Școala Națională de Studii Politice și Administrative aduce un omagiu memoriei victimelor Holocaustului

63 de vizualizări
SNSPA / Foto: snspa.ro
Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA) aduce un omagiu memoriei victimelor Holocaustului, în cadrul Zilei Internaționale a Comemorării Victimelor Holocaustului, potrivit unui comunicat primit de Edupedu.ro. Data marchează 77 de ani de la eliberarea lagărului nazist de concentrare și exterminare de la Auschwitz-Birkenau, unde peste un milion de bărbați, femei și copii și-au pierdut viața, dintre care 90% evrei, majoritatea provenind din Polonia și Ungaria.

Printre aceștia din urmă se numără mii de evrei din Cluj, Gherla, Dej și alte orașe din Transilvania de Nord, care au fost deportați la Auschwitz. SNSPA consideră cultivarea memoriei Holocaustului ca o parte esențială a luptei pentru apărarea valorilor democratice.

Conform comunicatului, Holocaustul a fost expresia unei ideologii criminale, care a negat unor oameni dreptul la existență, pentru unica vină a apartenenței la un grup etnic. Holocaustul a fost un proiect politic născut din ură, intoleranță și dispreț față de umanitate.

„Comemorarea acestei zile reprezintă o expresie a compasiunii şi a respectului față de victimele acestei tragedii care a marcat istoria întregii lumi și un omagiu pe care îl aducem tuturor celor care, indiferent de naționalitate, au avut curajul să opună rezistență și să-i ajute pe cei care aveau nevoie, salvându-le viața”, potrivit sursei citate.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like

1,2 miliarde de lei – Impactul bugetar estimat pentru plata diferențelor de drepturi salariale către profesori, pentru perioada 2017-2021, spune ministrul Educației / Prima tranșă va fi plătită în acest an

Guvernul a aprobat astăzi ordonanța de urgență pentru măsurile reparatorii privind salarizarea profesorilor pentru perioada 2017-2021, a spus ministrul Sorin Cîmpeanu într-o declarație pentru Edupedu.ro. Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu a…
Vezi articolul