PSD se va implica să schimbe legile România Educată în Parlament, spune președintele partidului, Marcel Ciolacu

2.773 de vizualizări
Foto: captură / Facebook.com – PSD
Parlamentarii Partidului Social Democrat se vor implica “să schimbăm și să aducem îmbunătățiri acestui proiect” România Educată, când acesta va ajunge în Legislativ, a anunțat, vineri, președintele PSD, Marcel Ciolacu, la Școala Politică de Vară a PSD de la Costinești. El a spus că nu știe dacă proiectul România Educată “este suficient, nu știu dacă va fi ce-i trebuie României”, dar că, deși este proiectul unei persoane care nu “a iubit vreodată PSD”, proiectul este important.

Potrivit lui Ciolacu, “învățământul nu este numai pentru elite”, ci și pentru copiii “nevoiași”, dar este momentul ca în anumite instituții de învățământ să încercăm să strângem elita României, cei mai buni copii”. 

Declarațiile vin în continuarea celor făcute de liderul PSD la începutul anului școlar, când spunea că “#RomâniaEducată trebuie să funcţioneze pentru toţi, nu doar pentru elitele privilegiate”.

Declarațiile lui Marcel Ciolacu pe tema proiectului România Educată, la Școala Politică de Vară a PSD:

“Școala este locul unde trebuie să înveți. Avem acest proiect, România Educată. Nu știu dacă este suficient. Nu știu dacă va fi ce-i trebuie României. Ce știu este că Partidul Social Democrat – și sunt ferm convins că printre voi există și profesori și învățători – are resursa umană necesară de a face și de a duce o Românie Educată.

Știu, de asemenea, că trebuie făcut ceva, trebuie schimbat ceva. Că plecăm de la proiectul nu al unei persoane care a susținut sau a iubit vreodată PSD. Nu vă faceți iluzii, nici n-o să vă iubească vreodată. Nu are importanță. Important este proiectul. Alături de colegii mei din Parlament, o să ne implicăm să schimbăm și să aducem îmbunătățiri acestui proiect.

Pentru că învățământul nu este numai pentru elite, cu toate că este momentul ca în anumite instituții de învățământ să încercăm să strângem elita României, cei mai buni copii. Dar învățământul este și pentru cei care nu au aceste resurse și pentru cei nevoiași învățământul trebuie să aibă clar niște linii trasate, să descoperim acești tineri de excepție în toate păturile societății. Aici dumneavoastră trebuie să vă implicați”.


3 comments
 1. >> “Școala este locul unde trebuie să înveți.”
  Mare ganditor acest Ciolacu …

  >>elite
  Poate gaseste Ciolacu niste elite care sa imbunatateasca legea? Sper ca are ceva mai bun decat faraonii aia de la Maramures, absolventi de scoli de vara pesediste.

  >>să strângem elita României
  De ce vor toti politicienii sa faca scoli privilegiate pentru elite? Au nevoie de un loc privilegiat pentru loazele lor?

  1. Da! Acolo unde se vor da note după statutul politic al părinților! S-au obținut rezultate excepționale și până acum, cu copii care au învățat in școli “normale”, și nu sunt de acord cu expresia “analfabeți funcționali”, când vorbim de copiii Romaniei. Un cadru didactic care se implică pe deplin in educarea elevilor săi, nu poate scoate din aceștia “analfabeți funcționali”. Sistemul educațional este greșit și nu se prefigurează nicio îmbunătățire!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Controversă în Germania: Ministerul de Interne acuză Ministerul Justiței că a redactat un proiect de lege exclusiv la genul feminin și avertizează că prevederile actului normativ nu vor putea fi aplicate bărbaților

Ministerul Federal al Justiției din Germania și liderul acestuia, Christine Lambrecht (SPD – Partidul Social Democrat din Germania) nu au fost cunoscuți până acum pentru decizii radicale, dar proiectul lor…
Vezi articolul