Eurostat: 3% din numărul total de oameni de știință și ingineri din UE sunt în România

1.009 vizualizări
Foto: Pexels.com
Uniunea Europeană avea în 2018 un număr total de 17,2 milioane de oameni de știință și ingineri cu vârsta cuprinsă între 25 și 64 de ani, dintre care aproximativ 539.100, sau 3% din numărul total din UE, erau în România, arată datele publicate vineri de Eurostat și preluate de Agerpres.

Numărul oamenilor de știință și al inginerilor din Uniunea Europeană a crescut cu 4% între 2017 şi 2018, în timp ce în România a crescut cu 2,6%, de la 525.300 până la 539.100, arată datele Eurostat.

Eurostat precizează, referitor la distribuția oamenilor de știință şi inginerilor în UE,că pentru majoritatea statelor membre aceasta este în linie cu ponderea țărilor respective în populația Uniunii Europene. Excepție fac Marea Britanie şi Germania, care împreună sunt responsabile pentru 37% din numărul total de oameni de ştiinţă şi ingineri din UE, în timp ce ponderea lor combinată în populația UE este de 29%, notează Agerpres.

La polul opus sunt Italia și Franța – care au 16% din numărul total de oameni de ştiință şi ingineri din UE, în timp ce ponderea lor combinată în populația UE este de 25%.

Agenția de presă notează că, în cifre absolute, România are mai mulți oameni de știință şi ingineri decât Belgia, Danemarca, Austria, dar mai puțini decât Polonia, Olanda sau Suedia.

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

VIDEO Profesorii suplinitori din București, ținuți ore în șir pe scările inspectoratului școlar pentru a intra la ședințele de repartizare pe posturi. Accesul la grupuri sanitare, separat de cel pentru angajații ISMB

Imagini incredibile de la Inspectoratul Școlar București (ISMB) unde profesorii care au venit marți, 22 august, la ședințele de repartizare pe posturile de suplinitori au avut de așteptat ore în…
Vezi articolul

Acordarea indemnizației de instalare, pentru angajații din Învățământ, este obligatorie, spune Federația Sindicatelor „Spiru Haret”: Dacă profesorii nu o primesc, „există posibilitatea sesizării instanței de judecată” / Model de cerere pentru indemnizația de instalare

În anul școlar 2024-2025, acordarea indemnizației de instalare, pentru angajații din Învățământ, este obligatorie, după cum se arată într-o informare a Federației Sindicatelor din Educație „Spiru Haret”, document consultat de…
Vezi articolul