Studenții din Franța care au o situație materială precară pot beneficia de o masă la tariful de un euro până la Crăciun

223 de vizualizări
Foto: © Mauro Rodrigues | Dreamstime.com
Studenţii aflaţi într-o situaţie precară pot solicita să primească o masă caldă la tariful de un euro până la Crăciun, în Franţa, chiar dacă nu sunt bursieri, a promis luni guvernul francez, în plină dezbatere privind sărăcia în rândul studenţilor din această ţară, scrie AFP, preluată de Agerpres.

„Nu trebuie să rămână izolaţi, cu dificultăţile lor”, a declarat într-o emisiune radiodifuzată ministrul pentru învăţământul superior, Sylvie Retailleau, evocând un mecanism accesibil „pentru toţi studenţii cu situaţie materială precară”.

Studenţii care nu au mijloacele pentru a-şi procura mâncare pot solicita primirea unei mese la tariful de un euro până la Crăciun, fără criterii de venit. Ulterior, dosarul lor va fi „analizat” individual pentru a se stabili dacă se poate continua acordarea acestei facilităţi.

Statul francez compensează integral această măsură, ceea ce va costa 50 de milioane de euro în 2023, a precizat Retailleau.

Citește articolul complet pe G4Media.ro.

Foto: © Mauro Rodrigues | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like