Șapte amânări ale pronunțării în dosarul profesoarei înjunghiate la Colegiul „Spiru Haret” din Ploiești

1.960 de vizualizări
Foto: INQUAM Photos – Octav Ganea
Tribunalul Prahova a amânat pentru a şaptea oară decizia în dosarul în care un tânăr a fost trimis în judecată pentru tentativă de omor după ce, în ianuarie 2019, a înjunghiat o profesoară la Colegiul „Spiru Haret” din Ploieşti, informează Agerpres.

Potrivit reprezentanţilor instanţei de fond, la termenul din 13 ianuarie, pronunţarea a fost din nou amânată, pentru a şaptea oară, un nou termen fiind stabilit pentru data de 21 ianuarie.

Dosarul a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Prahova la data de 20 iunie 2019.

În luna ianuarie a acelui an, o profesoară a Colegiul Naţional „Spiru Haret” din Ploieşti a fost înjunghiată în faţa cancelariei.

Conform datelor oferite de autorităţi la acel moment, autorul faptei a profitat că în curtea unităţii de învăţământ intră un grup mai mare de elevi şi s-a strecurat printre ei, iar paznicul nu l-a observat. La scurt timp după ce a înjunghiat-o pe profesoară, a fost prins de o patrulă de jandarmi și au fost găsite asupra lui mai multe arme albe.

„După imobilizare, la controlul corporal şi al bagajelor au fost găsite asupra acestuia următoarele: un cuţit de bucătărie cu lama de 10 centimetri, un toporaş cu coada metalică, o teslă cu coada metalică, un patent, o foarfecă, un PET de 2 litri tăiat în care se aflau cuie, o sticlă de 0,5 litri cu alcool, cu miros specific de ţuică, consumat din el. Persoana în cauză, cât şi bunurile găsite asupra sa au fost predate organelor de urmărire penală”, au spus oficiali din IJJ Prahova.

Profesoara înjunghiată a fost transportată la Spitalul Judeţean Ploieşti, cu plagă înjunghiată abdominală, stabilă hemodinamic, fiind ulterior operată.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like

Raport al ministerului Educației: Doi din zece absolvenți de liceu nu se înscriu la bacalaureat, trei din zece nu reuşesc să-l treacă. 28% au luat medii între 6 și 7

Doi din zece absolvenți de liceu nu se înscriu la bacalaureat, potrivit celui mai recent raport despre starea învățământului preuniversitar publicat de Ministerul Educației.  Documentul analizează examenul de Bacalaureat și…
Vezi articolul