Specialiștii egipteni au început restaurarea sarcofagului din lemn aurit al lui Tutankhamon

223 de vizualizări
Specialiştii egipteni au început să restaureze sarcofagul din lemn aurit al lui Tutankhamon, pentru prima dată de la descoperirea acestuia în 1922, informează DPA, citată de Agerpres. Mormântul a fost descoperit în 1922 în Valea Regilor, în apropiere de Luxor, de către arheologul britanic Howard Carter.

Tutankhamon avea 9 ani când a devenit faraon. El a domnit între anii 1333 şi 1323 î.Hr., fiind unul dintre ultimii faraoni ai celei de-a 18-a dinastii.

Agenția de presă notează că Egiptul a anunțat în ultima perioadă mai multe descoperiri arheologice, în speranța ridicării industriei turistice. Aceasta a fost afectată puternic de tulburările sociale apărute după revolta din 2011 împotriva lui Hosni Mubarak, la acel moment preşedintele Egiptului de o lungă perioadă de timp.

Ministerul Egiptean pentru Antichități a anunțat miercuri că restaurarea şi întreținerea sarcofagului din lemn aurit al lui Tutankhamon va fi finalizată în 8 luni. În luna ianuarie, specialiştii au finalizat o restaurare de zece ani a mormântului faraonului, notează Agerpres.

 

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Unii profesori și învățători îi pun pe părinți să le trimită declarații semnate pe propria răspundere cu rezultatul testului de salivă / Școlile sunt obligate de DSP să raporteze rezultatele pozitive în aplicația oficială Rapter, în aceeași zi în care a fost făcut testul

Profesorii diriginți și învățătorii, cei care sunt persoanele de legătură între școală și părinți în problema testării pe bază de salivă, solicită în unele cazuri câte o declarație pe proprie…
Vezi articolul

Fostul secretar de stat din Educație responsabil cu fondurile europene: Ministerul trebuie să facă publice proiectele în derulare, partenerii, modul lor de selecție, experții, echipele de management, indicatorii realizați, produsele finale, pe pagini web dedicate

Ministerul Educației trebuie să facă publice proiectele din fonduri europene care se află în derulare în coordonarea instituției, cu pagini web dedicate care să conțină numele partenerilor și modul lor…
Vezi articolul

Daniel David, despre absenteismul elevilor la examenele naționale, cercetat pentru prima dată de Institutul pentru Științele Educației: Știm care sunt cauzele, știm ce ar trebui făcut, așteptăm resursele. Teama mea este că și dacă am avea resurse, de multe ori am observat că autoritățile din zona educației nu înțeleg nevoia specialistului

Daniel David, profesor de psihologie clinică și științe cognitive clinice, rector UBB, spune că ne aflăm “într-un moment de decizie, dacă vrem să facem ceva”, după ce au fost publicate…
Vezi articolul