Școala Națională de Studii Politice și Administrative aduce un omagiu memoriei victimelor Holocaustului

76 de vizualizări
SNSPA / Foto: snspa.ro
Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA) aduce un omagiu memoriei victimelor Holocaustului, în cadrul Zilei Internaționale a Comemorării Victimelor Holocaustului, potrivit unui comunicat primit de Edupedu.ro. Data marchează 77 de ani de la eliberarea lagărului nazist de concentrare și exterminare de la Auschwitz-Birkenau, unde peste un milion de bărbați, femei și copii și-au pierdut viața, dintre care 90% evrei, majoritatea provenind din Polonia și Ungaria.

Printre aceștia din urmă se numără mii de evrei din Cluj, Gherla, Dej și alte orașe din Transilvania de Nord, care au fost deportați la Auschwitz. SNSPA consideră cultivarea memoriei Holocaustului ca o parte esențială a luptei pentru apărarea valorilor democratice.

Conform comunicatului, Holocaustul a fost expresia unei ideologii criminale, care a negat unor oameni dreptul la existență, pentru unica vină a apartenenței la un grup etnic. Holocaustul a fost un proiect politic născut din ură, intoleranță și dispreț față de umanitate.

„Comemorarea acestei zile reprezintă o expresie a compasiunii şi a respectului față de victimele acestei tragedii care a marcat istoria întregii lumi și un omagiu pe care îl aducem tuturor celor care, indiferent de naționalitate, au avut curajul să opună rezistență și să-i ajute pe cei care aveau nevoie, salvându-le viața”, potrivit sursei citate.


1 comment
  1. Înainte să faceți voi nu știu ce eveniment trebuie să vă dați toți , șefii,demisia după abuzurile sexuale pe care le-ați ascuns zeci de ani.Sunteți niște politruci nenorociți numiți și menținuți în aceste funcții de niște nenorociți și mai mari ca voi.Sictir!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Facultățile vor primi o instrucțiune de la Ministerul Educației să treacă activitatea în online, din 25 octombrie până pe 5 noiembrie – decizia Comitetului pentru Situații de Urgență

Ministerul Educației urmează să trimită instituțiilor de învățământ superior o instrucțiune prin care se va recomanda trecerea în sistem online a tuturor activităților în perioada 25.10.2021 – 05.11.2021, potrivit deciziei…
Vezi articolul

Scrisoare deschisă către președintele Iohannis a fostului ministru al Educației Daniel Funeriu, pe tema admiterii la liceu: Toți cei cu care am discutat personal au afirmat „știm că nu e ceea ce trebuie, dar așa vrea președintele Iohannis” / Este strict responsabilitatea dumneavoastră – și nu a vreunui proxi – de a livra ceea ce este corect

Fostul ministru al Educației, Daniel Funeriu, îi cere președintelui Klaus Iohannis, printr-o scrisoare deschisă publicată pe pagina sa de Facebook, să iasă să își explice insistența cu care propune ca…
Vezi articolul

Impactul premiului Goncourt este „uriaș și imediat”. Profesoara Lidia Cotea, coordonatoarea Juriului Universității din București pentru prestigiosul premiu literar francez: Viața unui autor laureat se schimbă radical

Premiul Goncourt, cea mai prestigioasă distincție literară franceză, nu doar că aduce o recunoaștere simbolică, dar declanșează și un val de interes global care schimbă radical destinul unui autor, spune…
Vezi articolul

UBB Cluj și Universitatea București au regresat serios în Top Shanghai față de anul trecut. Singurele universități românești sunt la coada clasamentului dominat de instituții academice din SUA și Marea Britanie

Universitatea Babeș – Bolyai din Cluj (locurile 701 – 800) și Universitatea București (locurile 901 – 1000) sunt singurele două instituții de învățământ superior din România prinse în Topul Shanghai…
Vezi articolul