Școlile și noua tulpină de coronavirus: Măsuri sanitare mai stricte pentru elevi și profesori, în Franța / Austria și Danemarca anunță o redeschidere treptată, începând cu clasele mici

4.077 de vizualizări
Foto: © Dreamstime.com
Mai multe țări europene au anunțat la acest început de săptămână măsuri speciale pentru școli, în condițiile răspândirii unor noi versiuni de coronavirus. Dacă Danemarca și Austria, state care au avut școlile închise în ultima perioadă, au anunțat o deschidere precaută, începând cu clasele mici, Franța a decis o întărire a protocolului sanitar în școli, în efortul de a nu închide unitățile de învățământ din cauza numărului mare de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus.
Franța

Autoritățile de la Paris, presate să ia măsuri suplimentare pentru a combate răspândirea rapidă a noului coronavirus, au cerut școlilor măsuri mai stricte privind închiderea claselor în cazul apariției unor cazuri de infectare, dar și măsuri sanitare suplimentare, potrivit bfmtv.com. Până se face secvențierea și se verifică dacă este vorba despre un caz de infectare cu noua variantă, situația este evaluată de la caz la caz. În același timp, se fac diferențieri mai precise, în definiția contactului, între grădiniță, școală primară și gimnaziu, crește distanța obligatorie între elevi la cantină, iar aerisirea claselor trebuie făcută în fiecare oră, nu la fiecare două ore.

Danemarca

Danemarca va începe procesul de redeschidere a școlilor săptămâna viitoare, ca parte a unei ieșiri precaute din carantină, a decis luni guvernul, citat de Reuters.

Măsura a fost luată după ce, în ianuarie, s-a înregistrat o scădere a numărului de infectări Covid-19, după explozia din decembrie. 

Mai întâi vor fi deschise școlile pentru clasele primare, precauția fiind explicată de Ministerul Sănătății prin faptul că, în continuare, în această țară continuă să se răspândească varianta identificată mai întâi în Marea Britanie, în ultima parte a anului trecut.

Austria

Autoritățile de la Viena au anunțat la rândul lor o relaxare ușoară a măsurilor de carantină începând de lunea viitoare, când primele magazine vor fi deschise și va fi permisă circulația pe timpul zilei. Această relaxare include redeschiderea parțială a școlilor, potrivit Reuters, deciziile fiind luate în pofida faptului că numărul de cazuri este mai mare decât își dorise guvernul în urma restricțiilor.

Potrivit sursei citate, doar elevii testați vor putea reveni la clasă, iar ceilalți pot continua școala online. Testele vor fi făcute în școli. Totodată, clasele mai mari vor fi împărțite în două.

Photo 136306659 © Monkey Business ImagesDreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Kelemen Hunor: La legile educației nu ar trebui să avem amendamente, nici noi, nici colegii din coaliție, în Parlament. Eu de la bun început am spus să trecem legea prin asumare, cum am făcut în 2011 cu legea lui Funeriu, dar nu au fost de acord colegii

Vicepremierul Kelemen Hunor a spus că “UDMR nu are amendamente la legile Educației și nici colegii de coaliție nu ar trebui să aibă în Parlament”. Proiectele legilor Educației se află…
Vezi articolul

BREAKING Subiectele și baremele de la Definitivat 2023 pentru profesorii de gimnaziu și liceu. Lectura unei opere sau relația dintre text și curentul cultural, cerințe la metodică pentru profesorii de Limba română

Subiectele și baremele de la Definitivat 2023 pentru profesorii de gimnaziu și liceu au fost publicate de Ministerul Educației la ora 15:00. Proba scrisă a examenului a avut loc între orele…
Vezi articolul

INTERVIU Profesorul de Istorie Bogdan Murgescu, despre atrocitățile comise de ruși în Ucraina: „Avem de a face cu excese și crime ordonate direct, făcând parte dintr-un plan clar de terorizare și de forțare la refugiere a populației ucrainene. În prezent n-aș crede că mai există o armată cu o asemenea reputație în Europa”

Crimele teribile comise de armata rusă în Bucha, Mariupol, Irpin împotriva civililor nevinovați par imagini rupte din Al Doilea Război Mondial. Oameni executați cu mâinile legate la spate, gropi comune,…
Vezi articolul

VIDEO Curenții rip, pericolul ascuns de la Marea Neagră. Cum se formează și cum putem să ne salvăm dacă suntem trași în larg: Încercați să plutiți și să înotați paralel cu plaja, nu împotriva curentului – profesorul Florin Tătui de la Facultatea de Geografie a UB

„Suntem deja la începutul sezonului estival și turiștii au început să populeze plajele românești ale Mării Negre. Puțini însă dintre ei știu că aceste plaje ascund un pericol care este…
Vezi articolul