“Suntem alături de profesori” – mesaj scris pe o pancartă la defilarea elevilor de clasa a XII-a de la Colegiul Național “Gheorghe Lazăr” din Capitală

2.334 de vizualizări
La defilarea elevilor de clasa a XII-a de la Colegiul Național “Gheorghe Lazăr” din Capitală, se remarcă o pancartă cu un mesaj de susținere pentru grevă: “Suntem alături de profesori”. Fotografia a fost trimisă de cititorii Edupedu.ro. Amintim, elevii de clasa a XII-a au încheiat anul școlar mai devreme, iar înscrierile pentru BAC au început luni, pe 29 mai. Ministerul Educației a prelungit până pe 9 iunie termenul de înscriere al candidaților. Tot până atunci s-a extins și termenul până la care pot fi încheiate mediile pentru elevii din anii terminali, a XII-a și a VIII-a.

Elevii de clasa a XII-a de la Colegiul Național “Gheorghe Lazăr” din București își susțin profesorii care sunt în grevă generală de 8 zile. La defilarea elevilor prin parcul Cișmigiu, un grup de elevi a adus o pancartă cu mesajul: “Suntem alături de profesori”.

Pentru elevii de clasa a XII-a urmează Bacalaureatul care este în pericol de a fi amânat în cazul în care greva profesorilor se prelungește. Ministerul Educației a anunțat deocamdată că se prelungește termenul până la care elevii se pot înscrie la BAC 2023, până pe 9 iunie.

Tot până pe 9 iunie a fost extinsă și perioada până la care profesorii pot încheia mediile elevilor, pentru a se putea înscrie la examenul de Bacalaureat.

Înscrierile au început pe 29 mai, inițial ministerul Educației nu a modificat calendarul înscrierilor la BAC. Abia pe 30 mai ministerul a anunțat că extinde perioada de înscrieri.

Amintim, elevi din mai multe școli au susținut profesorii și la protestul și marșul de ieri din Capitală, cel mai amplu de când a început greva, în 22 mai. Au venit peste 20.000 de profesori din țară, au mers de la Guvern până la Cotroceni, unde liderii de sindicat și președinta Asociației Elevilor din Constanța, Ariana Dudună, au intrat la negocieri cu președintele Iohannis.

La ieșire, liderul FSLI Simion Hăncescu, a spus că mesajul președintelui Iohannis a fost că nu se pot da majorări salariale de la 1 iunie.

Citește și:
Prima zi de înscrieri la Bacalaureat 2023. Termenul limită este 7 iunie. Peste 147 de mii de elevi erau înscriși la începutul anului școlar curent în clasele a XII-a/zi și a XIII-a seral/frecvență redusă
Încheierea mediilor pentru clasele a XII-a a fost prelungită până pe 9 iunie, la fel ca înscrierea pentru Bacalaureat, anunță Ministerul Educației în contextul grevei generale care continuă în școli

1 comment
  1. nu elevii liceului lazar susțin greva ci doar o parte dintre ei,una minoritara .cat despre parinti va asigur ca majoritatea dintre ei au sentimente contradictorii,cel mai des de repulsie fata de cauza boicotul și șantajul profesorilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like