Romanul „Dimineaţă pierdută” de Gabriela Adameşteanu, pe lista de lecturi recomandate de Consiliul European

416 vizualizări
Gabriela Adamesteanu / Foto: Facebook.com – Gabriela Adamesteanu
Romanul „Dimineaţă pierdută” al Gabrielei Adameşteanu se află pe lista recomandărilor de lectură pentru această vară făcute de Consiliul European. Lista cuprinde 18 titluri din 18 state membre UE şi a fost iniţiată de Biblioteca Consiliului European şi fosta Preşedinţie a Croaţiei la Consiliul Uniunii Europene, sub titlul „Cititori ai Europei. Listă de lectură”, relatează News.ro.

Lista a fost întocmită pe baza selecţiei făcute de Reprezentanţele Permanente pe lângă Uniunea Europeană (UE) şi cuprinde romane grafice, ficţiune istorică, basme, piese de teatru.

Reprezentanţa României pe lângă UE a propus „Dimineaţă pierdută” de Gabriela Adameşteanu, roman apărut în 1984 la Cartea Românească şi publicat în opt ediţii la Polirom.

 


2 comments
  1. Am văzut piesa de teatru la Constanța înainte de 1989,nu am găsit locuri în sala și am stat pe trepte împreună cu fiica mea de 9 ani .Am rămas foarte marcată și impresionata de monologul marelui nostru actor ,Victor Rebengiuc, era tăcere în sala ,eram aproape paralizați și de uimire dar și de frica.
    La ieșirea de la spectacol ,am plecat repede, de frica sa nu fie observatori
    “binevoitori”.
    Este mare nevoie ca tinerii români sa afle că am avut oameni de valoare, care fără de vina,au fost sistematic eliminați prin tortura și familiile lor distruse de regimul totalitar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

EXCLUSIV Mariana Dogaru, președinta Agenției care acreditează și autorizează școlile și grădinițele, susține că a fost propusă în consiliul ARACIP și de Universitatea din București / Instituția neagă că ar fi făcut o asemenea propunere

Mariana Dogaru, actuala președintă a ARACIP – Agenția Română pentru Asigurarea Calității în Învățământul Preuniversitar -, susține că ar fi fost propusă în consiliul general al ARACIP, organismul de conducere,…
Vezi articolul

Cum vor fi ajutați copiii cu CES, potrivit proiectului de Lege a învățământului preuniversitar. Părinții trebuie să aleagă una dintre formele de sprijin: Vouchere educaționale nou introduse sau alocația de hrană și cazarmament – surse

Toți copiii cu cerințe educaționale speciale (CES), inclusiv cei cu dizabilităţi, din școlile de masă sau speciale, de stat şi particulare vor putea beneficia vouchere educaţionale în cuantum fix sau…
Vezi articolul