Teste digitale de Matematică, Română, Informatică, Chimie și Franceză pentru clasele I – VIII au fost publicate de Fundația Orange și pot fi folosite de toți profesorii și elevii

21.648 de vizualizări
Inspecția specială
Foto: Pexels.com
Fundația Orange anunță că a publicat sute de noi materiale digitale educaționale în limba română pe platforma Digitaliada, pe care le pot folosi gratuit profesorii și elevii din orice școală. Este vorba despre 360 de teste și evaluări semestriale (teze) în format digital pentru evaluarea competențelor elevilor din învățământul primar și gimnazial.

Testele digitale pot să fie folosite atât de către profesori, la clasă, cât și de către copii, pentru auto-evaluare. Profesorii și directorii de școli au la dispoziție și un Ghid al Școlii Digitale și un Ghid de utilizare a Tablei interactive, dezvoltate de către profesorii din proiect, sub coordonarea expertului educațional Adina Roșca. Materialele au fost pretestate în anul școlar 2018-2019 în 40 de școli Digitaliada, și pot fi folosite gratuit de către profesorii din toată țara, anunță organizația.

Adina Roșca, expert educațional Digitaliada, a declarat că odată cu aplicarea acestor teste “în format digital, feedback-ul este instant, și atunci profesorul vede cât de mult au înțeles elevii din ora respectivă și poate reorganiza ora în funcție de asta. Totodată, dacă un elev a fost absent, poate să continue cu materia și rezolvă exercițiile sau testul acasă, iar profesorul vede rezultatul obținut”.

 

Acestor resurse li se adaugă 150 de evaluări semestriale în format digital pentru orele de matematică, ciclul gimnazial. Evaluările digitale sunt dezvoltate în aplicațiile Kahoot!, Quizizz și Socrative:

Profesorii care vor să aplice la clasă și resursele digitale se pot orienta cu ajutorul a 8 ghiduri pentru predarea Matematicii și a TIC la clasele de gimnaziu. Fundația precizează în comunicatul remis Edupedu.ro că profesorii primesc indicații, prin aceste ghiduri, bazate pe curriculumul oficial al Ministerului Educației.

Organizația precizează că resursele fac parte din hub-ul digital educațional creat pe platforma www.digitaliada.ro, unde sunt 25 de tutoriale video pentru predarea matematicii, cu ajutorul aplicației GeoGebra, tutoriale dezvoltate atât pentru Algebră, cât și pentru Geometrie, și 101 proiecte didactice pentru predarea matematicii și Informaticii la gimnaziu.

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Numărul real al tinerilor români care nu au competențe de bază este chiar mai mare decât cel raportat în PISA 2022, care nu a luat în calcul elevii pe care școala i-a pierdut pe parcurs, adică 1 din 4 adolescenți în vârstă de 15 ani – concluzie a Raportului național PISA 2022

„Se poate afirma că mai mulți elevi de 15 ani din România nu au atins un nivel de competență de bază la matematică, lectură sau științe”, decât arată cifrele și…
Vezi articolul