Scriitoarea Tatiana Țîbuleac a câștigat Premiul Uniunii Europene pentru Literatură, pentru romanul “Grădina de sticlă”

182 de vizualizări
Scriitoarea Tatiana Țîbuleac a câștigat Premiul Uniunii Europene pentru Literatură, pentru volumul „Grădina de sticlă”, despre transformarea URSS și renașterea limbii române în Republica Moldova, potrivit sinopsis.info.ro.

„Vă mulţumesc tuturor celor care vă bucuraţi împreună cu mine. Un singur premiu, două ţări fericite. ”Grădina de sticlă” este (şi) despre asta!”, a scris Tatiana Ţîbuleac pe pagina ei de Facebook.

Romanul premiat spune povestea unei copilării dramatice, a unei fetițe orfane, Lastocika (Rândunica), care crede că a găsit fericirea atunci când este luată în grijă de o femeie singură și ambițioasă, care vrea să-i ofere un viitor prosper. Lastocika își trăiește copilăria într-un Chișinău multicultural, care oscilează între limba română și limba rusă și între două culturi, în anii când se schimbă frontierele și sistemele politice.

Volumul a apărut anul trecut la Editura Cartier. Tatiana Țîbuleac s-a născut în 1978 la Chișinău și are dublă cetățenie. A fost jurnalist, iar acum locuiește la Paris, unde lucrează în comunicare. În 2016, a publicat un volum de proză scurtă, „Fabule moderne”, iar în anul următor a apărut primul său roman „Vara în care mama a avut ochii verzi”. ”Grădina de sticlă” este al treilea volum al Tatianei Țîbuleac.

Sursă foto: sinopsis.info.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Reacția ministrului Educației după ce o profesoară i-a atras atenția că textul legilor învățământului “arată în mare parte ca raportul România Educată”: Nu am cum să nu reacționez la această jignire

Ministrul Educației, prezent la cea de-a 44-a dezbatere pe proiectele legilor Educației la sediul PNL București, a avut discuții în contradictoriu cu Antoaneta-Firuța Tacea, conferențiar universitar la Facultatea de Psihologie…
Vezi articolul

VIDEO 20 de cereri pentru școli-pilot au fost înregistrate la Ministerul Educației. Dacă le eliminăm pe cele ce urmăresc lucruri punctuale, rămân doar cele bazate pe descentralizare curriculară – secretarul de stat Radu Szekely

Până în acest moment, la Ministerul Educației au fost înregistrate 20 de cereri pentru școli-pilot, a spus luni, în cadrul unei dezbateri pe această temă, în cadrul proiectului „Școli curate”,…
Vezi articolul

Școala trebuie să se asigure că pot participa toți elevii unei clase la o activitate care implică costuri din „Săptămâna verde”, părinții pot contribui financiar prin asociația de părinți / Absenţele elevilor se pun în catalog la rubrica „Purtare” – proiect

Ministerul Educației a pus în dezbatere publică Metodologia de organizare a programului „Săptămâna verde”. Școala trebuie să se asigure că pot participa toți elevii unei clase la o activitate care…
Vezi articolul