SURSE Percheziții la Universitatea București legate de contractele de deratizare. UPDATE Poliția: Firma „nu ar presta sau prestează parțial serviciile de dezinsecție, dezinfecție și deratizare contractate” / UB: „Colaborăm cu autoritățile în toate aspectele anchetei”

1.989 de vizualizări
Foto: © Pawel Szczepanski | Dreamstime.com
O serie de percheziții a avut loc în această dimineață la Universitatea din București, potrivit surselor Edupedu.ro. Perchezițiile ar viza suspiciuni privind contractele de deratizare încheiate de universitate cu un furnizor de servicii de acest fel. Potrivit unei informări a Poliției, cercetările se fac sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul București în legătură cu o societate comercială, câștigătoare a unei licitații publice, organizată de către o instituție publică. Aceasta „nu ar presta sau prestează parțial serviciile de dezinsecție, dezinfecție și deratizare contractate, în spațiile aflate in patrimoniul instituției”, se arată în informarea poliției.

UPDATE 13:00: „Au fost, într-adevăr, mai multe verificări ale reprezentanților Poliției Sectorului 2 în spațiile Universității din București. Cercetarea vizează, așa cum ne-a fost comunicat, furnizarea serviciilor de deratizare către universitate de o companie privată. Reprezentanții Universității din București au pus la dispoziția poliției toate documentele solicitate, colaborăm cu autoritățile în toate aspectele anchetei” – a declarat pentru Edupedu.ro Mirabela Amarandei, directorul Direcției de Orientare Strategică, Evaluare, Monitorizare și Politici Publice din cadrul Universității din București.

UPDATE 12:05: “Astăzi, 08.09.2021, polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice Sector 2, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, au pus in aplicare 36 de mandate de percheziție domiciliară, pe raza Municipiului București și a județelor Ilfov, Prahova, Constanța, Brăila și Mehedinți, într-un dosar penal aflat în instrumentare.

În fapt, în cursul anului 2021, polițiștii s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că o societate comercială, câștigătoare a unei licitații publice, organizată de o către o instituție publică, nu ar presta sau prestează parțial serviciile de dezinsecție, dezinfecție și deratizare contractate, în spațiile aflate in patrimoniul instituției.

Cu sprijinul instituțiilor abilitate în domeniul sănătății publice se ridică și vor fi analizate probe de sanitație.

Cercetările sunt continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul București”, se arată în informarea Poliției.

Știrea inițială:

O serie de percheziții a avut loc în această dimineață la Universitatea din București, potrivit surselor Edupedu.ro, percheziții care ar viza suspiciuni privind contractele de deratizare încheiate de universitatea din Capitală cu un furnizor de servicii de acest fel.

Edupedu.ro a solicitat un punct de vedere Universității din București legat de acest caz și îl vom publica imediat ce îl primim.

Amintim că anul acesta au fost numeroase probleme cu șobolanii în București pentru că administrația locală nu a deratizat la timp la nivel de oraș.

Anul universitar începe peste 3 săptămâni, iar facultățile sunt în pregătire pentru a primi studenții față în față anul acesta.

Foto: Pawel Szczepanski | Dreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Site-ul study-in-romania.ro, pentru studenții străini care vor să învețe în România, a rămas neschimbat din 2002, de când a fost inaugurat. Tot Ecaterina Andronescu era ministru

Scheletele Educației românești bântuie internetul. Dacă un student străin vrea să vadă ce-i propune România în materie de studii superioare, ajunge pe portalul study-in-romania.ro. Acesta este intact, exact ca în…
Vezi articolul

Profesorii, consilierii școlari și poliția – responsabili pentru prevenția consumului de droguri la tineri, spune noul ministru al Educației: De ce nu i-au avertizat prin educație pe copii ce înseamnă încercarea și consumul? MAI să curețe spațiul din jurul școlii de oferte tentante

Ministrul Educației, Daniel David, propune o abordare pe mai multe niveluri pentru combaterea consumului de droguri în rândul tinerilor, criticând atât lipsa de acțiune a profesorilor și consilierilor școlari, cât…
Vezi articolul

QS World University Rankings 2023: Nicio prezență românească în top 1000, în ultima ediție a reputatului clasament al universităților lumii. Doar Universitatea Babeș Bolyai și Universitatea din București rămân în intervalul 1001-1200

România nu este reprezentată nici anul acesta de vreo universitate în top 1000 instituții de învățământ superior din lume, în cel mai nou clasament global Quacquarelli Symonds, dat publicității miercuri…
Vezi articolul

ULTIMA ORĂ Calendarele olimpiadelor și concursurilor din anul școlar 2024-2025 au fost publicate de Ministerul Educației. Etapele județene se țin în premieră și în timpul săptămânii / Elevii de clasele primare, excluși de la olimpiade în 2025

Calendarele olimpiadelor și concursurilor naționale în anul școlar 2024-2025, precum și ale olimpiadelor internaționale, au fost publicate joi de Ministerul Educației. Documentele pot fi consultate și descărcate din articol. Pe baza acestor…
Vezi articolul