Sud-Estul României, regiunea din UE cu cele mai mici cheltuieli de cercetare – dezvoltare

176 de vizualizări
Foto: Pixabay.com
România e codașa UE la cheltuieli publice pentru cercetare și dezvoltare, potrivit unui raport al Comisiei Europene. Iar în interiorul României, regiunea cu cele mai mici astfel de cheltuieli este sud-estul, scrie G4Media.ro.

În UE, cheltuielile pentru cercetare și dezvoltare au crescut doar marginal în deceniul precedent, de la 2,0% din PIB în 2010 la 2,3% în 2021. Cheltuielile pentru inovare și cercetare și dezvoltare rămân puternic concentrate în statele membre din nord-vestul UE și în capitale și în alte regiuni metropolitane.

  • În 2021, intensitatea cercetării și dezvoltării a ajuns la 3,4 % în Suedia și la 3,0 % în Germania. La polul opus, intensitatea cercetării și dezvoltării era de numai 0,4 % în România.

Variațiile sunt și mai mari la nivel subnațional, unele regiuni investind aproape 8% din PIB în cercetare și dezvoltare (Braunschweig în Germania și Brabant Wallon în Belgia), în timp ce în altele intensitatea cercetării și dezvoltării a fost mai mică de 0,1% (România de Sud-Est).

Citește articolul complet pe G4Media.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Ministerul Educației abuzează de GDPR ca să-i protejeze pe plagiatori și mediocri: tezele de doctorat din 2016 până în prezent vor fi făcute publice doar dacă autorul e de acord / Legea educației: “Teza de doctorat este un document public”

Ministerul Educației invocă în mod abuziv reglementările privind protecția datelor cu caracter personal (GDPR) și își încalcă propria Lege de funcționare, pentru a stopa publicarea integrală a tezelor de doctorat.…
Vezi articolul