Rezultatele finale de la Definitivat 2020 au fost publicate, cu o zi mai devreme: Rata finală de promovare este 72,45%, cu 3 puncte procentuale mai mare decât înainte de contestații

6.205 vizualizări
Rezultatele finale de la examenul de definitivat 2020
Rezultatele finale de la definitivat 2020 au fost publicate de Ministerul Educației astăzi, 3 august 2020, cu o zi mai devreme față de calendarul inițial. Notele obținute de profesori la examenul de definitivat au fost făcute publice atât în centrele de examen, cât și pe definitivat.edu.ro.

Rata finală de promovare a examenului național pentru definitivare în învățământ (sesiunea 2020), după soluționarea contestațiilor, este 72,45% (în creștere cu 3,28%, comparativ cu rezultatele inițiale – 69,17%).

Astfel, din totalul de 6.037 de candidați cu note la proba scrisă, 4.374 de candidați au reușit să obțină, în final, medii mai mari sau egale cu 8 (opt), media minimă de promovare a acestui examen. După susținerea probei scrise din sesiunea 2020, dar înainte de înregistrarea/soluționarea contestațiilor, au fost declarați promovați 4.176 de candidați.

Topul județelor cu rată de promovare de peste 80% la definitivat 2020:

  • Cluj –  87.46%
  • Vâlcea – 84.90%
  • Dolj – 80,50%
  • Mehedinți – 80%

În București, procentul de promovare înregistrat este de 76.52%.

În această sesiune, 6.775 de candidați au avut dreptul de a susține proba scrisă din data de 22 iulie. Au fost prezenți 6.480 de candidați (95,65%). Dintre aceștia, 433 de candidați s-au retras, iar opt candidați au fost eliminați pentru fraudă sau tentativă de fraudă. Două lucrări au fost anulate în centrele de evaluare.

Pentru a fi declarat promovat, un candidat trebuie să obțină cel puțin media 8 (opt), calculată ca medie ponderată a notelor obținute la toate probele de examen, inclusiv la proba scrisă. Nota la proba scrisă are o pondere de 70% în calculul mediei finale.

Cadrele didactice care promovează definitivatul dobândesc dreptul de practică în învățământul preuniversitar.

Cei mai mulți candidați au dat definitivatul pentru:

  • învățământ preșcolar în limba română (1.748 de candidați),
  • învățământ primar în limba română (1.059),
  • educație fizică și sport (837),
  • limba si literatura engleză (369)
  • limba si literatura română (313).
Citește și:
Vezi rezultatele de anul trecut, de la definitivat:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

ANALIZĂ Paradoxul cadourilor pentru educatoare și profesori la privat, explicat de un psiholog și un antropolog. De unde vine febra cadourilor dezbătute pe Whatsapp?

Câți bani punem pentru doamna și ce luăm? “Atențiile” pentru profesori și educatoare monopolizează zilele acestea discuțiile dintre părinți, pe grupurile de Whatsapp. Iar febra strânsului de bani pentru profesori…
Vezi articolul

Ar trebui ca profesorii să poată să normeze lecții de meditații cu elevii lor în afara orarului de clasă, în școală, astfel să construim o alternativă la sistemul paralel de meditații, în sistemul formal – Vasile Dâncu, senator PSD

Ar trebui ca profesorii să poată să normeze lecții de meditații cu elevii lor în afara orarului de clasă, în școală, astfel să construim o alternativă la sistemul paralel de…
Vezi articolul

BREAKING Salariile profesorilor nu vor creşte anul acesta, „deoarece sunt o serie de alte priorităţi”, anunță Cîmpeanu / Legea prevede majorarea cu 16% de la 1 septembrie, creștere amânată și anul trecut

Salariile profesorilor nu vor putea creşte după rectificarea bugetară, deoarece sunt o serie de alte priorităţi în sistemul de învăţământ care necesită finanţare, a anunțat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, după…
Vezi articolul

Director administrativ de școală, o funcție ce va fi propusă într-o nouă lege a Educației pentru învățământul preuniversitar, anunță ministrul Sorin Cîmpeanu / Acest nou director va ține legătura dintre comunitate, școală și primării

O funcție de director administrativ în unitățile de învățământ ar urma să fie propusă într-o nouă lege a Educației în învățământul preuniversitar, spune ministrul Educației Sorin Cîmpeanu, în cadrul dezbaterii…
Vezi articolul