Serviciul pe școală – Profesorul nu este și nu poate fi confundat cu paznicul, spune un lider sindical

1.777 de vizualizări
“Ceea ce nu putem accepta este că această povara a fost aruncată acum exclusiv în spatele cadrelor didactice. Mai nou, am semnale că prin anumite unități de învățământ sunt chemați să facă de serviciu pe școală și cei din categoria personal didactic auxiliar, secretară, contabilă, informatician, laborant și chiar și personal nedidactic”, a declarat președintele Sindicatului Liber al Salariaților din Învățământul Preuniversitar (SLSIP) Constanța, Mitică Iosif.

Într-o conferință de presă, liderul sindical s-a declarat împotriva practicii ca profesorul să facă de serviciu pe școală. “Vreau să o spun tranșant, profesorul nu este și nu poate fi confundat cu paznicul, pentru că el nu a stat în facultate și nu s-a pregptit pentru această carieră ca să o facă pe paznicul, nici nu este pregătit să facă față unei astfel de sarcini“, a declarat acesta, citat de Stiri.botosani.ro.

Președintele SLSIP Constanța a făcut referire la una dintre modificările Regulamentului cadru de organizare și funcționare a școlilor, care prevede că elevii nu mai pot face serviciul pe școală. Este o măsură bună, a spus Mitică Iosif, care a precizat că nu este de acord nici ca profesorii să mai facă acest serviciu.

Potrivit liderului sindical, cei care trebuie să realizeze acest serviciu sunt agenții de pază.


1 comment
  1. Corect! In singura zi liberă din săptămâna,zi in care ar trebui sa ne pregătim,sa citim,sa studiem ,sa corectam lucrări sa ne îmbunătățim performanțele,noi venim o zi pe luna sau in cel mai bun caz la doua luni sa facem de serviciu de la ora 7,30 pana la ora 15,30 . O pierdere de vreme, așa cum se întâmpla și cu serviciul pe școala al elevilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Repartizarea la liceu 2024, exemplul dat de Inspectoratul Școlar Județean Iași: Dacă vei nota în fişa de înscriere un număr mic de opţiuni, există pericolul să nu fii repartizat

Volumul I al broșurii de admitere la liceu 2024 a fost publicat de Inspectoratul Școlar Județean Iași. Documentul conține atât recomandări pentru elevii care vor susține Evaluarea Națională 2024, cât…
Vezi articolul