O echipă de robotică din Iași organizează sesiuni de pregătire pentru etapele locale ale olimpiadelor de informatică, matematică și fizică

945 de vizualizări
concurs robotica
Foto: Cyliis Peppers – Facebook.com
O echipă de robotică, premiată în ultimii doi ani și care aparține celui mai mare atelier de robotică din Iași, organizează un concurs online pentru elevii de gimnaziu din România pentru a le da posibilitatea să se pregătească pentru etapele locale ale olimpiadelor de informatică, matematică şi fizică, scrie Ziarul de Iași.

Membrii echipei de robotică spun că vor să ajute elevii de gimnaziu să se pregătească pentru olimpiade și vor organiza a doua ediție a concursului online pe mai multe materii.

Concursul se va desfășura pe parcursul mai multor zile:

  • 19 februarie (proba de matematică)
  • 20 februarie (proba de fizică)
  • 20 februarie (proba de informatică)

Subiectele vor fi realizate de membrii echipei de robotică cu rezultate la etapele judeţene şi naţionale ale olimpiadelor din anii. Ele vor respecta materia din anii precedenţi conform etapelor locale şi judeţene a olimpiadelor la disciplinele prevăzute şi îşi propun stimularea elevilor prin oportunitatea acestei competiţii.

Proba de matematică va consta într-un subiect de 20 de exerciţii tip grilă, în 3 ore, în conformitate cu programa etapei judeţene a ONGM, constituind şi un bun antrenament pentru aceasta.

La proba de fizică vor fi 20 de întrebări tip grilă, timpul de lucru fiind de 2 ore. Subiectele vor urmări modelul programei probei locale a olimpiadei de fizică, având ca scop pregătirea elevilor pentru următoarele concursuri.

Proba de informatică va consta în 2 probleme, timpul de lucru fiind 3 ore. Materia utilizată în implementarea şi înţelegerea problemelor este în conformitate cu materia de la etapa locală de la Olimpiada Naţională de Informatică.

Fiecare categorie are clasament separat pentru fiecare clasă şi este organizată şi evaluată în mediul online.

Aici, formularul de înscriere.

Peppers este o echipă din cadrul atelierului de robotică CyLiis, cel mai mare atelier de robotică din Iaşi destinat elevilor de liceu. Echipa a primit premiul “Connect-Motivate Award” în sezonul 2019-2020, şi premiul “Control Award” în sezonul 2020-2021. 


1 comment
  1. De mentionat ca sunt premii la FTC o pseudocpmpetite commerciala.
    De asemenea de mentionat ca aceste activitati le fac ca sa strang puncte la editia de anul asta…nu ca ar crede ca ajuta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Sorin Cîmpeanu, despre sesizările elevilor olimpici privind condițiile de cazare din Pitești și Craiova: Am cerut fiecărui inspector județean să explice condițiile în care au fost organizate Olimpiadele / Propun creșterea alocației pentru cazare și hrană de la 100 la 200 de lei pe zi, pentru ca aceste situații să nu mai existe

Mai mulți elevi și părinți au semnalat zilele acestea Edupedu.ro condițiile în care au fost cazați la Pitești, cei care au participat la Olimpiada de limba Engleză. Cazare mizeră, mâncare…
Vezi articolul

Dezbaterea Edupedu.ro – World Vision România

Care este viitorul educației digitale? Daniel David, rector UBB și președintele Consiliului Rectorilor, și Mircea Miclea, fost ministru al Educației, discută marți, LIVE de la 15:50, despre digitalizare și formarea în universitate a viitorilor profesori

Educația digitală: cum trebuie să arate planul digitalizării învățământului? Ce competențe vom dezvolta, la ce nivel de studii și cum vom face formarea profesorilor? De ce educația digitală nu înseamnă…
Vezi articolul

Inspectoratul Școlar Dolj a cerut şcolilor să organizeze urgent simulări pentru situaţii de urgenţă / Fiecare școală trebuie să desfăşoare anual cel puţin patru exerciții

Inspectoratul Școlar Județean Dolj a cerut şcolilor să organizeze urgent simulări pentru situaţii de urgenţă, anunță Agenția de presă Rador, citată de G4Media.ro. Potrivit inspectorului şcolar general, Daniel Ion, cutremurele…
Vezi articolul

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, și ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, au discutat cu rectorii universităților de stat și private pentru “dezvoltarea Bucureștiului ca important centru academic”. Pe lista discuțiilor: terenuri sau clădiri pentru cursuri, festival și muzeu al universităților

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, şi ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, au discutat luni pe tema colaborării pentru dezvoltarea Bucureştiului ca important centru academic, transmite Agerpres. Cei doi oficiali s-au…
Vezi articolul