UPDATE Marcel Boloș, propus de PNL ca propunere pentru Ministerul Digitalizării și Cercetării

147 de vizualizări
Marcel Boloș / Foto: mfe.gov.ro
Liderii PNL l-au votat joi pe Marcel Boloș ca propunere a partidului pentru Ministerul Digitalizării și Cercetării în ședința Biroului Politic Național, au declarat pentru G4Media.ro surse liberale. UPDATE Propunerea a fost anunțată, ulterior, de președintele PNL Florin Cîțu, care a precizat că nominalizarea lui Boloş a fost votată în Biroul Politic Naţional al PNL cu un singur vot împotrivă, potrivit Agerpres.

Boloș a fost propus în ședință de Lucian Bode, care a spus că are sprijinul organizațiilor din Transilvania.

Florin Cîțu, citat de Agerpres:

  • “Domnul Marcel Boloş este o propunere a colegilor din zona de nord-vest, pentru că în PNL încercăm ca toate filialele să fie reprezentate în actul guvernamental. Este un om care a fost ministru la Fonduri Europene. La Ministerul Digitalizării în perioada următoare este foarte important să fie cineva care cunoaşte aceste mecanisme, pentru că avem de-a face cu implementarea PNRR, cloud-ul guvernamental, de aceea trebuie să fie cineva care cunoaşte cum să lucreze cu Comisia Europeană. Să ştiţi că ministerul nu este doar despre digitalizare, este şi despre cercetare, dar aceasta este o numire politică, este un manager pe care îl numim astăzi acolo, care va fi asistat de secretari de stat care ştiu foarte bine şi digitalizare şi cercetare, acesta este rolul pe care îl va avea domnul ministru acolo. În ceea ce priveşte studiile, nu mă pot pronunţa eu”, a spus Cîţu.
Citește mai mult pe G4Media.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Kitul educațional care i-a făcut pe 90% dintre părinții care l-au primit să se joace mai mult cu copiii lor și care le-a dezvoltat celor mici abilitățile cognitive și creative / Rezultatele unuia dintre cele mai ample studii realizate vreodată în educația timpurie din România: 45% dintre părinți invocă lipsa banilor, ca motiv pentru care nu își trimit copiii la grădiniță, iar 37% spun că discută lunar sau mai rar cu copiii lor

La începutul anului școlar trecut, în septembrie 2022, în peste 700 de comunități defavorizate din 40 de județe a început derularea proiectului „Start în educație“. Timp de un an școlar,…
Vezi articolul

Redeschiderea unităților de învățământ este o “nebuloasă”, acuză Alianța studenților, care semnalează probleme birocratice și operaționale privind întoarcerea la școală / Măsurile propuse pentru studenți

Redeschiderea unităților de învățământ începând cu 8 februarie este descrisă de Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR), într-un comunicat transmis alături de Consiliul Național al Elevilor (CNE), drept…
Vezi articolul

VIDEO Un nou algoritm de funcționare a școlilor în care să conteze și proporția persoanelor spitalizate. Ministrul Sănătății: Un algoritm care să fie rațional și să nu repete erorile majore în care școlile au fost închise când aveam 100 sau 200 de cazuri pe zi

Despre menținerea școlilor deschise, Alexandru Rafila a declarat în cadrul unei conferințe că „decizia trebuie să țină cont de modul în care se manifestă această variantă din punct de vedere…
Vezi articolul

UPDATE Sportul trebuie să fie tratat cu seriozitate și prioritizat la nivelul curriculei, potrivit Strategiei Naționale pentru Sport, adoptată de Guvern / Burse școlare sportive din 2024 și un sistem de finanțare al sportului în școli, printre măsurile propuse

UPDATE A fost publicată în Monitorul Oficial în 24 mai, Strategia Națională pentru Sport pentru următorii 9 ani. Strategia a fost pusă în dezbatere publică în octombrie anul trecut și…
Vezi articolul