Riscul de eșec al guvernării și migrația – cele mai mari amenințări la adresa afacerilor din România, susține un raport al World Economic Forum

609 vizualizări
SURSA: gov.ro
Riscurile regionale pentru afaceri sunt detaliate într-un raport al Forumului Economic Mondial. România are 5 asemenea riscuri, iar în ordinea importanței primul este ”eșecul guvernării regionale și globale”. Al dilea risc pentru mediul de business este migrația involuntară masivă.

Surprinzător este faptul că, deși avem una dintre cele mai expuse țări la dezastre naturale (hazardul seismic este mare, inundațiile afectează an de an zone întinse din județele țării, schimbările climatice au provocat fenomene meteo extreme în ultimii ani), cu toate acestea catastrofele naturale sunt abia pe locul al treilea.

Armele de distrugere în masă sunt un element de noutate în acest raport. Iar conflictul cu un alt stat este un pericol care amenință afacerile din postura de ultim risc precizat de raportul WEF.

Cele 10 riscuri luate în calcul de raport:
  1. Șomajul și criza forței de muncă
  2. Eșecul guvernării naționale
  3. Șocul prețurilor la energie
  4. Crizele fiscale
  5. Atacurile cibernetice
  6. Instabilitate socială profundă
  7. Instabilitate socială profundă
  8. Căderea sistemului sistemului financiar sau a instituțiilor
  9. Eșecul infrastructurii critice
  10. Eșecum finanțelor locale
  11. Atacurile teroriste

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Am demisionat pentru că am simțit că nu-mi mai pot apăra elevii, spune Virginia Mîndruță, directoarea Colegiului Național Hasdeu din Buzău / Aceasta acuză inspectoratul școlar de presiuni și ilegalități pentru ca o profesoară de Germană să predea Limba română, deși este „incapabilă să susțină orele” / Șefa ISJ, Daniela Palcău, neagă acuzațiile: Inspectoratul nu impune un profesor

Directoarea Colegiului Național „Bogdan Petriceicu Hasdeu” din Buzău, Virginia Mîndruță, și-a dat demisia săptămâna trecută. Gestul vine pe fondul unor plângeri făcute de părinții elevilor din trei clase ale liceului,…
Vezi articolul

Ludovic Orban contrazice aritmetica: „Oricine spune că dăm mai puțini bani la educație, de fapt, spune o mare minciună”. Oficial alocarea pentru Educație în 2020 va fi cu 976 milioane lei mai mică decât în 2019

Premierul Ludovic Orban a declarat în fața Parlamentului, la angajarea răspunderii pe Legea Bugetului de stat pentru anul 2020 că alocarea bugetară pentru Educație, propusă pentru anul viitor, este mai…
Vezi articolul