Savantul Sergiu Pașca a primit premiul IBRO – Dargut și Milena Kemali pe 2022, pentru cercetare în domeniul neuroștiințelor fundamentale și clinice, în valoare de 25.000 de euro

423 de vizualizări
Sergiu Pașca / Foto: schizophreniaresearchsociety.org
Cercetătorul român, Sergiu Pașca, a primit premiul internațional acordat de Fundația IBRO (International Brain Research Organization) – Dargut și Milena Kemali, pentru cercetare în domeniul neuroștiințelor fundamentale și clinice, informează alba24.ro. Premiul, în valoare de 25.000 de euro, este dat acestuia „în semn de recunoaștere a muncii sale de cercetare inovatoare, folosind tehnologia celulelor stem pentru a crea organoide și ansambluri ale creierului uman și aplicarea acestora la studii realiste ale mecanismelor celulare ale dezvoltării creierului uman și ale mecanismelor bolii”.

Premiul Internațional IBRO – Dargut și Milena Kemali îi va fi înmânat lui Sergiu Pașca în cadrul următorului Forum FENS (Federation of European Neuroscience Societies) de la Paris, care are loc în perioada 9-13 iulie 2022, unde omul de știință va susține și o conferință.

„Cercetarea vizionară și descoperirile lui Pașca în neuroștiința de bază au ajutat la îmbunătățirea modelelor celulare umane ale creierului și la dezvoltarea unei noi înțelegeri a mecanismelor moleculare care stau la baza bolii. Premiul IBRO-Kemali îi onorează realizările și evidențiază marea importanță a muncii sale pentru viitorul cercetării asupra creierului”, a spus dr. Pierre Magistretti, președintele Fundației IBRO Dargut și Milena Kemali, potrivit pascalab.org.

Premiul internațional IBRO Dargut și Milena Kemali pentru cercetare în domeniul neuroștiințelor de bază și clinice este acordat la fiecare doi ani unui cercetător remarcabil, cu vârsta sub 45 de ani, care a adus contribuții importante în domeniul neuroștiinței clinice. Premiul este de 25.000 EUR, iar câștigătorul este invitat să susțină o prelegere specială la Forumul FENS, cea mai mare întâlnire internațională de neuroștiință din Europa.

Fundația IBRO Dargut și Milena Kemali a fost înființată pentru a promova cercetarea în domeniul neuroștiințelor de bază și clinice. A fost fondată în 1996 de Dargut Kemali, un renumit psihiatru din Italia.

Amintim că Sergiu Pașca este laureatul Premiului Judson Daland 2021, în valoare de 50.000 de dolari, pentru „realizări remarcabile în investigații clinice orientate către pacient”. Premiul va fi acordat la reuniunea din aprilie 2022 a Societății Filozofice Americane și recunoaște realizările remarcabile în investigația clinică, în special cercetarea orientată spre pacient, potrivit site-ului instituției.

În martie 2021, a fost numit ”Cercetătorul anului 2021” de Societatea Internaţională de Cercetare în domeniul Schizofreniei

Omul de știință Sergiu Paşca (39 de ani) este profesor asistent de psihiatrie şi ştiinţe comportamentale la Universitatea Stanford din SUA.


3 comments
  1. Ca si in cazul Emmei Raducanu, cautati obsesiv personane cu nume de romani, de preferat din strainatate, care au performat acolo in conditii specifice si cu banii si eforturile altor, pt. a va lauda si a demonstra..ce exact ? Ca noi sintem genetic cu radacini in gradina raiului ?
    Pina cind nu a cistigat E. Raducanu acele turnee..nici dracu’ nu stia de ea, si nici ea de noi, saraca..acum, toti sint cu ea pe umeri, ca ‘e de-a noastra’. Asa si cu Pasca..asa, si ? Sint n romani in dispora si m romani in tara cu rezultate comparabil de bune, tinind cont de conditiile specifice. Daca Pasca facea performanta respectiva in tara, asta da, era ceva..dar asa ? Ne laudam cu munca facuta din finantarile altora, doar de dragul numelui romanesc ? La ce ajuta ? Este cumva reprezentativ pt. noi ? El stie macar de noi ? Nu c-ar fi necesar..PE de alta parte, sint 1,000 chinezi/zi mai tari in n alte domenii, cu performanta facuta la ei in tara..la ce ne ajuta cazul Pasca, deci ?

    1. vorbesti ca sa te afli in treaba. citeste mai bine cine e sergiu pasca si lasa presupunerile că nu sunt toate lucrurile dupa mintea ta. cum să îți zic mai pe scurt, ca să nu te superi: marș!

  2. in toate domeniile e unul care ia tot, aproape ca nu-ti mai vine sa faci nimic.
    Aștept sa refuze sau sa dea suma asistenților sai.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Vaccinarea colectivă a elevilor a început la Colegiul “Mihai Eminescu” din Botoșani. “Se apropie examenele naționale și copiii trebuie să fie pregătiți, trebuie să se protejeze pe ei și să fie prezenți la examen” – directorul Colegiului

Zeci de elevi de la Colegiul Naţional “Mihai Eminescu” (CNME) din municipiul Botoşani au fost vaccinaţi, marţi, împotriva COVID-19, în cadrul cabinetului medical al unităţii de învăţământ, relatează Agerpres. Elevii…
Vezi articolul

VIDEO Imagini tulburătoare filmate de o educatoare care lovește un copil pe motiv că refuză să taie fructe pe farfurie / Inspectorul școlar: Educatoarea a fost dată afară din învățământ în această dimineață

Imaginile cu comportamentul violent al educatoarei de la o grădiniță din Fetești, județul Ialomița, au fost filmate chiar de către cadrul didactic și au fost publicate pe Facebook de către…
Vezi articolul