Eurostat: 3% din numărul total de oameni de știință și ingineri din UE sunt în România

1.003 vizualizări
Foto: Pexels.com
Uniunea Europeană avea în 2018 un număr total de 17,2 milioane de oameni de știință și ingineri cu vârsta cuprinsă între 25 și 64 de ani, dintre care aproximativ 539.100, sau 3% din numărul total din UE, erau în România, arată datele publicate vineri de Eurostat și preluate de Agerpres.

Numărul oamenilor de știință și al inginerilor din Uniunea Europeană a crescut cu 4% între 2017 şi 2018, în timp ce în România a crescut cu 2,6%, de la 525.300 până la 539.100, arată datele Eurostat.

Eurostat precizează, referitor la distribuția oamenilor de știință şi inginerilor în UE,că pentru majoritatea statelor membre aceasta este în linie cu ponderea țărilor respective în populația Uniunii Europene. Excepție fac Marea Britanie şi Germania, care împreună sunt responsabile pentru 37% din numărul total de oameni de ştiinţă şi ingineri din UE, în timp ce ponderea lor combinată în populația UE este de 29%, notează Agerpres.

La polul opus sunt Italia și Franța – care au 16% din numărul total de oameni de ştiință şi ingineri din UE, în timp ce ponderea lor combinată în populația UE este de 25%.

Agenția de presă notează că, în cifre absolute, România are mai mulți oameni de știință şi ingineri decât Belgia, Danemarca, Austria, dar mai puțini decât Polonia, Olanda sau Suedia.

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Profesorul Rudolf Cristian, de la Facultatea de Administrație Publică Reșița, a Universității Babeș Bolyai Cluj-Napoca, prins de procurorii DNA în flagrant când primea mită de la studenții masteranzi ca să îi treacă examenele / Acesta este lider sindical și preda cursul de „etică și integritate academică”

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Timișoara anunță că l-au reținut pentru 24 de ore pe profesorul Rudolf Cristian, lector universitar, doctor, în cadrul Universității ”Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca – Centrul…
Vezi articolul
PostBrexit

Ministerul Educației le recomandă cetățenilor britanici din România să intre în procedura de recunoaștere a studiilor. De la 1 ianuarie 2021, recunoașterea academică și profesională nu va mai funcționa ca în cazul statelor UE

Ministerul român al Educației le recomandă “cetățenilor britanici și membrilor acestora de familie să aplice pentru recunoașterea studiilor”, pentru a beneficia de avantajele perioadei de tranziție. De la 1 ianuarie 2021,…
Vezi articolul