Scriitoarea Tatiana Țîbuleac a câștigat Premiul Uniunii Europene pentru Literatură, pentru romanul “Grădina de sticlă”

179 de vizualizări
Scriitoarea Tatiana Țîbuleac a câștigat Premiul Uniunii Europene pentru Literatură, pentru volumul „Grădina de sticlă”, despre transformarea URSS și renașterea limbii române în Republica Moldova, potrivit sinopsis.info.ro.

„Vă mulţumesc tuturor celor care vă bucuraţi împreună cu mine. Un singur premiu, două ţări fericite. ”Grădina de sticlă” este (şi) despre asta!”, a scris Tatiana Ţîbuleac pe pagina ei de Facebook.

Romanul premiat spune povestea unei copilării dramatice, a unei fetițe orfane, Lastocika (Rândunica), care crede că a găsit fericirea atunci când este luată în grijă de o femeie singură și ambițioasă, care vrea să-i ofere un viitor prosper. Lastocika își trăiește copilăria într-un Chișinău multicultural, care oscilează între limba română și limba rusă și între două culturi, în anii când se schimbă frontierele și sistemele politice.

Volumul a apărut anul trecut la Editura Cartier. Tatiana Țîbuleac s-a născut în 1978 la Chișinău și are dublă cetățenie. A fost jurnalist, iar acum locuiește la Paris, unde lucrează în comunicare. În 2016, a publicat un volum de proză scurtă, „Fabule moderne”, iar în anul următor a apărut primul său roman „Vara în care mama a avut ochii verzi”. ”Grădina de sticlă” este al treilea volum al Tatianei Țîbuleac.

Sursă foto: sinopsis.info.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Bibliotecile publice pot aplica până la 31 ianuarie 2024 pentru runda a doua a programului de digitalizare, prin fonduri PNRR, în valoare de peste 16 milioane de euro. În județele unde nu există un consorțiu, bibliotecile se pot conecta la unele deja existente

Bibliotecile publice au termen până pe 31 ianuarie 2024 să aplice în cadrul celui de-al doilea apel pentru digitalizarea bibliotecilor publice lansat de Ministerul Cercetării în octombrie anul trecut. Suma…
Vezi articolul

Reorganizarea forului care controlează circa 20% din banii de cercetare, UEFISCDI, și înființarea unui Consiliu independent care să se ocupe de domeniu este cerută printr-un manifest semnat de zeci de profesori și cercetători români, de la universități din România și din lume

“Propunem crearea unei entități juridice noi, „Consiliul pentru Cercetare”, unitate independentă de factorul politic și care va gestiona și distribui bugetul alocat acesteia de către statul român exclusiv pe bază…
Vezi articolul