SURSE Catinca Nistor a menționat „undergraduate studies diploma” pe CV-ul oficial depus la Parlament pentru candidatura pe postul de director al Institutului Cultural Român (ICR) din Londra / Pentru cursurile respective sunt acordate de fapt certificate

1.768 de vizualizări
Foto: Captură – Youtube.com
În CV-ul oficial depus la Parlament de către Catinca Maria Nistor este menționată o diplomă de studii „undergraduate” (echivalent al unor studii de licență) de la London School of Economics (LSE) în anul academic 2009-2010, potrivit documentului obținut pe surse de Edupedu.ro. Amintim că Nistor a fost audiată pe 15 aprilie, la Senat, pentru postul de director al Institutului Cultural Român (ICR) din Londra și a fost votată în funcție.
  • După ce Edupedu.ro a publicat un răspuns din partea LSE, instituție potrivit căreia Catinca Maria Nistor nu figurează în evidențele sale, actrița numită la conducerea Institutului Cultural Român din Londra a transmis trei documente care, spune ea, atestă că a participat la 3 cursuri de la Școala de Vară (Summer School). Acele documente, așa cum au fost transmise, menționează certificări, iar LSE precizează, la rândul său, pe propriul site că pentru cursuri la Școala de Vară oferă certificări, nu diplome, așa cum, potrivit surselor Edupedu.ro, se afirmă în CV-ul său depus la Parlament.

Mai exact, în CV-ul Catincăi Maria Nistor depus la Parlament pentru candidatura la postul de director al Institutului Cultural Român de la Londra, obținut de Edupedu.ro, scrie:

„2009-2010 London School of Economics and Political Science

Undergraduate Studies Diploma, Management, Marketing, Entrepreneurship and Global Leadership.

CV-ul detaliat:

Reamintim că în declarația publică făcută în fața parlamentarilor români pe 13 aprilie 2022, la audierea din comisia de specialitate (Comisia comună de cultură și media și politică externă) pentru postul de conducere al ICR Londra, Catinca Nistor a spus:

„Bună ziua tuturor, mă numesc Catinca Maria Nistor, absolventă a Facultății de Drept, absolventă a London School of Economics, absolventă a Universității Naționale de Teatru și Cinematografie, absolventă și a cursului de manager cultural organizat de Ministerul Culturii…” (video aici)

Directoarea Institului Cultural Român din Londra, Catinca Maria Nistor, a trimis Edupedu.ro trei documente pe care apare numele său și care atestă, potrivit acesteia, că a participat la 3 cursuri de la Școala de Vară a London School of Economics and Political Science (LSE Summer School), în anul 2009 și 2010. Mai multe detalii aici.

Replica vine la răspunsul London School of Economics, solicitat și publicat de Edupedu.ro, prin care prestigioasa instituție de învățământ superior din Regatul Unit al Marii Britanii susține că actrița română, actuală directoare la Institutul Cultural Român din Londra, nu figurează în evidențele sale. „Nu avem înregistrată nicio persoană cu acest nume care a urmat sau a absolvit LSE”, au răspuns reprezentanții universității.

  • Cursurile respective sunt cursuri similare cursurilor universitare pentru anul I de licență, respectiv anul II, potrivit site-ului instituției. Pe site-ul London School of Economics se precizează că, pentru finalizarea unui curs la Școala de Vară, participanții primesc un certificat, iar creditele obținute pentru finalizarea cursului pot fi folosite de către participanți la alte instituții de învățământ superior, unde aceștia învață. Certificarea poate fi de două feluri
    • de participare (attendance certificate – pentru persoane care au luat parte la cel puțin 75% dintre ore),
    • respectiv una ce include un calificativ (Graded Certificate), pentru persoane care dau dau o testare la finalul cursului și pot trece și prin alte evaluări. LSE precizează că fiecare curs al școlii de vară este echivalentul unui curs al studiilor de licență, dar nu sunt luate în considerare pentru programele de studii de durată la LSE, fiind doar bazate pe aceste programe și fiind considerate cursuri de acces la programele de licență ale LSE. – Detalii pe pagina dedicată de Întrebări și Răspunsuri cu privire la cursurile Școlii de Vară, la instituția britanică

Edupedu.ro a solicitat oficial reprezentanților London School of Economics verificarea autenticității documentelor prezentate de Catinca Maria Nistor. În momentul primirii răspunsului îl vom publica.

Informații de context

Amintim că Nistor, propunea președintelui ICR Liviu Jicman, pentru postul de director al ICR Londra, a fost audiată pe 15 aprilie la o comisie comună de cultură și media și politică externă a Senatului, care a votat numirea ei la ICR Londra astfel: 13 voturi pentru, 4 voturi împotrivă și 2 abțineri, scrie G4Media.

Înregistrarea video de la audiere arată nemulțumirea unora dintre senatori privind pregătirea și competența Catincăi Nistor. Un senator a propus amânarea votului, după ce candidata nu a putut să spună care sunt principalele sale două obiective pentru mandatul de 4 ani pe care urmează să-l ocupe.

Catinca Maria Nistor (33 de ani) este actriță și prezentatoare la televiziunea Aleph News, patronată de Adrian Sîrbu. Nistor este este fiica actorului român Stelian Nistor, fost lider al Lojei Masonice de rit scoțian, care are sediul central la Londra, scrie culturaladuba.ro. Părinții Catincăi Nistor sunt nașii de cununie ai fostului președinte al Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea (PSD).

Nistor a fost timp de aproximativ un an director interimar al Teatrului Bulandra, în mandatul primarului Gabriela Firea (PSD), și a fost dată afară după un protest public al actorilor de la Bulandra. Ulterior, a fost trimisă și în judecată de noua conducere interimară pentru că și-ar fi atribuit sume de bani necuvenite.

În primă instanță, pe 19 septembrie 2021, Tribunalul București a decis să anuleze contractele încheiate pe drepturi de autor și a obligat-o pe Nistor să returneze teatrului aproape 7.000 de euro. Decizia nu este, însă, definitivă.

Catinca Nistor consideră că ceea ce s-a întâmplat la Bulandra în timpul interimatului său o va ajuta „în următoarea misiune”.

„Experiența de 11 luni de asigurare a interimatului Teatrului Bulandra, luni care au cuprins chiar perioada începutului pandemiei și am întâlnit situații dificile în primul rând din punct de vedere financiar, care m-au făcut să mă folosesc de toate resursele pe care le-am avut și experiența aceasta cred că mă va ajuta în următoarea misiune, pe care urmează să o încep”, a spus Catinca Nistor în timpul audierii de la Senat, despre situația de la Teatrul Bulandra.

Într-un interviu acordat pentru Cultura la dubă în martie 2020, pe când era managerul teatrului Bulandra, Catinca Nistor spunea: „Când am împlinit 28 de ani, mi-am dat termen până la 35 să am rostul meu la Londra, unde merg frecvent. Am început să îmi construiesc un network acolo. Visul meu e să mă trezesc dimineața, să știu cum arată bucătăria mea, make a tea și breakfast, să merg la lucru și să fac în fiecare zi același lucru, să lucrez on stage, în Londra.”

  • London School of Economics este una dintre cele mai prestigioase universități de profil economic din lume. Potrivit topului QS University Rankings, LSE este pe locul 49 în lume la categoria generală a universităților și pe locul 18 în funcție de profil, iar celebrul său masterat financiar este pe locul 9 în lume.
Citește și:
Directoarea Institutului Cultural Român din Londra, Catinca Nistor, susține că are atestate că a participat la 3 cursuri de la Școala de Vară a London School of Economics / Replica vine după răspunsul oficial al LSE că nu a urmat sau absolvit prestigioasa instituție britanică, așa cum afirmase în Parlament
EXCLUSIV Noua directoare a Institutului Cultural Român din Londra, Catinca Nistor, nu a absolvit London School of Economics, așa cum a susținut la audierile din Parlament și în CV, potrivit unui răspuns oficial al LSE

1 comment
  1. Nu ne miram , asa sunt politicienii romani si acolitii lor, hoti si mincinosi. Pnl si Psd au angajat pe o gramada de bani o gramada de nimicuri cu spate politic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Analiză a rezultatelor după simularea Evaluării Naționale. Bogdan Rațiu, profesor de limba română: Elevii înțeleg cuvintele, pot localiza informația, problema e la cunoștințe. Cred că ar trebui să provocăm mai mult gândirea critică a elevului

“Elevii înțeleg cuvintele și localizează informația, dar problema e la cunoștințe de teorie literară și lingvistică, dar și la punctuație și gramatică”, spune Bogdan Rațiu profesor de limba și literatură…
Vezi articolul

Ministrul francez al educaţiei: Contaminările în rândul elevilor şi profesorilor sunt “sub control” / Oficialul a anunțat că vrea “să evite cu orice preţ” închiderea liceelor

Numărul cazurilor de contaminare cu SARS-CoV-2 în rândul elevilor şi profesorilor rămâne “sub control” în Franţa, a declarat vineri ministrul francez al educaţiei, Jean-Michel Blanquer, relatează Agerpres. “În prezent, vineri,…
Vezi articolul

„Se pregătesc tăieri masive de clase la iniţiativa inspectoratelor şcolare sau a unităţilor de învăţământ, pe fondul scăderii populaţiei de vârstă şcolară / Solicităm realizarea unei anchete în rândul inspectorilor şcolari generali” – Consiliul Național al Elevilor

În întreaga ţară se pregătesc tăieri masive de clase din diferite unităţi de învăţământ preuniversitar, la iniţiativa inspectoratelor şcolare sau a unităţilor de învăţământ, pe fondul scăderii populaţiei de vârstă…
Vezi articolul

Folosirea dispozitivelor digitale în școli, pentru cel mult o oră în scop de destindere sau până în trei ore în scop de învățare, poate întări performanța elevilor la matematică. Apoi, performanța scade – analiză pe baza rezultatelor PISA 2022 / România – în topul utilizării instrumentelor digitale la școală

Când elevii folosesc telefonul mobil sau alte dispozitive digitale la școală, până la o oră în scopuri de destindere sau chiar până la trei ore în scopuri de învățare, performanța…
Vezi articolul