Școala Națională de Studii Politice și Administrative aduce un omagiu memoriei victimelor Holocaustului

67 de vizualizări
SNSPA / Foto: snspa.ro
Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA) aduce un omagiu memoriei victimelor Holocaustului, în cadrul Zilei Internaționale a Comemorării Victimelor Holocaustului, potrivit unui comunicat primit de Edupedu.ro. Data marchează 77 de ani de la eliberarea lagărului nazist de concentrare și exterminare de la Auschwitz-Birkenau, unde peste un milion de bărbați, femei și copii și-au pierdut viața, dintre care 90% evrei, majoritatea provenind din Polonia și Ungaria.

Printre aceștia din urmă se numără mii de evrei din Cluj, Gherla, Dej și alte orașe din Transilvania de Nord, care au fost deportați la Auschwitz. SNSPA consideră cultivarea memoriei Holocaustului ca o parte esențială a luptei pentru apărarea valorilor democratice.

Conform comunicatului, Holocaustul a fost expresia unei ideologii criminale, care a negat unor oameni dreptul la existență, pentru unica vină a apartenenței la un grup etnic. Holocaustul a fost un proiect politic născut din ură, intoleranță și dispreț față de umanitate.

„Comemorarea acestei zile reprezintă o expresie a compasiunii şi a respectului față de victimele acestei tragedii care a marcat istoria întregii lumi și un omagiu pe care îl aducem tuturor celor care, indiferent de naționalitate, au avut curajul să opună rezistență și să-i ajute pe cei care aveau nevoie, salvându-le viața”, potrivit sursei citate.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Ghid pentru simularea examenelor naționale, la limba română, publicat de Inspectoratul Școlar Județean Caraș-Severin. Sugestii de rezolvare și sfaturi pentru elevii de clasele a VIII-a și a XII-a: cum se redactează un rezumat, o pagină de jurnal, o scrisoare sau un e-mail / Modele de subiecte și bareme

Un ghid pentru simularea examenelor naționale, Evaluarea Națională și BAC 2023, a fost publicat de Inspectoratul Școlar Județean Caraș-Severin. Elevii de clasa a VIII-a vor susține simularea probelor la Evaluarea…
Vezi articolul