Solidaritate pentru educație digitală: 200 de calculatoare recondiționate au fost donate elevilor din 14 școli din județul Bacău

169 de vizualizări
Foto: Atelier Fara Frontiere
200 de calculatoare recondiționate au fost donate elevilor din familii fără posibilități materiale din 14 școli din județul Bacău de către Asociația Ateliere Fără Frontiere și OMV Petrom, potrivit unui comunicat primit de Edupedu.ro.

„Anul școlar a luat sfârșit de curând, însă nevoia de echipamente IT care să faciliteze educația digitală persistă, de aceea este importantă pregătirea pentru reluarea orelor de curs din toamnă în condiții optime.

Școlile se îngrijesc să asigure accesul elevilor la educație digitală în laboratoarele de informatică sau la educația online de acasă, în funcție de măsurile care vor fi stabilite la nivel național.

În acest context, Ateliere Fără Frontiere continuă sprijinul elevilor din medii defavorizate și în a căror case nu există calculatoarele necesare accesării cursurilor și resurselor online pregătite de cadrele didactice, ca urmare a măsurii de suspendare a orelor școlare pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus”, scriu reprezentanții proiectului Solidaritate pentru educație digitală în comunicat.

Proiectul s-a desfășurat în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Bacău care a identificat 14 unități școlare din județ ce au preluat și distribuit calculatoarele donate de Ateliere Fără Frontiere cu sprijinul financiar al OMV Petrom, urmând ca echipamentele IT să fie folosite la dotarea laboratoarelor de informatică din aceste școli odată cu reluarea cursurilor.

Elevii băcăuani ce vor beneficia de calculatoarele recondiționate provin din 14 unități de învățământ, preponderent din mediul rural:

  • Școala Gimnazială Tisa-Silvestri,
  • Școala Gimnazială „Constantin Moscu” Izvoru Berheciului,
  • Școala Gimnazială Agăș,
  • Școala Gimnazială Luizi-Călugăra,
  • Școala Gimnazială nr. 1 Orbeni,
  • Școala Gimnazială nr. 2 Dărmănești,
  • Școala Gimnazială nr. 1 Slobozia,
  • Școala Gimnazială Oncești,
  • Școala Gimnazială Vultureni,
  • Școala Gimnazială „Costachi S. Ciocan” Comănești,
  • Școala Gimnazială Buhoci,
  • Școala Gimnazială Sănduleni,
  • Școala Gimnazială nr.1 Slănic-Moldova,
  • Liceul Tehnologic „Alexandru Vlahuță” Podu Turcului.

Cele 200 de calculatoare se adaugă celor peste 16.000 pe care Ateliere Fără Frontiere le-a recondiționat în atelierul reconect de-a lungul timpului și sunt complet echipate, având instalat inclusiv software-ul necesar unei bune funcționări, astfel alăturându-se unui lung șir de inițiative ale asociației dedicate reducerii decalajului informatic dintre zonele rurale și cele urbane.

Foto: Atelier Fara Frontiere

Educația are un rol fundamental în viitorul unei societăți, iar implicarea noastră permanentă în această direcție este pentru că avem încredere în România și în potențialul ei de dezvoltare. Iar acum, mai mult ca oricând, solidaritatea este un pilon esențial pentru a ne asigura tuturor un viitor sustenabil. Susținem cu tărie educația copiilor și a tinerilor și ne implicăm activ de mai bine de 10 ani, pentru că, atunci când facilitezi accesul la educație, faci un pas vital către asigurarea viitorului comunității tale. ” a declarat Florin Frunză, VP Departament Dezvoltarea Afacerii, Downstream Gas, OMV Petrom.

„Evenimentele din perioada recentă au accentuat și mai mult inegalitățile în ceea ce privește accesul la uneltele moderne pentru educație. Datorită implicării în acest proiect a OMV Petrom și a ISJ Bacău am reușit să contribuim la reducerea decalajului și să oferim șansa de a participa la școala online pentru 200 de elevi.” spune la rândul său Damien Thiery, Director General al Ateliere Fără Frontiere.

Solidaritate pentru educație digitală este un proiect al Ateliere Fără Frontiere prin care calculatoarele necesare elevilor pentru participarea la cursurile online au fost colectate din depozitele companiilor responsabile care aleg să le dea o viață nouă în comunitățile în care este nevoie de ele, apoi acestea au fost pregătite pentru a fi folosite la lecții de o echipă formată din persoane vulnerabile, excluse și marginalizate angajate într-un parcurs de reintegrare socio-profesională în atelierul reconect al organizației neguvernamentale.

Despre OMV Petrom

OMV Petrom este cea mai mare companie de energie din Europa de Sud-Est, cu o producție anuală de țiței și gaze la nivel de grup de 55,4 milioane bep în 2019. Grupul are o capacitate de rafinare de 4,5 milioane tone anual şi operează o centrală electrică de înaltă eficiență de 860 MW. Pe piața distribuției de produse petroliere cu amănuntul, Grupul este prezent în România și țările învecinate prin intermediul a 800 benzinării, la sfârșitul lunii martie 2020, sub două branduri, OMV și Petrom. OMV Aktiengesellschaft, una dintre cele mai mari companii industriale listate din Austria, deține 51,011% din acțiunile OMV Petrom. Statul român, prin Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, deține 20,639% din acțiunile OMV Petrom, Fondul Proprietatea deține 9,998%, iar 18,352% se tranzacționează liber la Bursa de Valori București și la Bursa de Valori Londra.

OMV Petrom este cel mai mare contribuabil la bugetul de stat, cu contribuții de 30,4 miliarde de euro reprezentând taxe, impozite și dividende plătite în perioada 2005 – 2019. Din 2007, OMV Petrom a integrat în strategia sa de business principiile responsabilității corporatiste. În perioada 2007-2019, compania a alocat aproximativ 66 milioane euro pentru dezvoltarea comunităților din România, concentrându-se pe protecția mediului, educație, sănătate şi dezvoltare locală.

 Despre Ateliere Fără Frontiere

Ateliere Fără Frontiere este o organizație non-profit pentru reintegrarea socială, profesională și civică a persoanelor vulnerabile, excluse și marginalizate, parte din SOS Group – International action, o rețea globală ce lucrează pentru atingerea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă.

Ateliere Fără Frontiere a creat 3 întreprinderi sociale de inserție prin activitatea economică – reconect, remesh și ferma bio&co, în care oferă servicii personalizate de acompaniere socială, consiliere pentru inserție, psihoterapie și acompaniere pedagogică pentru formarea de competențe persoanelor care cumulează multiple dificultăți la angajare.

Foto: Atelier Fără Frontiere


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Cercetătorii de la ELI-NP, cel mai puternic laser din lume aflat la Măgurele, lucrează la un ”Sistem pilot de radiografie a efectelor COVID asupra plămânului”. Dan Stutman: E de sute de ori mai puţin invaziv faţă de computerul tomograf

Cercetătorii de la ELI-NP, cel mai puternic laser din lume aflat la Măgurele, în judeţul Ilfov, lucrează la un ”Sistem pilot de radiografie a efectelor COVID asupra plămânului”, a declarat…
Vezi articolul

Mărturia unei învățătoare care a reluat predarea pe 1 iulie: Copiii de clasa I a trebuit să-i iau din nou cu primele litere, au uitat ce au învățat în semestrul 1 / Cum se va recupera, se va face tot online? Facem recuperarea recuperării?

“Sunt învățătoare la o școală gimnazială, și în același timp lucrez cu copiii în cadrul programelor A doua șansă și Școală după școală, în cadrul Salvați Copiii”, și-a început prezentarea…
Vezi articolul

INTERVIU Igor Șarov, ministrul Educației din Republica Moldova: Planificăm începerea anului școlar pe 1 septembrie, când cadrele didactice vor recupera materia restantă și vor consolida subiectele predate online / Despre educația digitală de la clasa I și soarta examenelor

Copiii din Republica Moldova au educație digitală obligatorie încă de la clasa I, iar după primele 3 săptămâni de la închiderea școlilor au la dispoziție o platformă de educație online…
Vezi articolul