Răzvan Cuc, PSD: „Cu ‘România educată’, cetăţeanul de la Cotroceni a câştigat alegerile din 2014. Au trecut 7 ani de când proiectul lâncezeşte”. Iohannis: „Se va constitui un grup de lucru transpartinic pentru a construi cadrul legislativ pentru implementare”

300 de vizualizări
Invatatoare in fata elevilor la clasa, in scoala / Foto: Dreamstime.com
Foto: © Koba Samurkasov | Dreamstime.com
Senatorul PSD Neamţ Răzvan Cuc a scris, luni, pe Facebook, că au trecut 7 ani de când proiectul “România Educată” trebuia implementat, proiect pe care Klaus Iohannis l-a anunțat încă de la alegerile prezidențiale din 2014. Săptămâna aceasta, Guvernul Cîțu urmează să adopte proiectul președintelui României printr-un memorandum, care ulterior va fi transformat într-o nouă lege a Educației ce va intra la dezbateri în Parlament în toamnă.

Legea ar putea fi votată în Parlament la finalul acestui an sau la începutul lui 2022, iar partidele ar urma să conlucreze în interesul Educației, nu al luptelor politice personale. Mai exact, despre transformarea în lege a proiectului, președintele Klaus Iohannis a spus pe 7 iulie că „în cel mai scurt timp se va constitui un grup de lucru transpartinic pentru a construi cadrul legislativ care se permite implementarea proiectului”.

Mesajul senatorului Răzvan Cuc, fost ministru al Transporturilor PSD, pe Facebook:

„Cu proiectul ‘România educată’, cetăţeanul de la Cotroceni a câştigat alegerile din 2014. Vă daţi seama?!… Au trecut 7 ani în care acest ‘proiect’ a lâncezit ca şi aşa-zisul său autor. Acum l-a scos de la naftalină şi îl mai plimbă puţin prin faţa românilor, ca să rămână proaspăt. În acest an, o elevă din Galaţi a primit nota 3 la matematică la Evaluarea Naţională, dar, după contestaţie, a fost notată cu 8,25. Şi sunt nenumărate situaţii asemănătoare.

Un coşmar provocat de oameni bolnavi de putere, care mint cum respiră. (…) Iohannis şi liberalii săi au îndatorat tânăra generaţie ca nimeni alţii. În pandemie, i-au uitat complet pe copiii care nu aveau laptopuri sau tablete sau internet. Au refuzat să le mărească alocaţiile. Şi-au bătut joc de investiţiile în şcoli. Îşi bat joc de elevi, profesori şi părinţi. Nu au făcut şi nu fac nimic pentru educaţie. Dar au extrem de mult tupeu”.

Foto: 126817427 © Koba Samurkasov | Dreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.

Citește și:
În primul rând la consultările cu Iohannis: Corina Dumitrescu, fondator al Universității private Dimitrie Cantemir, protagonista scandalului diplomei inexistente la „Standford” și soția celui care a inițiat proiectul de lege „Facultate fără Bacalaureat”
VIDEO Iohannis: Am propus o nouă structură a liceului / Noul Bacalaureat, bazat pe competențe, rămâne obligatoriu pentru studiile universitare / Colegiile terțiare non-universitare, care vor putea funcționa în universități, vor forma tehnicieni

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like
Licitația de manuale pentru clasa a VIII-a

Retipărirea manualelor școlare, tratată cu „superficialitate” de către Ministerul Educației, acuză Federația Națională a Părinților și Uniunea Editorilor din România: Pentru al doilea an, consecutiv, elevii claselor IX–X nu vor avea manuale

Retipărirea manualelor școlare este tratată cu superficialitate de Ministerul Educației, acuză Federația Națională a Părinților și Uniunea Editorilor din România (UER), potrivit unui comunicat primit de Edupedu.ro: „Este clar că…
Vezi articolul

„Filmul și educația publicului tânăr”, conferință la Universitatea Națională de Arte Teatrale și Cinematografie din București sâmbătă, 16 decembrie. Intrarea este gratuită / Printre vorbitori, profesoara de limba română Carmen Ion

O conferință despre utilizarea filmului în educație va fi organizată sâmbătă, 16 decembrie, începând de la ora 10, de Universitatea Națională de Arte Teatrale și Cinematografie (UNATC) din București, potrivit…
Vezi articolul