Educație Știri

Studiu: Topul orașelor din România în funcție de cât de bune sunt școlile și facilitățile educaționale

Citire în 2 min
Cel mai mare punctaj obținut a fost orașul Oradea, 64 de puncte din 100 posibile. Pe locul al doilea și al treilea au fost Brașov (63) și Pitești (61). La mare distanță, pe locul 14, regăsim București (57 de puncte) în această cercetare făcută de Storia.ro și D&D Research. Locuitorii unui oraș au putut să-și exprime părerea doar pentru facilitățile educaționale din orașul lor.

Percepția cetățenilor asupra orașelor și cartierelor cu cele mai bune facilități educaționale este cea de-a opta temă a studiului amplu realizat de Storia.ro și agenția de cercetare D&D Research – „Orașe și cartiere din România”, realizat în perioada noiembrie 2016 – august 2017 pe un eșantion de 244.495 de români, cu o marjă de eroare de 0,5%. Prag de încredere 95%.

Pentru realizarea clasamentului, participanții studiului au fost invitați să evalueze orașele și cartierele în care locuiesc din punct de vedere al facilităților educaționale, de la 1 la 5, unde 1 este foarte rău, iar 5 este foarte bine. Doar mențiunile care au primit cel puțin 100 de răspunsuri au fost incluse în clasamentul final, potrivit autorilor.

SURSA: Storia.ro/D&D Research

Cluj-Napoca (59) s-a clasat foarte sus în percepția locuitorilor săi, pe locul al 5-lea la nivel național, însă înainte e Târgu Mureș (60). Urmează alte două orașe medii, Slobozia și Miercurea Ciuc, înaintea Sibiului. Timișoara, Râmnicu Vâlcea, Sfântu Gheorghe, Deva, Alba Iulia sunt orașele care au ieșit înaintea Capitalei în acest sondaj.

La polul opus al clasamentului, cele mai neavantajoase localități din punctul de vedere al facilităților educaționale sunt, potrivit sondajului, Giurgiu, cu doar 48 de puncte (la 16 puncte față de lider). În urcare, locurile din coadă sunt ocupate în ordine de: Alexandria, Focșani , Satu-Mare, Zalău, Brăila, Călărași, Vaslui, Reșița, Constanța (54 de puncte).

Îți plac informațiile pe care le găsești aici? Susține Edupedu.ro!
Become a Patron!

Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO76BTRLRONCRT0471641001
CONT EUR: RO26BTRLEURCRT0471641001

Deschis la Banca Transilvania pe numele "ASOCIATIA EDUPEDU PT EDUCATIE".

Te mai poate interesa

VIDEO România conduce cel mai important proiect paneuropean de cercetare, după Laserul de la Măgurele. DANUBIUS-RI, obiective și costuri

Raluca Pantazi

SNSPA condamnă declarațiile lui Ilan Laufer pentru folosirea “iresponsabilă a antisemitismului în discursul politic”

R.P.

Cum află finlandezii ce fel de calificări sau angajați au nevoie în viitor

Mihai Peticila

1 comentariu

EDUPEDU: SONDAJ Topul cartierelor din 41 de orașe după percepția oamenilor despre educație - Mami tips 4 noiembrie 2018 at 08:27

[…] cu cele mai bune facilități educaționale a fost o parte a unui studiu mai amplu despre Orașe și cartiere din România, studiu la care au răspuns peste 250.000 de persoane. Pentru realizarea clasamentului, […]

Răspuns

Lasă un comentariu

* Folosind acest formular sunteți de acord cu stocarea și prelucrarea datelor dumneavoastră pe acest site.