O echipă de robotică din Iași organizează sesiuni de pregătire pentru etapele locale ale olimpiadelor de informatică, matematică și fizică

943 de vizualizări
concurs robotica
Foto: Cyliis Peppers – Facebook.com
O echipă de robotică, premiată în ultimii doi ani și care aparține celui mai mare atelier de robotică din Iași, organizează un concurs online pentru elevii de gimnaziu din România pentru a le da posibilitatea să se pregătească pentru etapele locale ale olimpiadelor de informatică, matematică şi fizică, scrie Ziarul de Iași.

Membrii echipei de robotică spun că vor să ajute elevii de gimnaziu să se pregătească pentru olimpiade și vor organiza a doua ediție a concursului online pe mai multe materii.

Concursul se va desfășura pe parcursul mai multor zile:

  • 19 februarie (proba de matematică)
  • 20 februarie (proba de fizică)
  • 20 februarie (proba de informatică)

Subiectele vor fi realizate de membrii echipei de robotică cu rezultate la etapele judeţene şi naţionale ale olimpiadelor din anii. Ele vor respecta materia din anii precedenţi conform etapelor locale şi judeţene a olimpiadelor la disciplinele prevăzute şi îşi propun stimularea elevilor prin oportunitatea acestei competiţii.

Proba de matematică va consta într-un subiect de 20 de exerciţii tip grilă, în 3 ore, în conformitate cu programa etapei judeţene a ONGM, constituind şi un bun antrenament pentru aceasta.

La proba de fizică vor fi 20 de întrebări tip grilă, timpul de lucru fiind de 2 ore. Subiectele vor urmări modelul programei probei locale a olimpiadei de fizică, având ca scop pregătirea elevilor pentru următoarele concursuri.

Proba de informatică va consta în 2 probleme, timpul de lucru fiind 3 ore. Materia utilizată în implementarea şi înţelegerea problemelor este în conformitate cu materia de la etapa locală de la Olimpiada Naţională de Informatică.

Fiecare categorie are clasament separat pentru fiecare clasă şi este organizată şi evaluată în mediul online.

Aici, formularul de înscriere.

Peppers este o echipă din cadrul atelierului de robotică CyLiis, cel mai mare atelier de robotică din Iaşi destinat elevilor de liceu. Echipa a primit premiul “Connect-Motivate Award” în sezonul 2019-2020, şi premiul “Control Award” în sezonul 2020-2021. 


1 comment
  1. De mentionat ca sunt premii la FTC o pseudocpmpetite commerciala.
    De asemenea de mentionat ca aceste activitati le fac ca sa strang puncte la editia de anul asta…nu ca ar crede ca ajuta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Lucian Bode, prima reacție după declarațiile președintelui Iohannis despre acuzațiile de plagiat: se apără spunând că a respectat legea, deși problema este nerespectarea eticii academice – PNL “va lua o decizie, împreună cu mine” / “Nici să dăm satisfacție minciunii, dezinformării”

Lucian Bode, ministrul de Interne acuzat de Comisia de Etică a UBB Cluj că și-a plagiat teza de doctorat, a reacționat joi după ce însuși președintele Klaus Iohannis s-a referit…
Vezi articolul