TikTok a fost amendat cu 345 de milioane de euro în Irlanda pentru că a încălcat legislația Uniunii Europene privind protecția copiilor. Care este poziția companiei

240 de vizualizări
Foto: Unsplash.com – Solen Feyissa
TikTok a fost amendată cu 345 de milioane de euro (296 de milioane de lire sterline) pentru că a încălcat legislația UE privind datele cu caracter personal în ceea ce privește gestionarea conturilor copiilor, inclusiv pentru că nu a reușit să protejeze conținutul utilizatorilor minori de accesul public, transmite The Guardian, potrivit Economedia.ro.

Autoritatea irlandeză de supraveghere a datelor, care reglementează TikTok în întreaga UE, a declarat că aplicația video deținută de chinezi a comis mai multe încălcări ale normelor GDPR.

Acesta a constatat că TikTok a încălcat GDPR prin: plasarea în mod implicit a conturilor utilizatorilor minori pe o setare publică; permiterea comentariilor publice pe aceste conturi; faptul că nu a verificat dacă un adult căruia i s-a acordat acces la contul unui copil în cadrul unui program de “asociere familială” era un părinte sau un tutore; și că nu a luat în considerare în mod corespunzător riscurile pe care le prezintă pe platformă pentru utilizatorii minori de 13 ani care au fost plasați pe o setare publică.

Comisia irlandeză pentru protecția datelor (DPC) a declarat că utilizatorii cu vârste cuprinse între 13 și 17 ani au fost ghidați prin procesul de înregistrare într-un mod care a dus la setarea conturilor lor ca fiind publice, ceea ce înseamnă că oricine poate vedea conținutul unui cont sau comenta pe acesta, în mod implicit. De asemenea, Comisia a constatat că sistemul de “asociere familială”, care oferă unui adult controlul asupra setărilor contului unui copil, nu a verificat dacă adultul “asociat” cu copilul utilizator este un părinte sau un tutore.

Citește articolul complet pe Economedia.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Două dezinfectări ale mâinilor la întoarcerea acasă a elevilor, una după descălțare și alta după dezbrăcarea de hainele de școală – sfaturi pentru elevi și părinți de la Grupul de Comunicare Strategică

Grupul de Comunicare Strategică transmite un set de sfaturi pentru începrea anului școlar, iar unul dintre acestea prevede două dezinfectări ale mâinilor la întoarcerea acasă a elevilor de la școală,…
Vezi articolul

BREAKING Greva generală în școli și grădinițe continuă și joi, până acum mesajele care vin sunt de respingere a ofertei Guvernului care nu prevede nicio majorare salarială, anunță liderii sindicali din educație / Nistor: La ora 12 vom da un răspuns clar

Liderii de sindicate din Educație au anunțat în urma negocierilor de miercuri seară că și joi, 25 mai, va fi grevă generală. Abia joi la ora 12:00 vor prezenta un…
Vezi articolul

Formarea profesorilor pentru pedagogia digitală, lăsată pe altădată: procedurile preliminare pentru formarea a 100.000 de cadre vor începe abia în trimestrul 1 din 2023, spune ministrul Cîmpeanu / Finalizarea lor –  la sfârșitul lui 2024, la 5 ani de la declanșarea crizei Covid în educație

UPDATE: Ministrul Cîmpeanu a reacționat în urma publicării articolului și a precizat că deja peste 45 de mii de profesori au fost formați și au competențe digitale. Știrea inițială: În…
Vezi articolul

Dezbaterea online Reforma digitală a Educației

Testarea online a elevilor – poate fi făcută în condiții de corectitudine? Dragoș Iliescu, cercetător și specialist în testare educațională, va discuta marți, 8 iunie, de la 16:25, despre soluții de evaluare și despre testarea competențelor digitale pentru elevi, studenți și profesori

Testarea corectă a nivelului educațional atins de copii a fost una dintre marile probleme ale școlii românești în pandemie. Aproape un an, profesorii au predat fără să aibă măsura reală…
Vezi articolul