Riscul de eșec al guvernării și migrația – cele mai mari amenințări la adresa afacerilor din România, susține un raport al World Economic Forum

608 vizualizări
SURSA: gov.ro
Riscurile regionale pentru afaceri sunt detaliate într-un raport al Forumului Economic Mondial. România are 5 asemenea riscuri, iar în ordinea importanței primul este ”eșecul guvernării regionale și globale”. Al dilea risc pentru mediul de business este migrația involuntară masivă.

Surprinzător este faptul că, deși avem una dintre cele mai expuse țări la dezastre naturale (hazardul seismic este mare, inundațiile afectează an de an zone întinse din județele țării, schimbările climatice au provocat fenomene meteo extreme în ultimii ani), cu toate acestea catastrofele naturale sunt abia pe locul al treilea.

Armele de distrugere în masă sunt un element de noutate în acest raport. Iar conflictul cu un alt stat este un pericol care amenință afacerile din postura de ultim risc precizat de raportul WEF.

Cele 10 riscuri luate în calcul de raport:
  1. Șomajul și criza forței de muncă
  2. Eșecul guvernării naționale
  3. Șocul prețurilor la energie
  4. Crizele fiscale
  5. Atacurile cibernetice
  6. Instabilitate socială profundă
  7. Instabilitate socială profundă
  8. Căderea sistemului sistemului financiar sau a instituțiilor
  9. Eșecul infrastructurii critice
  10. Eșecum finanțelor locale
  11. Atacurile teroriste

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Ligia Deca: Raportul preliminar în cazul Şcolii Nicolae Titulescu arată o serie de abateri de la procedură. Inspectoratul urmează să demareze procesul de cercetare disciplinară / Am trimis corpul de control la școală și inspectorat

„Raportul preliminar al inspectoratului ne sesizează o serie de abateri de la procedură. Inspectoratul urmează să demareze procesul de cercetare disciplinară. În plus, am decis ca începând de astăzi să…
Vezi articolul

Radiografia universităților, realizată de studenți: Planuri de învățământ neactualizate, care ignoră piața muncii. Propagandă politică prezentă, taxe ilegale și sesizare aproape imposibilă a abuzurilor

Planurile de învățământ oferite de facultăți nu sunt nici adaptate, nici actualizate la cerințele curente ale pieței muncii, acuză studenții, într-o radiografie pe larg a sistemului național de învățământ superior.…
Vezi articolul