Studenții de la Academia de Poliție trec la cursuri online până la Crăciun, după scandalul condițiilor în care se învață în instituție, semnalate de sindicaliștii Europol

1.269 de vizualizări
Foto: © Rido | Dreamstime.com
Conducerea Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” anunţă, sâmbătă, că începând de săptămâna viitoare şi până la vacanţa de Crăciun studenţi ai acestei instituţii vor face cursuri online, pentru „urgentarea activităţilor de reabilitare şi modernizare a spaţiilor sediului central” al instituţiei de învăţământ, transmite News.ro, citat de G4Media.ro. În ultimele zile, sindicatul poliţiştilor Europol a atras atenţia asupra „condiţiilor mizere” în care îşi desfăşoară activitatea unitatea de învăţământ, publicând imagini din sediul acesteia.

„Cu paşi rapizi ne îndreptăm spre finalizarea lucrărilor ce vizează reabilitatea Academiei de Poliţiei «Al. I. Cuza», sens în care conducerea instituţiei noastre, cu aprobarea Senatului Universitar, a luat decizia desfăşurării activităţilor didactice în mod sincron în perioada 27.11.2023 – 22.12.2023 pentru Facultatea de Poliţie – PSU licenţă – cu frecvenţă, respectiv PSU Masterat profesional pentru formarea ofiţerilor de Poliţie «Ştiinţe penale în asigurarea ordinii şi siguranţei publice».

În acest sens, se doreşte dinamizarea şi urgentarea activităţilor de reabilitare şi modernizare a spaţiilor sediului central al Academiei în vedere optimizării şi îmbunătăţirii substanţiale a condiţiilor de desfăşurare a întregului proces de învăţământ, şi nu numai, din Academia de Poliţie”, se arată într-un comunicat dat publicităţii sâmbătă de Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”.

Citește articolul complet pe G4Media.ro.

Cu puțin timp în urmă, sâmbătă, 25 noiembrie, sindicatul polițiștilor Europol anunța că Academia de Poliție “A. I. Cuza” a fost închisă până la finalul anului. Decizia a fost luată de Consiliul de Administrație și Senatul Academiei de Poliție, după ce aproape 100 de studenți au acuzat toxiinfecție alimentară.

  • ”Această decizie vine în contextul presiunii mediatice dar și a refuzului conducerii Academiei de a ne permite accesul zilnic, pentru a monitoriza condițiile în care studenții și angajații instituției de învățământ își desfășoară activitățile. Să nu uităm că nici până în acest moment, nu avem rezultatele probelor de laborator ca urmare a focarului de toxiinfecție alimentară”, scrie în comunicatul Europol de sâmbătă după-amiază.

Foto: © Rido | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.

Citește și:
Sindicatul Europol: Academia de Poliție se închide până la finalul anului, pe fondul scandalului privind toxiinfecția alimentară

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

FSE condamnă decizia Guvernului României de a bloca angajările în sistemul de învățământ și amenință cu greva în toamnă, dacă vor fi probleme cu salariile

Federația Sindicatelor din Educație „SPIRU HARET“ condamnă decizia Guvernului României de a bloca angajările în sistemul de învățământ, conform unui comunicat primit la redacție. Sindicaliștii spun că decizia este cu…
Vezi articolul