Școlile și noua tulpină de coronavirus: Măsuri sanitare mai stricte pentru elevi și profesori, în Franța / Austria și Danemarca anunță o redeschidere treptată, începând cu clasele mici

4.029 de vizualizări
Foto: © Dreamstime.com
Mai multe țări europene au anunțat la acest început de săptămână măsuri speciale pentru școli, în condițiile răspândirii unor noi versiuni de coronavirus. Dacă Danemarca și Austria, state care au avut școlile închise în ultima perioadă, au anunțat o deschidere precaută, începând cu clasele mici, Franța a decis o întărire a protocolului sanitar în școli, în efortul de a nu închide unitățile de învățământ din cauza numărului mare de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus.
Franța

Autoritățile de la Paris, presate să ia măsuri suplimentare pentru a combate răspândirea rapidă a noului coronavirus, au cerut școlilor măsuri mai stricte privind închiderea claselor în cazul apariției unor cazuri de infectare, dar și măsuri sanitare suplimentare, potrivit bfmtv.com. Până se face secvențierea și se verifică dacă este vorba despre un caz de infectare cu noua variantă, situația este evaluată de la caz la caz. În același timp, se fac diferențieri mai precise, în definiția contactului, între grădiniță, școală primară și gimnaziu, crește distanța obligatorie între elevi la cantină, iar aerisirea claselor trebuie făcută în fiecare oră, nu la fiecare două ore.

Danemarca

Danemarca va începe procesul de redeschidere a școlilor săptămâna viitoare, ca parte a unei ieșiri precaute din carantină, a decis luni guvernul, citat de Reuters.

Măsura a fost luată după ce, în ianuarie, s-a înregistrat o scădere a numărului de infectări Covid-19, după explozia din decembrie. 

Mai întâi vor fi deschise școlile pentru clasele primare, precauția fiind explicată de Ministerul Sănătății prin faptul că, în continuare, în această țară continuă să se răspândească varianta identificată mai întâi în Marea Britanie, în ultima parte a anului trecut.

Austria

Autoritățile de la Viena au anunțat la rândul lor o relaxare ușoară a măsurilor de carantină începând de lunea viitoare, când primele magazine vor fi deschise și va fi permisă circulația pe timpul zilei. Această relaxare include redeschiderea parțială a școlilor, potrivit Reuters, deciziile fiind luate în pofida faptului că numărul de cazuri este mai mare decât își dorise guvernul în urma restricțiilor.

Potrivit sursei citate, doar elevii testați vor putea reveni la clasă, iar ceilalți pot continua școala online. Testele vor fi făcute în școli. Totodată, clasele mai mari vor fi împărțite în două.

Photo 136306659 © Monkey Business ImagesDreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI:RO76BTRLRONCRT0471641001

CONT EURO:RO26BTRLEURCRT0471641001

Deschis la BANCA TRANSILVANIA
Donează prin Patreon

Donează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

CCR a admis sesizarea PSD pe proiectul de modificare a legislaţiei în domeniul transportului de persoane / Consiliul Elevilor: Problema transportului elevilor rămâne nerezolvată până când serviciile de transport nu vor redeveni publice

Curtea Constituţională a României a admis, miercuri, sesizarea PSD asupra proiectului pentru modificarea şi completarea unor acte normative în domeniul transportului de persoane, pentru care Guvernul şi-a angajat răspunderea. Agerpres…
Vezi articolul