SURSE Percheziții la Universitatea București legate de contractele de deratizare. UPDATE Poliția: Firma „nu ar presta sau prestează parțial serviciile de dezinsecție, dezinfecție și deratizare contractate” / UB: „Colaborăm cu autoritățile în toate aspectele anchetei”

1.974 de vizualizări
Foto: © Pawel Szczepanski | Dreamstime.com
O serie de percheziții a avut loc în această dimineață la Universitatea din București, potrivit surselor Edupedu.ro. Perchezițiile ar viza suspiciuni privind contractele de deratizare încheiate de universitate cu un furnizor de servicii de acest fel. Potrivit unei informări a Poliției, cercetările se fac sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul București în legătură cu o societate comercială, câștigătoare a unei licitații publice, organizată de către o instituție publică. Aceasta „nu ar presta sau prestează parțial serviciile de dezinsecție, dezinfecție și deratizare contractate, în spațiile aflate in patrimoniul instituției”, se arată în informarea poliției.

UPDATE 13:00: „Au fost, într-adevăr, mai multe verificări ale reprezentanților Poliției Sectorului 2 în spațiile Universității din București. Cercetarea vizează, așa cum ne-a fost comunicat, furnizarea serviciilor de deratizare către universitate de o companie privată. Reprezentanții Universității din București au pus la dispoziția poliției toate documentele solicitate, colaborăm cu autoritățile în toate aspectele anchetei” – a declarat pentru Edupedu.ro Mirabela Amarandei, directorul Direcției de Orientare Strategică, Evaluare, Monitorizare și Politici Publice din cadrul Universității din București.

UPDATE 12:05: “Astăzi, 08.09.2021, polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice Sector 2, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, au pus in aplicare 36 de mandate de percheziție domiciliară, pe raza Municipiului București și a județelor Ilfov, Prahova, Constanța, Brăila și Mehedinți, într-un dosar penal aflat în instrumentare.

În fapt, în cursul anului 2021, polițiștii s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că o societate comercială, câștigătoare a unei licitații publice, organizată de o către o instituție publică, nu ar presta sau prestează parțial serviciile de dezinsecție, dezinfecție și deratizare contractate, în spațiile aflate in patrimoniul instituției.

Cu sprijinul instituțiilor abilitate în domeniul sănătății publice se ridică și vor fi analizate probe de sanitație.

Cercetările sunt continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul București”, se arată în informarea Poliției.

Știrea inițială:

O serie de percheziții a avut loc în această dimineață la Universitatea din București, potrivit surselor Edupedu.ro, percheziții care ar viza suspiciuni privind contractele de deratizare încheiate de universitatea din Capitală cu un furnizor de servicii de acest fel.

Edupedu.ro a solicitat un punct de vedere Universității din București legat de acest caz și îl vom publica imediat ce îl primim.

Amintim că anul acesta au fost numeroase probleme cu șobolanii în București pentru că administrația locală nu a deratizat la timp la nivel de oraș.

Anul universitar începe peste 3 săptămâni, iar facultățile sunt în pregătire pentru a primi studenții față în față anul acesta.

Foto: Pawel Szczepanski | Dreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Directorii Colegiului „Petru Rareș” din Neamț, care au pus la dispoziție școala pentru evenimentul la care o elevă participantă a murit în urma consumului de droguri, nu au primit nicio sancțiune din partea Inspectoratului școlar / Instituția îi acuza luna trecută de neglijență în serviciu

Cei doi directori de la Colegiul Național „Petru Rareș” din Piatra Neamț nu vor fi sancționați disciplinar, a hotărât Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Neamț după analizarea raportului realizat de Comisia…
Vezi articolul