Sondaj Digitaliada: Ce instrumente digitale au folosit mai mult profesorii și elevii după suspendarea cursurilor față în față

8.213 vizualizări
Foto: Pixabay.com

Zoom, WhatsApp, Google Classroom și Facebook sunt cele mai folosite resurse în predarea la distanță, pe perioada suspendării cursurilor, potrivit unui studiu Digitaliada, derulat de Fundația Orange cu ajutorul Cult Market Research în prima parte a perioadei de suspendare a cursurilor față în față, potrivit unui comunicat de presă.

  • Studiul s-a desfășurat în rândul profesorilor și elevilor care nu fac parte din proiectul Digitaliada, hub online de învățare al fundației menționate. Potrivit comunicatului, la cercetarea desfășurată în perioada 28 martie-8 aprilie au participat 603 elevi, profesori și părinți. O treime dintre profesori predau matematică, iar o cincime sunt învățători. 57% dintre elevi și 52% dintre profesori sunt din mediul urban.

Ce platforme au spus că folosesc cel mai mult participanții la sondaj:

  • Zoom – 21%
  • WhatsApp – 23%
  • Google Classroom – 13%
  • Facebook – 11%

36% dintre profesorii și directorii participanți au spus că au urmat cursuri de utilizare a instrumentelor digitale. Cel mai menționat curs de utilizare: CRED, urmat de webinarii.

Doar unul din cinci profesori (22%) declară că folosea laptopul înainte de suspendarea cursurilor, iar 19% – proiectoare video. Doar unul din zece utiliza site-uri și platforme digitale. Doar 7% apelau la manuale digitale în activitatea de clasă.

Fundația Orange prezintă date și în privința secțiunilor din platforma Digitaliada:

  • Cel mai frecvent, elevii folosesc platforma pentru Matematică (83%)
  • Urmază Limba și literatura română (75%) și Limbi străine (51%).
  • Peste 30% dintre elevi folosesc platforma și la Istorie, Biologie, Geografie sau Fizică.
  • 645 de școli și peste 3.900 de profesori și 16.500 de elevi folosesc secțiunea Învățare și testare online, lansată de Digitaliada la sfârșitul anului 2019.

1 comment
  1. MOODLE!!! (moodle.org)
    E mai complex de instalat si configurat, dar cu un pic de vointa se pot gasi voluntari in IT care ar putea pune la punct o infrastructura pentru mai multe scoli si sa dea drumul la teaba.
    Dupa ce se instaleaza si configureaza cum trebuie e mai valabil decat solutiile prezentate si se poate extinde inclusiv pentru activitatea de dupa (toamna, iarna).
    Ca si consecinta s-ar scoate usor micile “afaceri” de tip catalog online si s-ar putea automatiza maijoritatea proceselor care incumba atat de mult timp cadrelor didactice.
    Lasati povestile caci e nevoie doar de vointa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

“Istoria Evreilor. Holocaustul” ca disciplină obligatorie la liceu: Un proiect de lege aflat la Senat are sprijinul majorității partidelor și al Guvernului / Printre inițiatori: Sorin Cîmpeanu, care în cazul educației sexuale respingea schimbarea planurilor-cadru în Parlament

Un proiect de modificare a Legii educației, prin care “Istoria Evreilor. Holocaustul” urmează să devină disciplină școlară, parte a trunchiului comun, la liceu și în învățământul profesional, primește sprijinul guvernului,…
Vezi articolul

VIDEO Protest cu porci “zburători” la Ministerul Educației, față de lipsa tabletelor promise în școli: Toate măsurile au avut un puternic iz electoral / E o pasare a responsabilității de la o instituție la alta

Nemulțumiți față de promisiunile neonorate ale guvernanților, circa 10 tineri din Consiliul Național al Elevilor și din comunitatea Declic protestează în fața Ministerului Educației. Aceștia au adus ca recuzită mai…
Vezi articolul

Doar puțin peste o treime din creșe vor trece în subordinea Ministerului Educației, restul rămân în subordinea primăriilor cu finanțare de la minister. În jumătate din județele din România nu există educatori în creșele preluate de minister

Doar 148 de creșe dintr-un total de 395 de creșe, câte funcționează în România, sunt “propuse pentru a fi preluate de către Ministerul Educației în anul școlar 2021-2022“, potrivit unui…
Vezi articolul