GRAFIC Tinerii cu facultate au o probabilitate de migrație de 4 ori mai mare decât cei fără școală

1.862 de vizualizări
probabilitate de migrație
SURSA: pixabay.com
Cu cât sunt mai educați, cu atât e mai mare predispoziția oamenilor spre relocare pentru a câștiga mai bine de pe urma calificării lor. Asta susține un studiu UNESCO publicat recent. Preferințele și aspirațiile oamenilor, ca rezultat al educației, îi fac pe oameni să părăsească zonele rurale sau slab dezvoltate și să migreze în căutarea câștigurilor potențiale mai mari.

După ce au analizat 53 de state, specialiștii au ajuns la concluzia că probabilitatea migrației s-a dublat printre cei cu studii primare, s-a triplat în rândul celor cu educație secundară (liceu și gimnaziu) și s-a mărit de patru ori printre cei cu studii superioare comparativ cu cei fără educație.

Probabilitate de migrație

probabilitate de migrație

Intensitatea migrației studiată în lucrarea citată arată că România avea o rată a migrației de 2,12% în medie, pentru perioada studiată (1999-2010), Pentru cei fără studii, rata de migrație era de 0.81% din populația fără studii, cu vârsta peste 15 ani. Pentru cei cu studii primare, migrația era de 1,31% din populația cu studii primare, pentre cei cu liceul și gimnaziul terminate rata de migrațe a fost de 1,96%. Pentru tinerii cu studii superioare această probabilitate de migrație ajungea la 5,29%.

Între timp datele recente arată că peste 20% din populația cu studii superioare a plecat la muncă în străinătate, jumătate dintre cei plecați în ultimii 3 ani sunt tineri, iar peste 4 milioane de români sunt emigranți. Numai în 2017 au plecat în afară 219 mii de români, cel mai mare număr de emigranți din ultimii 7 ani.

FOTO: pixabay.com


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Consiliul pentru Combaterea Discriminării anunță Ministerul Educației că încalcă Constituția prin eliminarea elevilor din școlile particulare din rândul beneficiarilor de burse școlare

Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării transmite Ministerului Educației că proiectul de OUG prin care ministrul Ligia Deca vrea să-și modifice pentru a treia oară propriile legi ale învățământului limitează beneficiarii…
Vezi articolul
Educație media pentru liceeni: ce își propune acest proiect

Etapele pe școală și locale ale Olimpiadei de securitate cibernetică 2024, competiție desfășurată anul acesta pentru prima dată, oficial ratate de întârzierea cu care Ministerul Educației a aprobat regulamentul. Documentul a fost publicat

Regulamentul de organizare pentru Olimpiada Națională de Securitate Cibernetică (OSC) 2024, desfășurată în premieră în acest an, a fost publicat de Ministerul Educației vineri, 16 februarie, cu o zi înainte…
Vezi articolul

Rezultate simulare BAC 2024. Borderourile de notare cu punctajele detaliate vor ajunge în școli, la profesori, până miercuri, 20 martie, anunță ministerul, după ce notele au venit vineri după program

Borderourile de evaluare pentru fiecare probă de la simularea examenului de BAC 2024 vor ajunge în școli abia săptămâna viitoare, cel târziu miercuri, 20 martie, anunță Ministerul Educației într-un comunicat…
Vezi articolul