Școlile cu procent de vaccinare 100% ar putea să solicite prezență fizică 100% indiferent de scenariul în care funcționează – anunță ministrul Educației

15.545 de vizualizări
Sursă foto: gov.ro
“Dacă vor exista școli cu procent de vaccinare 100%, acestea cred eu că ar putea să solicite celor care au competențe de a se pronunța asupra solicitării de prezență fizică 100% indiferent de scenariul în care funcționează acea școală”, a declarat în această dimineață ministrul Sorin Cîmpeanu.

Prezent la conferința “Vaccinare și testare pentru învățare!” organizată marți, 27 aprilie 2021, la Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași, Sorin Cîmpeanu a lansat din nou ideea redeschiderii totale a școlilor care au toți angajații vaccinați.

“Ne gândim să luăm în calcul acele școli în care vaccinarea este realizată sută la sută. Ne gândim să luăm în calcul persoanele cu contraindicații medicale, dar cu această excepție dacă vor exista școli cu procent de vaccinare 100% acestea cred eu că ar putea să solicite celor care au competențe de a se pronunța asupra solicitării de prezență fizică 100% indiferent de scenariul în care funcționează acea școală. Este un element care ar ajuta foarte mult la recuperarea pierderilor suferite de către toți elevii, pierderi mari și mai cu seamă pierderi neuniform repartizate”, a declarat Cîmpeanu.

Amintim că premierul Florin Cîţu a anunţat, luni seară, că, de la 1 iunie, funcţionarea restaurantelor ar putea să nu mai fie legată de rata de incidenţă, în localităţile cu rată mare de vaccinare. „Putem să gândim măsuri care să ne spună că restaurantele nu mai depind de rata de incidenţă, rămân deschise cu 30% – 40%”, a declarat premierul. În ce privește educația, premierul a anunțat că redeschiderea de pe 5 mai se va face respectând rata de incidență, „în scenariile pe care le știm”, fără a anunța și aici o strategie pentru 1 iunie.

Citește și:
Funcționarea restaurantelor ar putea să nu mai fie legată de rata de incidență. Care va fi noul criteriu, de la 1 iunie – Economedia.ro
Cîmpeanu, despre posibilitatea de a menține școlile deschise indiferent de scenariu, dacă toți profesorii și angajații din unitate sunt vaccinați: „În limitele de competență, Ministerul Educației poate să susțină o astfel de idee și va promova” – VIDEO

30 comments
 1. E absurd că elevii claselor a VI,a VI si a VII a ,mai ales din orașele mari nu au fost o zi la școală tot anul!Pe nicăieri în Europa nu a fost așa ceva!

 2. Acest ministru insistă să sublinieze cât de mult nu gândește. Dacă ai vreme să vorbești atât de mult, când ai timp să gândești?

 3. Toți părinții trebuie sa fie vaccinați, nu neapărat profesorii. Copiii cu părinții trăiesc, nu cu profesorii,de la părinți aduc virusul în scoli. Neapărat trebuie sa fie toți părinții vaccinați înainte de a venii copiii lor la școală. Încetați sa mai ascundeți… ca pisica în nisip: copiii sunt, mulți dintre ei, purtători asimptomatici, deci oricare poate da virusul mai departe. E o pierdere de resurse financiare testarea săptămânală a tuturor elevilor în scoli, asa ca, dacă nu vor sa se îmbolnăvească sau mai rău, părinții trebuie vaccinat toți. Fără excepție.

 4. Colonelul Gheorghita a spus ca nu toti profesorii pot fi vaccinati, pentru ca unii au contraindicatii medicale! Dar ministrul asta vrea, vaccinare 100%! Daca ar pati ceva acei profesori nu conteaza, ei nu sunt importanti! Importanta e politica si imaginea!
  Apropo, somn usor sindicatelor!

 5. Procent de vaccinare 100% pentru cine? Orice persoana poate aduce, transmite, purta virusul, indiferent de varsta! In scoli majoritatea sunt elevii, care nu pot fi vaccinati! Prin urmare, in scoli nu se va atinge in veci procent de 100% vaccinare! Sau elevii nu isi pot transmite intre ei virusul, acesta fiind purtat doar de elementele negative (profesorii)? Este josnic sa manipulezi si sa invrajbesti oamenii! Daca am avea conducatori responsabili ar convinge oamenii prin actiuni pozitive sa se vaccineze, nu prin manipulari, invrajbiri, presiuni!

 6. Domnule ministru,ne-ati ametit de tot!!Nu e zi sa nu veniti cu anunturi.Care mai de care! Ce tot aveti cu vaccinarea profesorilor?Va strang aia cu usa rau de tot..??

 7. Adica daca profesorii sunt vaccinați e problema elevilor dacă se îmbolnăvesc și își infectează familiile.
  Frumoase gânduri are ministrul analfabet al educației. Luați aminte!

 8. “Ne gândim sa luam în calcul…..,” ne gândim sa luam în calcul…. “(S. Câmpeanu)
  Îmi pare rău să vă informez d-le ca din ceea ce spuneți, vreți sa faceți sau faceți reiese ca nu gândiți de loc.
  Astea e părerea unui numar semnificativ din rândul celor care au legătură cu invatamantul (profesori, părinți, elevi).
  Deci…ne gândim sa luați aminte!!!!

 9. Și profesorii au și ei familii.Ce facem ii vaccinăm forțat ca pe purcei sau nu ne mai ducem acasă până trece pandemia?Gândește cineva sau nu?

 10. Cel mai slab politician este pus Ministrul Educatiei. O regula de la Abramburica pana in prezent. Marioneta fara sinapse !

 11. Vorbiti de vaccinare 100% personal, elevi si parinti sper! Ca doar vaccinarea profesorilor nu rezolva problema! Nu ei sunt factorul de transmitere al virusului, ci copiii!

 12. Mă minunez cum se insistă cu acest subiect. Este clar că există o presiune pe ministrul educației să constrângă cadrele didactice să se vaccineze. Dar lucrurile încep să se vadă din perspectiva corectă. Deja în Israel, țara în care toți au fost obligați să se vaccineze, se fac demersuri pentru a da în judecată statul pentru experimentul colectiv la care a fost supus poporul iudeu ca în perioada nazistă.

  1. De data asta au fost “obligați” să trăiască. Nu e acelasi lucru. Amestecati grav lucrurile. Am multi prieteni in Israel si s-au vaccinat de buna voie. Numai habotnicii bolnavi de sindromul religiei gandesc asa ca dumneavoastra.

   1. Se pare că nu citiți știrile. Modelul din Israel îl vor extinde cu siguranță peste tot în lume. Pentru a avea libertate de mișcare, trebuie să te vaccinezi. Ori în situația în care unui om i se încalcă un drept fundamental, sub orice pretext, asta înseamnă că statul îl obligă să se vaccineze. Se va păstra dreptul la viață dar vor fi îngrădite drepturile la cultură, educație, etc.

 13. Se pare că acest om că și Citu e diabolic! Are el ce are de insistă să ne vaccinăm , precum oile toți! Se pare că acest om nu a citit Constituția României și nu a auzit nici de Carta Drepturilor Omului!!! Le încalcă ,că și Toți demnitarii din guvern cu buna știință! De unde imunizare 100% in școală,pe bune,acum ne și aberam? De ce învrăjbiți populația,unii împotriva altora? Numai niște nemernici și manipulatori fac așa ceva! Avem drepturi,respectatile! In 13 județe nu sa vaccinat,înscris Nimeni!!!! Așa că terminați cu manipularea!

   1. Nu este adevărat.
    Câmpeanu are propriile idei fixe.
    Si intrucât Voiculescu și Moldovan, care se opuneau mereu hei rup-urilor lui, au fost înlăturați, acum are cale libera ca în tandem cu prim ministrul (care a fost mereu de acord cu el) sa își bata joc de profesori.
    Elevii infectati si asimptomatici transmit virusul în scoli, în familii și în societate

 14. Cu clase suprapopulate 35-42 de elevi se va păstra în mod sigur distanțarea socială. Să nu mai vorbim de faptul că există o singură toaletă pentru sute de elevi. Dacă tot ne place să ne uităm la alții poate diminuăm numărul de elevi la clasă, aerisim programa școlară ținând cont că nu toți se vor face matematicieni, că nu toți vom face analiza frazelor când mergem la cumpărături etc. Ar fi bine să luăm aminte la ce se întâmplă în India acuma. Indiferent de scenariu foarte mulți părinți nu-și vor lăsa copii la școală ci vor opta pentru online. Și asta nu are legătură cu vaccinarea profesorilor.

 15. Este incredibil cat de incuiati sunt cei care ajung sa ne conduca. Pentru ca la elevi si parintii acestora se gandeste cineva?! E foarte bine ca toate cadrele didactice sa se vaccineze, pentru binele lor. Dar reluarea activitatilor scolare “fata in fata”, in zone cu rata mare de infectie COVID, reprezinta risc si pentru alti cetateni, nu numai pentru cadrele didactice.

   1. Cred ca va mari pasul, si va scoate 2 perle pe zi.

    Eu cred ca ministrul C. trebuie sa se ocupe de educatie si sa-i lase pe medici, ministrul sanatati, CSAT, etc, sa se ocupe de pandemie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Religie la BAC? Fostul ministru Daniel Funeriu: Religia este un opțional, iar copiii trebuie să poată să dea bacalaureatul şi din opționale, dar nota să fie luată în considerare doar dacă ea contribuie la creşterea mediei generale

Biserica Ortodoxă Română și reprezentanții altor 12 culte religioase recunoscute de statul român i-au cerut oficial ministrului Educației, Ligia Deca, să introducă în proiectul Legii învățământului posibilitatea ca Religia să…
Vezi articolul

BREAKING Bacalaureat unic pentru toți liceenii, cu subiecte transdisciplinare pe model PISA, pe care îl pot susține și elevii de la școala profesională – prevedere a noului proiect “România Educată” care va fi aprobat de Guvern, anunță consilierul prezidențial Ligia Deca

Înlocuirea Bacalaureatului actual cu un BAC unic pentru toți absolvenții de liceu, pe care sa îl poată susține și elevii de la școlile profesionale sau liceele tehnologice, este una dintre…
Vezi articolul

DOCUMENT Posibilitatea suspendării cursurilor fizice și trecerea tuturor elevilor și copiilor la școala online, introdusă în lege până pe 10 ianuarie 2022 – proiect de ordonanță de urgență

Posibilitatea suspendării cursurilor fizice și trecerea tuturor elevilor și copiilor la școala online este introdusă în Legea 55/2020 pe perioada 13 septembrie 2021 – 10 ianuarie 2022, potrivit unui proiect…
Vezi articolul

Fostul ministru PSD al Sănătății, Florian Bodog, care și-a pierdut titlul de doctor pentru că a plagiat aproape integral teza de doctorat, conform CNATDCU, a devenit cadru didactic asociat la UMF Cluj

Fostul ministru al Sănătății și actual senator PSD Florian Bodog a devenit cadru didactic asociat al Universității de Medicină şi Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca, potrivit ebihoreanul.ro. Bodog a rămas…
Vezi articolul