Selly, cel mai cunoscut vlogger din România: Nu îmi doresc să se anuleze bacalaureatul / BAC-ul online ar fi clar imposibil anul acesta

13.850 de vizualizări
Foto: Captura Digi 24
“Nu îmi doresc să se anuleze bacalaureatul, dar în același timp mi se pare slab că Ministerul Educației a lăsat destul de mult la latitudinea școlilor să decidă regulamentul” de organizare a examenului, a declarat la Digi 24 Andrei Șelaru, cunoscut drept Selly. Cel mai cunoscut vlogger din România a povestit că “principalele mele îngrijorări sunt în legătură cu programa de Bacalaureat (…). La Limba română, să înveți zeci de pagini de comentarii în loc să-ți formezi tu părerea despre opera aia, să tocești ce a spus alt critic despre o operă nu mi se pare cea mai inteligentă abordare”.

Mi se pare și destul de târziu că au anunțat abia acum exact ce se întâmplă și cu competențele, exact datele de examene, dar cumva e de înțeles pentru că situația asta e greu de prevăzut”, a continuat Andrei Șelaru, elev în clasa a XII-a. Cunoscutul vlogger are 2,63 de milioane de abonați pe Youtube, fiind unul dintre cei mai populari tineri din mediul online.

Acesta a precizat: “Eu nu am emoții, eu sunt pregătit pentru Bacalaureat și sper să nu fie probleme atunci, când vom da Bacalaureatul, să nu existe cazuri de îmbolnăvire”.

În ceea ce privește susținerea digitală a examenului de final de liceu, Andrei Șelaru a afirmat: “Consider că BAC-ul online ar fi clar imposibil anul acesta și chiar și anul viitor, în România”.

Principalele mele îngrijorări sunt în legătură cu programa de Bacalaureat și cu ce trebuie să înveți pentru BAC. De 12 ani m-aș fi așteptat ca acest sistem să evolueze. Dar nu am văzut vreo evoluție a sistemului, de când am intrat eu în clasa I până acum. Cred că în continuare învățăm lucruri învechite. La Limba română, să înveți zeci de pagini de comentarii în loc să-ți formezi tu părerea despre opera aia, să tocești ce a spus alt critic despre o operă nu mi se pare cea mai inteligentă abordare”, a declarat Șelaru.

Citește și:

 

 


12 comments
  1. Frate, dar cine vă pune să învățați comentarii!? De unde clișeul ăsta răspândit la infinit? Învață elevii comentarii că așa vor. Cei care nu sunt în stare să dezvolte pe loc un eseu despre opera respectivă…

  2. Nu inteleg de ce inca se cer dezbateri. Bacul *nu* e obligatoriu. Il poti da in vara asta, in toamna asta, la anu…. cand vrei tu si cand te simti tu in siguranta. Cei anti bac considera ca e nedrept fata de elevi sa ii punem in pericol. Nu e putin nedrept si fata de cei care s-au chinuit ultimul an sa invete toate eseurile la romana? E chiar mai favorabil sa il dai acum cand nu va pica scarba aia de post-modernism. In plus, elevii care dau bacul, in proportie de 90%, au implinit deja 18 ani, sunt maturi, pot decide pentru ei insusi daca sa dea sau nu bacul.

  3. Deși am susținut examenul de bacalaureat în 2011, iar acum sunt plecată în străinătate, nu pot să nu acord importanță acestui post (sunt născută, crescută și educată în România – lucru de care sunt mândră). Ceea ce urmează este o opinie personală și trebuie tratată ca atare : E cert că elevii care ar trebui să susțină examenul de bacalaureat anul acesta sunt împărțiți în două mari categorii : PRO și CONTRA!!!
    CONTRA – Sunt de acord cu faptul că, în viitor, în viața de zi cu zi, nu-ți sunt de niciun folos acele comentarii literare (de la 5-6 pg. în sus – dacă ești un elev 100% silitor) și preluarea acestora din diverse surse de inspirație, ar trebui pus accentul pe viziunea elevului, argumentarea și analiza personală!
    PRO – ÎNSĂ, examenul de bacalaureat nu constă numai în asta!!! Și aici se trage un semnal de alarmă! Învățatul mecanic este DEGEABA! Învățatul constructiv (formarea propriilor opinii, argumente – lucruri de care te lovești în viața de zi cu zi, acasă, la muncă, etc.), este un PLUS, este NECESAR, este OBLIGATORIU (pentru a duce/a urca la un nivel ridcat învățământul românesc), de asemenea e vorba de evaluarea elevului în privința scrierii corecte (gramatica limbii române – să nu mai vorbim și de limbi străine), cât și în privința exprimării/comunicării (vorbitului), care, sincer pe zi ce trece, din punct de vedere personal, lasă de dorit (cel puțin 6 din 10 persoane nu știu să scrie și să se exprime – în vorbire/comunicare corect( și aici nu vorbim de o eroare – gen Autocorrect, al telefonului – care la momentul actual e cea mai folosită scuză ori/sau scuze “m-am exprimat greșit”, dacă ți se atrage atenția asupra greșelii). În concluzie (personal), examenul de bacalaureat este totuși NECESAR, și trebuie să se desfășoare, de asemenea, în condiții ADECVATE!!!

  4. Draga Selly poate ca tu faci fata unui Bacalaureat in aceste conditii,desi sincer cred ca te inseli,dar te rog sa te gandesti si la elevii cu diverse afectiuni care nu vor face fata in conditiile actuale si in plus nu e asa usor cum crezi tu sa stai cu masca pe fata,sa fii stresat ca poate un coleg,profesor,cadru medical,personal auxiliar ar putea fi infectat si te-ai infecta si tu sau i-ai infecta pe cei din familia ta,plus emotiile din cadru unui examen.
    Draga Edupedu imi pare rau ca nu sunteti impartiali si ca publicati doar articolele pro examen,nici eu nu sunt pentru anularea examenelor dar anul acesta cred ca este un an special un an in care teama de a nu ne imbolnavi a pus stapinire pe oameni,copiii sunt stresati,organizarea examenelor lasa de dorit si amplifica teama mai ales ca odata cu relaxarea o parte din elevi nici nu au mai tinut cont ca ar trebui sa ia toate masurile de protectie,elevi care pot fi asimptomatici si care pot da virusul mai departe.
    Spuneti ca luati temperatura si ca puteti depista daca exista vreun posibil bolnav,acest lucru este o amagire,cine vrea sa pacaleasca sistemul o poate face,exista atatea metode de a scadea febra incat nu aveti de unde sti care si cum este bolnav.
    Si totusi cine va raspunde daca un elev sau cineva din familia lui se va infecta?
    S-a facut un sondaj cu privire la anularea examenelor de ce nu s-a pus intrebarea corect?De ce nu au fost intrebati doar cei care sunt direct implicati?
    Se pune problema ca anularea examenelor va avantaja pe cei din promotiile anterioare,dar de ce nu organizati examen doar pentru cei din promotiile anterioare care nu sunt atat de multi si eventual si pentru cei din promotia actuala care doresc acest lucru,desi in acest moment nu este vorba doar de elevi,ar trebui sa ne gandim si la cadrele didactice si la personalul auxiliar si la toti cei implicati in acest proces.
    multumesc!

  5. Bai copile,
    Te propun Ministru el educatiei
    Pe bune
    Esti rational, mai logic decât Hamsie, pardon, Anisie în gandire

  6. Examenul de bacalaureat, din pacate, nu contribuie in nici un fel la pregatirea pentru viata si studiu a tinerilor ; sa fim seriosi, de cate ori in viata va fi nevoie sa apelam la cunostiintele testate la bacalaureat?Cam niciodata….
    a invata mecanic comentarii, a inghesui in minte excesiv de multe lucruri inutile….nu gasesc ca este necesar..
    Invatamantul romanesc lasa de dorit de foarte multi ani si cu ocazia acestei crize pandemice , am ajuns sa ne punem intrebari cu privire la inutilitatea insusirii unor cunostiinte ….acesta este adevarul.
    Mai bine lasam minte libera a tinerilor sa se pregateasca pentru profesiile pe care si le au ales si sa dea examene la facultate , insusindu si cunostiinte care le sunt chiar utile pentru cariera lor viitoare..cred ca trierea corecta se face la examenul de admitere in cadrul unei facultati , in anii de pregatire din cadrul acelei facultati..acelea sunt cunostiintele pe care chiar le vor folosi in viata, in profesia aleasa.
    Materiile de BAC nu reprezinta nici un castig..sincer..sunt inutile, ca si examenul in sine, cel putin aici, in Romania.Si o spun cu parere de rau…un adevar greu de acceptat…

  7. Redati toate afirmatiile tinarului care NU ii reprezinta pe tinerii din Romania: la inceput afirma ca vrea BAC, la final sustine ca nu stie de ce trebuie sa invete toate comentariile acelea si formulele matematice pe dinafara ca nu ii folosesc la nimic! Ei, cum e?!?!?!

  8. Nu mai promovati acest tip de specimene ca Selly, in legatura cu bacu-ul Edupedu, nu este relevant. Daca nu imi postati comentariul nu cred ca o sa va placa ce o sa se intample.

    1. Comentariile sunt publicate in masura in care nu detin cuvinte injurioase sau in masura in care nu ataca verbal o alta persoana. Amenintarile nu sunt bine vazute, nici macar de litera legii.

  9. Din nou, bine ca prezentati doar opinia care va convine. De ce in dealungul acestui eveniment nu ati postat nici macar un singur exemplu de opinie din cealalta tabara, pro anularea bacului?

    1. tu nu cred ca realizezi ce s.ar intampla defapt daca se anuleaza bacul?
      Toti prostii romaniei care nu au reusit sa ia bacul a 1000 oara vor avea sansa sa treaca doar pe niste note din burta la liceu.
      Dupa ce romania mai sufera de prosti, ar trebui acum sa anulam bacul ca sa avem mai multi in domeniul de activitate(adica sa se angajeze).
      Poate pentru copii care chiar au invatat si au luat note pe merit in liceu este oarecum o idee buna ca oricum astia se vor descurca si in examene( cei ambitiosi nu le pasa de porcariile voastre de schimbari ca ei se descurca in orice fel cand isi doresc sa stie). Dar marea problema va fii cu astia care chiulesc si vin cu pile la liceu pentru o medie mare generala. Astia nu merita.
      De asta s.a inventat centrul de examinare. Sa despartim lumea de prosti si destepti. Mediile se stiu deja ca se pun mari doar de dragul sa fie mari.
      Asa ca incetati cu echivalarea ca mi se face greata de Romania si plec din prostimea asta. Va rog eu mult.
      PS: nu il mai promovati si pe “influencerul” asta ca nu imi ofera nimic util. Aceasta pagina e facuta doar de a strange vizite atata tot. Jalnic

  10. Sa faceti un sondaj de opinie la nivel de tara si sa vedeti care este feedbackul. Postati numai ce va convine voua! Nu mi se pare normal ca la 17 cazuri ati inchis scolile si acum la cateva mii ne trimiteti , culmea, la scoala sa dam bac /EN!
    Ganditi va si la noi , nu numai la interesele voastre!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Președintele Federației Naționale a Părinților, despre cazurile de violență în școli din ultimele zile: „Acești copii trebuie duși în niște centre de reeducare cu o pregătire specială, țintită”

Președintele Federației Naționale a Părinților (FNP), Iulian Cristache, a spus că centrele de reeducare pentru elevi sunt o soluție la cazurile de agresiune la adresa profesorilor. „Dacă vorbim de ce…
Vezi articolul

Două dezacorduri ale ministrului Educației, în aceeași conferință: “Educatorii pot veni la aceste grădinițe de vară în afara salariului pe care îl primește” / “Aceste norme pe care Ministerul Educației, Ministerul Sănătății și Ministerul Muncii le va publica”

Ministrul Educației a făcut două greșeli gramaticale în conferința de presă susținută astăzi, 14 iunie, cu o zi înainte de examenul la Limba și literatura română pe care îl vor…
Vezi articolul

Calendarul examenelor de certificare a calificării profesionale a fost publicat în Monitor. Postlicealele Ministerului de Interne încep examenele în noiembrie 2019

Calendarul examenelor de certificare a calificării profesionale a absolvenților de învățământ profesional și tehnic preuniversitar a fost publicat în Monitorul Oficial. Primele examene se susțin la școlile postliceale ale Ministerului…
Vezi articolul