Scriitorul Haruki Murakami, premiat de universitatea la care a studiat, dezvăluie că a fost un student foarte slab: Dacă n-aş fi intrat la Universitatea Waseda, probabil că n-aş fi avut o carieră de scriitor

446 de vizualizări
Foto: Facebook.com/ Haruki Murakami
Celebrul scriitor japonez Haruki Murakami, a dezvăluit că nu a fost un student model, cu ocazia acordării unei diplome onorifice de către Universitatea Waseda din Tokyo, transmite AFP, citată de Agerpres. El a pus reușitele sale profesionale pe seama universității absolvite.
  • Autorul cărţilor „Pădurea norvegiană”, „Kafka pe malul mării” sau „1Q84”, Murakami este renumit pentru scrierile sale care descriu absurditatea şi singurătatea în lumea modernă. Operele lui au fost traduse în aproape 50 de limbi.

„Este puţin ciudat să primesc acest premiu, având în vedere că am fost un student foarte slab”, a spus Haruki Murakami stârnind râsete din partea publicului prezent la prestigioasa Universitate Waseda.

Scriitorul a făcut în fațo publicului o confesiune sinceră despre anii săi de studenție „Chiuleam de la ore şi uitam să învăţ. Făceam numai ce-mi plăcea şi provocam o mulţime de probleme la universitate”, a explicat scriitorul de succes în vârstă de 75 de ani.

Această diplomă este, aşadar, un „gest destul de generos din partea Waseda”, a mărturisit autorul îmbrăcat într-o ţinută academică, în faţa unui public entuziast alcătuit din sute de admiratori şi studenţi.

Prin acordarea diplomei menționate, Universitatea Waseda a lăudat „atmosfera cosmopolită” din romanele sale şi capacitatea romancierului de a naviga „în zig-zag între real şi suprareal”.

„Dacă n-aş fi intrat la Waseda, probabil că n-aş fi avut o carieră de scriitor”, a mai declarat Haruki Murakami.

Haruki Murakami este unul dintre cei mai populari scriitori japonezi contemporani. A studiat literatura la Universitatea Waseda din Tokyo.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like
Sprin Ion - Inspecțiile pentru Titularizare

Secretarul de stat Sorin Ion: Inspecțiile pentru Titularizare pot fi prelungite până la finalul cursurilor. Nu ne gândim la o grevă pe termen foarte lung / Directoare de școală: Apare o bulversare totală

„Miercuri încep inspecțiile pentru înscrierea la concursul național de ocupare a posturilor. Se pot prelungi termenele până la sfârșitul cursurilor”, a spus Sorin Ion, secretar de stat în Ministerul Educației,…
Vezi articolul

Ministrul Sebastian Burduja: Faci cercetare fundamentală și cercetezi lucruri pe care omenirea le-a inventat acum 10.000 de ani? Nu e în regulă. Faci însă cercetare de avangardă, care are însă și un transfer tehnologic în piață? Iată exemple pe care trebuie să le încurajăm

Obiectivele cercetărilor care merită să fie sprijinite în România și numărul mare de institute de profil, care formează un sistem foarte fragmentat, criticat de Comisia Europeană, au fost invocate de…
Vezi articolul

Senatorul Ștefan Pălărie le cere explicații premierului și ministrului Educației, după ce Guvernul a aprobat alocări de doar 2,4% din PIB pentru Educație în următorii 50 de ani / Asta e viziunea contabilă și lipsită de orice leadership a guvernanților. Este un mare semnal de alarmă

Guvernul României a aprobat prin Programul de Convergență, ca până în 2070, statul român să aloce 2,4% din PIB pentru Educație, iar planul urmează să fie trimis la Comisia Europeană.…
Vezi articolul

În ce fel s-au terminat acțiunile de protest ale sindicatelor profesorilor, în Anglia: oferta guvernului a fost acceptată prin votul tuturor membrilor / Fără greve pentru salarii în toamnă, dar “pentru anul viitor este cu totul altă discuție”

Decizii luate prin votul tuturor membrilor, separarea problemei salariale de celelalte probleme ale profesorilor și promisiunea de a presa din nou, după un an, pentru creșteri suplimentare: așa se încheie,…
Vezi articolul