un comunicat de presă, ordinul de ministru privind criteriile de acordare a burselor elevilor: “Lipsa de transparență de care a dat dovadă ministrul Educației spune foarte multe despre capacitatea peneliștilor de a gestiona lucrurile”, se arată în comunicat.
  • Criticile se adaugă unei serii de declarații dure la adresa ministrului Educației, din partea multor voci, fie social democrați (Marcel Ciolacu a spus că “toaletele din fundul curții sunt o rușine și trebuie să dispară definitiv”), fie din opoziție (USR îi cere ministrului Educației să emită un nou ordin prin care și elevii de clasa a V-a și cei de liceu din mediul rural să aibă dreptul la bursă) sau din partea Organizației Salvați Copii care condamnă de asemenea eliminarea acestor burse.

Senatorul ieșean Maricel Popa, președintele PSD Iași, critică dur ultimele decizii ale ministrului Educației Sorin Cîmpeanu considerând că eliminarea burselor de merit pentru elevii de clasa a V-a și anularea celor rurale pentru elevii de liceu care învață în altă localitate decât cea de domiciliu “vor adânci în mod clar inechitățile dintre mediul rural și cel urban și, în plus, vor contribui la creșterea ratei abandonului școlar”, se arată în comunicatul de presă al organizației PSD Iași.

„Lipsa de transparență de care a dat dovadă ministrul Educației spune foarte multe despre capacitatea peneliștilor de a gestiona lucrurile. Nu poți să furi 200 lei din banii de drum ai unor copii care vor să meargă la școală. Suntem de râsul lumii. Într-o perioadă în care se fac și s-au făcut eforturi consistente pentru a moderniza școlile și a crea cadrul necesar optim ca elevii, mai ales cei din mediul rural, să fie încurajați să meargă la cursuri, iată cu ce decizii aberante ne confruntăm din cauza lipsei de competență a unor personaje care pare că mai degrabă vor să distrugă sistemul educațional decât să îl îmbunătățească”, a declarat Maricel Popa, președintele PSD Iași.

“Îmi dau seama foarte clar că pentru peneliști, proiectul „România Educată” a fost doar un slogan de campanie și nimic mai mult. Alexandru Muraru, Costel Alexe și toată camarila penelistă de la ISJ sunt singurii vinovați pentru haosul care se va instaura în curând în învățământul ieșean. Din păcate, la Iași vom vorbi mai degrabă despre proiectul „România Eșuată”!”, a mai spus senatorul Maricel Popa.

În comunicat se precizează și că la Iași, recent, au fost adoptate de către Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) o serie de decizii iraționale care fac aproape imposibilă misiunea profesorilor și îi îngroapă în proceduri birocratice fără niciun scop educațional.

„Nu pot să înțeleg de ce copiii din județul Iași sunt obligați de ISJ să susțină evaluări la toate materiile în doar două săptămâni. În total sunt aproximativ 30 de teste. Foarte mult pentru un început de an școlar și după o vacanță de aproximativ 3 luni. Dar mă gândesc apoi la profesori. Vor fi sute de teste de corectat, de analizat și mai apoi de centralizat. Tot acest timp va însemna pentru dascăli consum de energie și resurse inutile într-o serie de proceduri birocratice absurde. Ne batem joc de educația copiilor și de sănătatea profesorilor. Nu poți să exploatezi un om până la epuizare. Voi fi permanent un aspru critic al acestor decizii asumate din birou, fără nicio legătură cu realitatea”, mai precizează senatorul PSD Maricel Popa.  

Citește și:
Președintele PSD, Marcel Ciolacu, la început de an școlar: „Toaletele din fundul curții sunt o rușine și trebuie să dispară definitiv / #RomâniaEducată trebuie să funcționeze pentru toți, nu doar pentru elitele privilegiate”
Salvați Copiii România condamnă eliminarea fără nicio justificare a bursei de merit pentru clasa a V-a și a bursei rurale pentru elevii care merg la liceu în altă localitate
Senatorul USR Ștefan Pălărie îi cere ministrului Educației să emită un nou ordin prin care și elevii de clasa a V-a și cei de liceu din mediul rural să aibă dreptul la bursă 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

David Popovici: Mi-ar plăcea ca pentru generațiile următoare să poată fi îmbinat sportul cu școala, să fie ca un stil de viață și să avem cât mai multe baze sportive în școli. Despre ofertele de studii în SUA: Trebuie să mă decid dacă rămân în România/Europa sau mă duc pe un alt continent – VIDEO

Sportivul David Popovici a declarat că i-ar „plăcea foarte mult ca pentru generațiile următoare să poată fi îmbinat sportul cu școala mai mult, să fie ca un stil de viață…
Vezi articolul

Bâlbe în explicații, învinuirea sindicatelor pentru întârzieri, dar și o “victorie a tuturor” proclamată de guvern – Declarațiile complete ale miniștrilor Deca și Budăi, în ziua în care a fost suspendată greva din educație

Bâlbe ale ministrului Muncii, Marius Budăi, despre felul cum guvernul a găsit peste noapte, după trei săptămâni de refuz, posibilitatea de a răspunde unor solicitări-cheie ale sindicatelor din învățământ, dar…
Vezi articolul