Resurse educaționale gratuite pentru copii și tineri, puse la dispoziție de Comisia Europeană

1.786 de vizualizări
Școala online
Foto: © Dreamstime.com
Copiii și tinerii pot beneficia de resurse educaționale online gratuite, puse la dispoziție de către Comisia Europeană, potrivit unei postări pe pagina de Facebook a Comisiei Europene în România. Pentru cei sub 9 ani, materialele sunt jocuri de tip puzzle, cărți interactive și de colorat. Acestea pot fi accesate aici.

Elevii cu vârste cuprinse între 9 și 12 ani, pot face teste de verificare a cunoștințelor despre UE și pot consulta broșuri interactive. Spre exemplu, broșura „Planeta noastră, viitorul nostru” cuprinde date științifice despre schimbările climatice, ce se întâmplă în UE și ce poate face fiecare pentru a combate acest fenomen.

Cărți despre Uniunea Europeană și aplicații interactive dedicate istoriei UE sunt dedicate adolescenților cu vârste între 12 și 15 ani. Liceenii și studenții au materiale explicative despre modul în care funcționează Uniunea Europeană, broșuri despre aspecte ce țin de educația economică. Resursele pentru liceeni și studenți sunt aici.

Quiz-ul „Eu și UE” a fost conceput pentru a le oferi tinerilor o introducere rapidă și utilă în ceea ce înseamnă Uniunea Europeană, potrivit europa.eu.

Foto: © Sam WordleyDreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care site-ul Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.

Vezi și: Două concursuri – de vorbit în public și despre istoria europeană, pentru elevi de gimnaziu și de liceu – lansate de Reprezentanța Comisiei Europene în România

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Material susținut de World Vision Romania

World Vision România şi Fundaţia OMV Petrom au lansat cel mai mare proiect dedicat copiilor de grădiniță din România, cu 60.000 de copii şi 10.000 de părinţi incluşi. Valoarea totală a proiectului este de peste 2,7 milioane de euro / De ce nu ajung copiii la grădiniță?

Rata de participare la grădiniță a copiilor a scăzut în România la 78.2%, de la 84.1% în 2011, nivel cu care țara noastră se află sub media europeană care este…
Vezi articolul

Rankingurile luate în calcul ar trebui să aibă aceeași pondere pentru metarankingul național al universităților, care va conta pentru 40% din fondurile alocate de Ministerul Educației pentru cercetarea universitară – proiecte de metodologii / Daniel David, UBB: Demers promițător, dar trebuie corectat

Metarankingul universităților românești, ce urmează să fie realizat de un nou grup de experți sub umbrela Ministerului Educației, ar urma să țină cont de clasamentele internaționale care evaluează “global” universitățile,…
Vezi articolul