UPDATE Sindicatul Europol: Academia de Poliție se închide până la finalul anului, pe fondul scandalului privind toxiinfecția alimentară

2.816 vizualizări
Foto: Academia de Poliție
Academia de Poliție “A. I. Cuza” a fost închisă până la finalul anului, a anunțat sindicatul polițiștilor Europol. Decizia a fost luată de Consiliul de Administrație și Senatul Academiei de Poliție, după ce aproape 100 de studenți au acuzat toxiinfecție alimentară, scrie G4Media.ro.

”Această decizie vine în contextul presiunii mediatice dar și a refuzului conducerii Academiei de a ne permite accesul zilnic, pentru a monitoriza condițiile în care studenții și angajații instituției de învățământ își desfășoară activitățile. Să nu uităm că nici până în acest moment, nu avem rezultatele probelor de laborator ca urmare a focarului de toxiinfecție alimentară.

Vă promitem că nu ne vom opri aici. Timp de un an, studenții și angajații Academiei au fost victimele unor incompetenți, împuterniciți/desemnați susținuți politic, plătiți cu salarii de “lucrări de excepție” majorate cu 50%, în timp ce firmele care au primit milioane de euro pentru modernizarea instituției au lucrat cu zilieri, în șantiere care încălcă normele legale, realizând lucrări de proastă calitate (…)”, scrie în comunicatul sindicatului.

Citește articolul complet pe G4Media.ro.
Citește și:
17 noiembrie – Europol: A treia zi consecutivă cu probleme digestive pentru studenții de la Academia de Poliție, care primesc mâncare stricată

1 comment
  1. Și în afară de acest Sindicat al polițiștilor , în fruntea căruia se află domnul Cosmin Andreica, (care încearcă să salveze barcă scufundată) oare nu mai sunt oameni în țara asta să ia vreo atitudine???
    De ce trebuie să se întâmple ceva rău pentru a se lua decizii?!
    De fapt consiliul de administrație când s-a întrunit, după orele 16:00 când mulți studenți erau deja plecați acasă sau după ce, probabil s-a aflat că – s reclamați la Diicot?
    Așa se întâmplă la Academie, la spitalul de psihiatrie Vaslui, așa ne mor oameni că n-avem paturi pentru arși, așa se-ntâmplă explozii și mor oameni din cauza unor incompetenți….,dar dar e pe,, mute pentru că oamenilor li-i frică să se exprime sau mulți sunt agățați ca fiind cu obligații față de aceștia….
    În Academia de Poliție nu numai că n-au ajuns probele rezultatelor analizelor efectuate, (vrăjeală), dar în blocul alimentar era neapărat nevoie de un specialist pentru a verifica produsele alimentare folosite la prepararea hranei zilnic ! Și până atunci n-a fost asigurat serviciul la cabinetul medical pe timp de noapte… S-a gândit totuși vreun moment cineva că măcar unui student din cei 1500 i se poate face rău???
    De ce la cantina unde savurează pe 10 lei politicienii nu se-ntâmplă din astea sau la cea a BNR-ului???
    Poate există vreun om lucid din cei părtași la toate astea și ne explică…..
    Ce lucrări se fac pe la instituții, se fac pur și simplu de mântuială și pe bani mulți…., iar contractele nu le obține orice firmă…!!!!
    Și se vorbește numai de proiecte în țara asta și ăsta era un proiect bun, o binemeritată afacere a cuiva……

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Modificare peste noapte la Olimpiada Națională de Geografie, etapa județeană de duminică, 17 martie: doar elevii de clasa a VIII-a din toată țara vor da concursul de la ora 13:00, în timp ce toate clasele celelalte susțin proba scrisă dimineața / Lixandru, ME: Am avut o solicitare a unui părinte

Programul olimpiadei județene de Geografie, desfășurată pe 17 martie, potrivit calendarului olimpiadelor școlare 2024, se întinde pe toată ziua de duminică, la decizia secretarului de stat Florian Lixandru, printr-o adresă…
Vezi articolul

În România mai este o singură localitate în carantină azi, în care elevii ar învăța 100% online, anunță ministrul Educației: Decizia de redeschidere a școlilor se va lua după rata de infectare din localitate la 14 zile, iar evaluările vor fi săptămânale

Mai este o singură localitate în carantină, în care toți elevii ar învăța online, a declarat ministrul Educației Sorin Cîmpeanu la Antena3. “Aș vrea să vă spun că astăzi în…
Vezi articolul

Datele obținute din răspunsurile elevilor, la testarea standardizată, „vor fi publice, nu sunt proprietatea cuiva, unui privat”, spune ministrul Educației: Rezultatele sunt folosite și la nivel de sistem pentru fundamentarea deciziilor ministerului educației

Datele „vor fi publice, nu sunt proprietatea cuiva, unui privat”, spune ministrul Educației despre rezultatele testării strandardizate programată în 329 de școli la începurtul lunii iunie, într-un răspuns la criticile…
Vezi articolul

Ligia Deca despre prăbușirea peretelui internatului din Odorheiul Secuiesc: Nu am date despre situația clădirii. Autoritățile locale pot aplica pentru fonduri pentru consolidarea clădirilor. Așa ceva nu trebuie să se mai întâmple

Ministra Educației a spus despre situația de la Odorheiul Secuiesc, unde peretele unui cămin de liceu s-a prăbușit luni după amiază peste 4 copii:, iar un copil a murit. ”Nu…
Vezi articolul

Etica, anticorupția în școli, recuperarea pierderilor cauzate de pandemie și sprijin pentru formarea profesorilor – priorități ale Republicii Moldova, descrise de președintele Maia Sandu la summit-ul ONU dedicat educației

Probleme imediate, precum accesul la educație al copiilor refugiați din Ucraina, probleme de fond, precum nevoia întării formării profesorilor, dezvoltarea opțiunii de școală online și recuperarea pierderilor de învățare cauzate…
Vezi articolul