„Solicităm de urgență modificarea hotărârii de guvern, în sensul în care aceasta să reglementeze o arie mai largă de măsuri care să limiteze răspândirea COVID-19, dacă pentru autorități redeschiderea școlilor în siguranță este cu adevărat o prioritate” – propunerea Consiliului Național al Elevilor

1.387 de vizualizări
Silviu Morcan, președintele CNE / Foto: Facebook.com
„Solicităm de urgență modificarea hotărârii de guvern, în sensul în care aceasta să reglementeze o arie mai largă de măsuri care să limiteze răspândirea COVID-19, dacă pentru autorități redeschiderea școlilor în siguranță este cu adevărat o prioritate, nu doar o lozincă populistă” este propunerea Consiliului Național al Elevilor, potrivit unui comunicat primit de Edupedu.ro. Reacția vine după ce hotărârea adoptată vineri de Guvern, pentru instituirea noilor restricții valabile de luni, nu includea, în varianta publicată în Monitorul Oficial, obligația de a prezenta certificatul verde la intrarea în malluri sau hoteluri.

Potrivit comunicatului, activitatea didactică a fost suspendată pe o perioadă de două săptămâni, în timp ce alte măsuri menite să reducă efectele pandemiei se lasă așteptate – așadar, principiul „școlile se închid ultimele” este dat uitării de către guvernanți, care par să evite, cu orice preț, un set de măsuri benefice într-un context pandemic și care par să aibă alte interese decât cele ale sănătății publice.

„Educația din România mai primește o lovitură – închidem școlile, dar lăsăm orice altă activitate deschisă! Ziua și gafa la Guvernul României, acolo unde se pare că educația nu este o activitate esențială, având în vedere că principiul închiderii școlilor ca ultimă măsură de restricție pare să fi fost uitat! Solicităm de urgență publicarea unor noi reglementări de ordin sanitar, dacă autorităților le pasă cu adevărat de educație!”, a declarat Silviu Morcan, președintele Consiliului Național al Elevilor.

Redăm comunicatul integral al CNE:

“Prin publicarea Hotărârii de Guvern nr. 1130/2021 în Monitorul Oficial, în care se reglementează mai multe măsuri restrictive pentru perioada stării de alertă, autoritățile au omis să cuprindă ceea ce oficialii au declarat săptămâna trecută, respectiv activitatea centrelor comerciale și a altor activități cu risc ridicat de răspândire a COVID-19. 

În contextul în care Ministerul Educației a decis suspendarea cursurilor pentru două săptămâni sub motivarea limitării infectărilor în școală, Consiliul Național al Elevilor consideră inacceptabilă situația în care Guvernul României este, în continuare, incoerent în declarații și în măsuri, fără niciun fel de viziune clară și asumată cu care să meargă până la capăt. Astfel, activitatea didactică a fost suspendată pe o perioadă de două săptămâni, în timp ce alte măsuri menite să reducă efectele pandemiei se lasă așteptate – așadar, principiul „școlile se închid ultimele” este dat uitării de către guvernanți, care par să evite, cu orice preț, un set de măsuri benefice într-un context pandemic și care par să aibă alte interese decât cele ale sănătății publice.

În acest sens, solicităm de urgență modificarea hotărârii de guvern, în sensul în care aceasta să reglementeze o arie mai largă de măsuri care să limiteze răspândirea COVID-19, dacă pentru autorități redeschiderea școlilor în siguranță este cu adevărat o prioritate, nu doar o lozincă populistă. 

„Educația din România mai primește o lovitură – închidem școlile, dar lăsăm orice altă activitate deschisă! Ziua și gafa la Guvernul României, acolo unde se pare că educația nu este o activitate esențială, având în vedere că principiul închiderii școlilor ca ultimă măsură de restricție pare să fi fost uitat! Solicităm de urgență publicarea unor noi reglementări de ordin sanitar, dacă autorităților le pasă cu adevărat de educație!”, a declarat Silviu Morcan, președintele Consiliului Național al Elevilor.”

Vezi și: Pandemia de ticăloșie: Președintele României educate și premierul Cîțu joacă astăzi alba-neagra cu copiii și școlile din România

1 comment
  1. Vedeti-va de treaba, mai copiii. Daca mai comentati mult va da Certificat Verde, de nu mai veniti la scoala curind.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Prezența la școală și media 10 la purtare, condiții obligatorii pentru bursele școlare 2024-2025 / La mai mult de 10 absențe nemotivate într-o lună, elevii nu mai primesc bursa de excelență, merit, de reziliență, socială sau tehnologică pe luna respectivă

În situația în care elevii acumulează 10 sau mai multe absențe nemotivate într-o lună, nu primesc bursa de excelență, bursa de reziliență, bursa de merit, bursa socială, respectiv bursa tehnologică,…
Vezi articolul
Joi, 30 septembrie 2021, de la ora 15:30 la 17:30, dezbaterea "Adolescența fără filtre: importanța încrederii în sine în era social media" organizată de Edupedu.ro și Dove

Dezbatere online Edupedu.ro - Dove

Ministrul Sorin Cîmpeanu, consilierul Radu Szekely, ambasadorul Dove Cristina Dima, psihoterapeutul Domnica Petrovai, Ionela Neagoe, directorul Colegiului „Gheorghe Lazăr” din București, și Mihaela Nabăr, directorul World Vision România – discută joi, 30 septembrie, de la 15:30, despre importanța încrederii în sine a adolescenților, în era social media

Este importantă stima de sine în evoluția și rezultatele școlare ale unui adolescent? Contează încrederea în sine în dezvoltarea sănătoasă emoțional a unui tânăr? Ce impact au rețelele sociale în…
Vezi articolul