Resurse educaționale gratuite pentru copii și tineri, puse la dispoziție de Comisia Europeană

1.788 de vizualizări
Școala online
Foto: © Dreamstime.com
Copiii și tinerii pot beneficia de resurse educaționale online gratuite, puse la dispoziție de către Comisia Europeană, potrivit unei postări pe pagina de Facebook a Comisiei Europene în România. Pentru cei sub 9 ani, materialele sunt jocuri de tip puzzle, cărți interactive și de colorat. Acestea pot fi accesate aici.

Elevii cu vârste cuprinse între 9 și 12 ani, pot face teste de verificare a cunoștințelor despre UE și pot consulta broșuri interactive. Spre exemplu, broșura „Planeta noastră, viitorul nostru” cuprinde date științifice despre schimbările climatice, ce se întâmplă în UE și ce poate face fiecare pentru a combate acest fenomen.

Cărți despre Uniunea Europeană și aplicații interactive dedicate istoriei UE sunt dedicate adolescenților cu vârste între 12 și 15 ani. Liceenii și studenții au materiale explicative despre modul în care funcționează Uniunea Europeană, broșuri despre aspecte ce țin de educația economică. Resursele pentru liceeni și studenți sunt aici.

Quiz-ul „Eu și UE” a fost conceput pentru a le oferi tinerilor o introducere rapidă și utilă în ceea ce înseamnă Uniunea Europeană, potrivit europa.eu.

Foto: © Sam WordleyDreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care site-ul Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.

Vezi și: Două concursuri – de vorbit în public și despre istoria europeană, pentru elevi de gimnaziu și de liceu – lansate de Reprezentanța Comisiei Europene în România

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Admiterea la liceu 2019: Nu există prag de admitere la media 5 / Andronescu: Luarea în considerare a notei de 5 pentru admiterea la liceu ne ducea în situația să punem o etichetă pe fruntea elevilor școlilor profesionale

Admiterea la liceu 2019 nu vine anul acesta cu impunerea prin metodologie a mediei minime de intrare la 5, a declarat pentru Edupedu.ro ministrul Ecaterina Andronescu. Dacă vor fi licee…
Vezi articolul

Uriașă întârziere în școlile din Brăila a programului Laptele și Cornul: Elevii le-au primit abia la începutul semestrului al II-lea, pentru prima oară pe anul școlar 2021-2022 / Președintele Consiliului Județean dă vina pe Ministerul Educației pentru că a elaborat târziu normele

Programul Laptele și cornul extins și la fructe a început cu 4 luni întârziere în județul Brăila, iar copiii au primit doar laptele și mărul, fără corn, scrie Obiectiv Vocea…
Vezi articolul