Știința distractivă și interactivă pentru copii la atelierele de vară – duminică 11 iunie și sâmbătă 17 iunie! Prima serie cuprinde cursuri și workshopuri de fizică, chimie, biologie și un curs de negociere pentru copii (P)

2.416 vizualizări
Foto: Freepik
Ai copii și vrei să experimenteze știința distractivă și interactivă prin workshopuri unice? LearnGate, un start-up în domeniul educației, lansează duminică 11 iunie și sâmbătă 17 iunie, cursurile și atelierele de vară pentru elevii de gimnaziu din București și Ilfov. Înscrie-ți copilul la workshopurile de fizică, chimie, biologie și negocieri susținute de profesori și specialiști, dă-i ocazia să descopere frumusețea științei prin experimente și aplicații practice și să-și cultive abilitățile de lider.

Prima serie de workshopuri și ateliere Learngate organizate în luna iunie:

Când copilul participă la atelierele LearnGate, o face pentru că:

  • Învață mult mai ușor prin experimente și proiecte
  • Se alătură unei comunități de copii de aceeași vârstă cu preocupări care aduc valoare
  • Este un timp pe care îl investește în viitorul său

Ce aduc workshopurile LearnGate?

Scopul LearnGate este să creeze un spațiu în care copiii să exploreze cunoașterea într-un mod diferit față de cel formal. Nu este o „școală”, ci mai degrabă „un loc de joacă” a minții.

Este un teren rezervat descoperirii, un loc în care să poată crește liber interesul copiilor de a afla cum funcționează lucrurile, în care să exploreze în mod practic concepte teoretice deja învățate și pe care pot să le să le vadă într-o altă lumină.

Pentru a facilita cât mai bine aceste procese, LearnGate deschide treptat câte o „poartă” prin care copiii să aibă acces la o experiență a cunoașterii oferită de experți care au obținut recunoaștere în domeniile lor în primul rând datorită faptului că își fac munca din pasiune. Astfel, LearnGate oferă copiilor cu vârste între 9 și 15 ani ateliere cu subiecte diverse, de la știință la comunicare, artă și hobbyuri.

Pentru că știința joacă un rol esențial în modul în care se dezvoltă piața de muncă a viitorului, workshopurile LearnGate, în acest domeniu, aduc elevilor de gimnaziu:

  • Experimente științifice pentru aprofundarea prin practică și prin metoda investigației științifice a unor concepte teoretice învățate în școală, precum experimentele în domeniul fizicii, chimiei și biologiei. Copiii învață care este diferența între indicii și date empirice, să facă inferențe, conexiuni, să formuleze și să argumenteze soluții;
  • Un mod de gândire, prin deprinderea metodei științifice. Copiii învață să adune dovezi empirice pentru a argumenta o idee. Și mai învață că atunci când argumentează, oamenii de știință nu se ceartă, ci caută cel mai bun răspuns la o întrebare, pe baza dovezilor disponibile. Învață așadar să măsoare, să observe, să recunoască și să utilizeze informația deja obținută prin metode științifice, să formuleze întrebări, să construiască modele și să imagineze un design de soluționare a unei probleme.
  • Înțelegerea unor concepte în profunzime plecând de la aplicarea lor practică. Mulți elevi sunt capabili să numească anumite concepte, dar nu toți le înțeleg cu adevărat. Experimentele aduc un nivel superior de înțelegere a conceptelor teoretice, a motivului pentru care acestea sunt importante. Sunt, totodată, o ancoră care fixează învățarea și previne învățatul pe de rost.
  • Cultivarea competențelor STEM. Acestea le permit copiilor să navigheze cu încredere în peisajul contemporan, să înțeleagă tehnologiile emergente și să utilizeze tehnologia ca instrument de învățare și de rezolvare a problemelor. Studiul integrat al științelor, transdisciplinaritatea, oferă copiilor abilitatea de a face conexiuni și a depăși cadrul unei singure materii. O astfel de abilitate este esențială pentru gestionarea provocărilor unei lumi în continuă schimbare, de a gândi soluții la probleme complexe, așa cum acestea apar în viața reală.

Pentru detalii, sunați la nr. de telefon 0751188752 sau trimiteți un mail la adresa office@learngate.ro.

Image by pressfoto on Freepik


You May Also Like

Platforma pe care orice profesor poate organiza sesiuni video de calitate pentru orele de cursuri, ședințe de lucru, seminarii şi poate prezenta orice tip de conţinut multimedia. Imaginea şi sunetul de mare calitate oferă o experiența superioară (P)

După un an de pandemie, cadrele didactice ştiu deja cum trebuie să arate învăţământul online şi ce funcționalități trebuie să ofere o platformă modernă de colaborare. Aceasta nu înseamnă însă…
Vezi articolul