Repetarea anului școlar afectat de pandemie a fost introdus ca opțiune pentru elevii din Berlin

1.889 de vizualizări
Cursurile la un liceu din Germania / Sursă foto: einstein-kehl.de
Anul școlar afectat de pandemie va putea fi repetat de elevii școlilor din Berlin, după ce parlamentarii au votat în unanimitate să modifice legea educației, relatează Digi24, citând The Guardian.

Părinţii elevilor care vor opta pentru varianta repetării anului școlar trebuie să facă o cerere scrisă conducerii unităţii de învăţământ şi să discute în prealabil cu un reprezentant al şcolii pentru a stabili care sunt cele mai bune opţiuni pentru copilul lor.

Legea se aplică copiilor cu vârste cuprinse între 6 și 16 ani, de la clasa I până la clasa a X-a. Într-o declarație comună recentă, mai mulți directori de școală s-au opus acestui plan, spunând că se tem de o „catastrofă organizațională”.

Citește articolul integral pe G4Media.ro


1 comment
  1. Doamne, prosti nemtii astia! sa vezi ce le scade gradul de cultura, acum! pai daca nu au avut si ei un campeanu la educatie! le facea rost imediat de niste remediale, ii punea pe roate una doua. si mai manca si gura lor niste milioane de euro aruncate de UE…Pfiu…ce ti-e si cu nemtii astia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

”Ne-au spus că vrem transport gratuit ca să mergem la plajă. Și din alocația forfetară să punem bani de benzină sau să închiriem un autobuz”, susține lidera elevilor din Constanța/ Secretar de stat: ”Dacă statul îi plătește naveta și nu o condiționează de școală merge la păcănele, ce-i așa complicat?”

Mai multe asociații de elevi din țară cer retragerea proiectului de OUG cu privire la transportul elevilor, pus în consultare publică de Ministerul Educației, argumentând că alocația forfetară pentru transport…
Vezi articolul

Materialele folosite în programul „Neuroștiința la clasă” nu au fost verificate de specialiștii din Ministerul Educației „din perspectiva acurateței sau actualității informației științifice prezentate”, susține ministrul Educației Sorin Cîmpeanu, care anunță că instituția sprijină programul în cazul căruia cercetătorii au semnalat erori științifice

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, declară într-un comunicat cu „precizări” că materialele folosite în programul „Neuroștiința la clasă” nu au fost verificate de specialiștii din Ministerul Educației „din perspectiva acurateței sau…
Vezi articolul

Eliminarea declarațiilor pe propria răspundere pentru părinți, prin care se obligă să nu înregistreze orele online, cerută Ministerului Educației de Federația Asociațiilor de Părinți: Încalcă dreptul la educație al elevilor

Federația Națională a Asociațiilor de Părinți solicită Ministerului Educației eliminarea declarațiilor pe propria răspundere pentru părinți, cele introduse recent, prin care aceștia se obligă să nu înregistreze orele online. “Încalcă…
Vezi articolul