STUDIU Planeta Venus nu a putut niciodată să aibă oceane, subminând și mai mult teoria că ar fi putut să găzduiască forme de viață

278 de vizualizări
Foto: Wikipedia – ISAS/JAXA
Planeta Venus nu a putut niciodată să aibă oceane, potrivit unui studiu realizat de mai mulţi oameni de ştiinţă, care au utilizat un model climatologic sofisticat şi au ajuns la concluzii care subminează şi mai mult ipoteza conform căreia planeta „geamănă” a Terrei ar fi putut să găzduiască forme de viaţă, informează AFP, citată de Agerpres și preluată de G4Media.ro.

„Am subestimat probabil dificultatea necesară pentru a duce la apariţia oceanelor pe planete precum Terra şi Venus sau pe anumite exoplanete”, a declarat astrofizicianul şi climatologul Martin Turbet, de la Observatorul Astronomic al Universităţii din Geneva.

Se ştie astăzi, de exemplu, graţie unor sonde şi misiuni de explorare, că Marte a adăpostit în trecutul său întinderi mari de apă. Însă suprafaţa lui Venus, ascunsă de nori denşi formaţi din picături de acid sulfuric, rămâne în mare parte un mister. 

Citește materialul complet pe G4Media.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

VIDEO O rachetă capabilă să plaseze sateliți de câteva tone pe orbită a fost lansată de Agenția Spațială Europeană ieri, anunță Ministerul Cercetării. România a participat la proiect

O rachetă capabilă să plaseze pe orbita Pământului sateliți de câteva tone a fost lansată ieri de către Agenția Spațială Europeană, informează Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării, într-un comunicat de…
Vezi articolul

Testarea aleatorie a populației, pe un eșantion reprezentativ, este esențială în combaterea pandemiei Covid-19 și protejarea societății și a economiei – profesori de la London School of Economics

Doi profesori de la London School of Economics (LSE) se alătură vocilor care insistă că testarea aleatorie a populației, pe un eșantion reprezentativ și indiferent de existența simptomelor, este sențială…
Vezi articolul

BREAKING Mariya Gabriel, comisarul european pentru Educație: În premieră, cererea de proiecte pentru Erasmus+ așteaptă anul viitor soluții concrete de tehnologia educației care instituie parteneriate public-privat / Comisia Europeană susține maturizarea tehnologiei educației (EdTech) din Europa (Op Ed)

Articol de opinie semnat de Mariya Gabriel, comisarul european pentru inovare, cercetare, cultură, educație și tineret: Traversăm în prezent o perioadă dificilă. Mai întâi COVID-19, urmat de un război pe…
Vezi articolul