Subiecte Istorie, simulare BAC 2023. Elevii au avut de scris un eseu despre evoluția spațiului românesc în secolele al XIII-lea – al XVIII-lea

28.533 de vizualizări
Foto: captură – subiect
Elevii de clasa a XII-au care au susținut proba obligatorie a profilului la Istorie au avut de scris un eseu despre evoluția spațiului românesc în secolele al XIII-lea – al XVIII-lea, potrivit subiectelor obținute de Edupedu.ro.

UPDATE: Subiectele și baremul de corectare de la Istorie, simulare BAC 2023, publicate de Ministerul Educației

UPDATE: Rezolvarea subiectelor la Istorie, făcută de profesoara Andreea Martinescu: Este surprinzător faptul că la subiectul II apare un text referitor la evenimente din prima jumătate a secolului XIX

Subiectul I a avut mai multe cerințe pe baza a două texte suport de K Hitchins, Scurta istorie a României, și un fragment din Cartea neagră a comunismului.

Miercuri, 29 martie, elevii susțin proba la alegere a profilului şi specializării, iar pe 30 martie este programată proba la limba și literatura maternă.

Rezultatele obținute la simulare nu se contestă și nu se trec în catalog. Totuși, în situațiile excepționale în care se dorește consemnarea notelor în catalog, acest lucru se poate face în baza unei cereri scrise depuse de cei interesați, scrie pe edu.ro.


2 comments
    1. Același lucru mă întreb și eu. Programa pentru simulare cuprindea primele cinci capitole, iar la Subiectul I, punctul 6, elevii trebuiau să prezinte două practici politice totalitare din statul român, noțiuni care sunt cuprinse în tema 6!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like