Școală de vară cu participare gratuită, pentru copii cu vârste între 8 și 12 ani, în București. Tematica: protecția mediului înconjurător prin poezii și proză

854 de vizualizări
Foto: Școala de vară Eco
Copiii cu vârste între 8 și 12 ani sunt așteptați la școala de vară “Eco 2.0” desfășurată gratuit în București, în curtea Muzeului Național al Literaturii Române (MNLR), în perioada 15 iulie – 19 august. Pot participa circa 400 de copii, anunță organizatorii într-un comunicat primit la redacție.

Un atelier de mediu are o durată de 90 de minute, iar pentru fiecare temă în parte s-au pregătit pentru copii câte un spațiu dedicat. Ei vor învăța, cu ajutorul unor machete, experimente și expoziții, soluții la problemele de mediu pe care le întâlnesc zi de zi, transmit coordonatorii, printre care asociația Nature Talks și Muzeului Național al Literaturii Române.

“Marii autori români au scris despre natură și despre protejarea mediului înconjurător. Stau mărturie poeziile, poemele și povestirile lor, atât de cunoscute. Ne inspirăm din opera marilor scriitori: Mihai Eminescu, Tudor Arghezi, Nicolae Labiș sau Ion Creangă și aducem în atenția copiilor versuri sau fragmente despre natură, așa cum era ea ilustrată odinioară”, se arată în comunicat.

Proiectul se află deja la a doua ediție, după ce anul trecut ne-am întâlnit cu 100 de copii din București. Am pregătit pentru cei mici ateliere interactive, astfel încât în doar 90 de minute să afle lucruri noi și interesante despre mediu. Ne propunem ca prin copii să ajungem și la adulți, pentru ca împreună să poată lua decizii prietenoase cu mediul, afirmă Teodora Iacob, președintele asociației organizatoare, se mai arată în comunicat.

FOTO de la ediția trecută

Înscrierile sunt gratuite și se pot face aici.

Comunicatul integral:

1 comment
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Material susținut de Viva Control

Primul an de catalog electronic în școli. Șase directori vorbesc despre cum au pilotat platforma, cum au primit profesorii tehnologia în viața lor profesională și ce influență are schimbarea asupra comunității școlare

A trecut primul an școlar din programul pilot în care 742 de școli au fost aprobate să utilizeze catalogul electronic. Avantajele catalogului electronic au fost explicate de 6 directori de…
Vezi articolul

Bursele pentru olimpicii internaționali care nu câștigă premii la competițiile internaționale, dar fac parte din loturile de concurs, nu sunt prevăzute în legea Educației, acesta este motivul pentru care elevii respectivi au fost trecuți la bursele de merit și nu la cele de excelență olimpică, precizează Ministerul Educației

Ministerul Educației a trimis Edupedu.ro câteva precizări după publicarea articolului în care Consiliul Național al Elevilor a condamnat ferm decizia luată „peste noapte”, de a tăia din draftul metodologiei de…
Vezi articolul

(P) Jocuri STEM, jocuri de codare prin care copiii învață limbajul programării, board games și seturi pentru călătorii – pe magazinul online Mara and Tom. Antreprenoarea Iulia Mizgan spune povestea magazinului ce reunește jucării educative, concepute de cercetători cu dorința de a învăța prin joacă

Jocuri de logică, jocuri cu circuite de electricitate, cu magneți sau lasere și lumini – perfecte pentru toate călătoriile cu mașina sau cu avionul, dar și board games care aduc…
Vezi articolul

Standardele minimale pentru titlurile de conferențiar și profesor universitar, diploma de doctor și atestatul de abilitare, puse în dezbatere publică de Ministerul Educației, cu întârziere

Standardele minimale naționale necesare și obligatorii pentru acordarea titlurilor de conferențiar și profesor universitar, a atestatului de abilitare și a diplomei de doctor, propuse de CNATDCU, au fost puse în…
Vezi articolul