Timişoara: 300 de elevi vor trece la cursuri online, deoarece clădirea în care învaţă a fost încadrată în clasa I de risc seismic

211 vizualizări
Foto: Pexels.com
Un număr de 300 de elevi de la Colegiul Economic F.S. Nitti din Timişoara vor trece la cursuri online, după ce clădirea în care îşi desfăşoară activitatea a fost încadrată în clasa I de risc seismic. Prefectul de Timiş, Mihai Ritivoiu, spune că Primăria este iresponsabilă, după ce în urmă cu o săptămână nu a raportat această încadrare seismică a instituției de învăţământ, relatează News.ro, conform G4Media.ro.

Mihai Ritivoiu a precizat, luni, că un corp de clădire al unui liceu de prestigiu din Timişoara a fost încadrat în clasa de risc seismic I.

”Corp de clădire încadrat în clasa de risc seismic I descoperit astăzi la un liceu de prestigiu din Timişoara – Cursurile vor intra în online de mâine şi elevii vor fi relocaţi. După cutremurul din Gorj, am solicitat tuturor primăriilor situaţia clădirilor aflate în clasa de risc seismic I. Primăria Timişoara ne-a comunicat prin adresa 4106 din 17 februarie că „niciuna din expertize nu a încadrat imobile expertizate în risc seismic clasa I”. Astăzi am intrat în posesia unui raport de expertiză privind corpul de clădire A al Colegiului Economic „Francesco Nitti” Timişoara. La pagina 22 este indicată clar clasa de risc seismic finală: Rs I, din care fac parte clădirile cu risc ridicat de prăbuşire”, a anunţat prefectul de Timiş.

Citește articolul integral pe G4Media.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like
Sorin Cîmpeanu / Foto: Radu Tuta - Agerpres Foto

Pentru ca elevii să poată reveni fizic la școală după cele 2 săptămâni de vacanță, ar trebui să fie mai mic numărul de infectări / Recuperarea se va face prin modificarea structurii anului, se pot folosi vacanța de iarnă și săptămâna “Școala Altfel” – Sorin Cîmpeanu

Pentru a reveni la școala fizică pe 8 noiembrie, numărul elevilor infectați din școli ar trebui să scadă la sfârșitul celor două săptămâni de vacanță suplimentară în care intră toți…
Vezi articolul

Mircea Miclea: Am propus Ministerului Educației, fără să dea niciun ban, să intervenim ca să reducem burnoutul profesorilor prin tehnici pe care le pot învăța și aplica. De un an așteptăm aprobarea care ar presupune doar interes din partea ministerului pentru starea de sănătate a cadrelor didactice cu efect asupra copilului

Mircea Miclea, fondatorul școlii cognitive în psihologia românească, spune că, împreună cu mai mulți colaboratori, a propus Ministerului Educației de peste un an un proiect cu tehnici pentru a reduce…
Vezi articolul