Șefa ISJ Arad, care a cerut anchetarea prezenței elevilor la protestul anti-PSD, este consilier local PSD și a fost numită acum două zile în funcție

3.614 vizualizări
SURSA: www.facebook.com/stoenescu.anca
Șefa Inspectoratului Școlar Județena Arad, Anca Stoenescu, cea care a cerut o ”notă de relație” de la conducerea Liceului din localitatea Lipova, precum și o anchetă, după ce mai mulți elevi ar fi participat la protestul din localitate, la venirea premierului Viorica Dăncilă, a fost numită în funcție în urmă cu două zile, potrivit Arad24net.ro. Aceasta este membru PSD, consilier municipal în Primăria Arad, din partea PSD, potrivit site-ului instituției.

Anca Stoenescu este inspector școlar general al ISJ Arad de curând, potrivit publicației Arad24net.ro, care scria pe data de 8 mai 2019 că „În urmă cu puțin timp, Ministerul Educației Naționale a transmis un fax prin care a comunicat numele noului inspector școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Arad. Acesta este prof. Anca Stoenescu, care prin ordin de ministru va prelua atribuțiile de inspector școlar general de la Claudius Mladin

SURSA: www.facebook.com/stoenescu.anca

Șefa ISJ Arad a cerut explicaţii conducerii Liceului Atanasie Marinescu Lipova, de unde mai mulţi elevi au plecat de la cursuri, vineri, pentru a participa la un protest anti-PSD în faţa Primăriei Lipova, în timpul vizitei premierului Viorica Dăncilă.

Anca Stoenescu, a spus că a cerut o “notă de relaţie” directorului şcolii, dar și o anchetă.

Până la numirea în funcție, Anca Stoenescu fusese inspector general adjunct la ISJ Arad. La ISJ Arad fostul inspector școlar general Claudius Mladin a dat în judecată Ministerul Educației în trecut, după ce fusese dat afară din funcție, instanța i-a dat dreptate și în urmă cu două luni ministerul l-a repus la șefia ISJ Arad. Acum a fost din nou revocat și a declarat pentru aradon.ro că „am luat legătura deja cu avocatul și probabil că vom înainta o altă acțiune în instanță. Aștept să verifice și cei din Minister ceea ce au trimis, ceea ce invocă ei în ordin”.

Până acum, Mladin a câștigat trei procese cu instituția, cel de-al treilea fiind câștigat ca urmare a faptului că ministerul nu a mai făcut recurs la Înalta Curte de Casație și Justiție, rămânând definitivă hotărârea Curții de Apel Timișoara de repunere în funcție, dată în decembrie 2018, mai scrie sursa citată.

SURSA: www.facebook.com/stoenescu.anca

Consilier municipal în Arad a devenit în 2016, cînd a candidat pe listele PSD și a fost aleasă. În septembrie 2018, când era tot șefa ISJ Arad, news.ro scria că Anca Stoenescu și soțul său au fost executați silit de instanță pentru un credit neplătit la bancă. “De două luni mi se retrage de pe cardul de salariu. Care e problema dacă nu am plătit suma integrală şi mi se retrage din salariu? Nu cred că sunt prima persoană care a rămas în urmă cu ratele la bancă“, a spus şefa ISJ Arad.

Aceasta a fost aleasă consilier municipal în Arad în 2016. În articolul electoral de prezentare, Anca Stoenescu își explica demersul la acea vreme: „ Candidez deoarece cred, cu tărie, că pot participa la o schimbare evidentă în ceea ce priveşte eficientizarea şi creşterea valorică a învăţământului local. Lucrând în acest domeniu, am avut ocazia să îi cunosc mecanismele şi funcţionalitatea, cu aspectele bune şi cu cele mai puţin bune. Consider că experienţa mea poate aduce modificări profunde şi pozitive.”

Anca Stoenescu  a publicat pe contul său de Facebook mai multe fotografii de la vizita premierului Viorica Dăncilă în Arad, pe care apoi le-a șters. În fotografii apare alături de Viorica Dăncilă, de Eugen Teodorovici și de Natalia Intontero.

Elevii care au protestat în localitatea Lipova aveau în mâine pancarte pe care scriau diferite mesaje: ”Dumnăcilă, dă-ne a ta ștampilă. Demisia”. ”Ne-am săturat de corupție și prostie, vrem o altă Românie”, „Deșteaptă-te, române și ieși la vot 26 mai”.

SURSA: aradon.ro

 

 

 

 

Șefa ISJ Arad a participat la vizita premierului Viorica Dăncilă în Arad, publicând mai multe fotografii de la acest moment.

 


1 comentariu
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like

Consilierul prezidențial Ligia Deca contestă testarea doar scrisă a copiilor, în general, și sugerează și testarea, pe viitor, a modului în care ei învață din reprezentări grafice și clipuri video: Impresia mea este că din ce în ce mai mulți copii folosesc mediile sociale pentru învățare, inclusiv YouTube sau alte platforme și că știm prea puține despre modul în care învață copiii noștri

„Impresia mea este că din ce în ce mai mulți copii folosesc mediile sociale pentru învățare, inclusiv YouTube sau alte platforme și că știm prea puțin despre modul în care…
Vezi articolul
Cei cu medii sub 5, școli profesionale

EXCLUSIV Institutul care elaborează curriculumul școlar se comasează cu instituția care concepe subiectele de examene: Centrul Național de Politici și Evaluare, numele noii instituții care unește IȘE și CNEE

Guvernul Orban a comasat astăzi, prin Ordonanță de Urgență, două instituții din subordinea Ministerului Educației. Este vorba despre Institutul de Științe ale Educației (care concepe curriculumul și programele școlare) și…
Vezi articolul