Tinerii, încurajați să rămână în România de premierul Ciucă, acuzat de plagiat în teza de doctorat: „Să vă folosiți curajul, perseverența și creativitatea pentru a vă atinge aspirațiile aici”

1.213 vizualizări
Nicolae Ciucă / Foto: gov.ro
„Vă încurajez să vă proiectați un viitor în România și să vă folosiți curajul, perseverența și creativitatea pentru a vă atinge aspirațiile aici, în țară”, a transmis prim-ministrul Nicolae Ciucă tinerilor de Ziua Națională a Tineretului.

„Primul lucru pe care îl observ când lucrez cu tinerii este motivația puternică de a veni cu soluții simple și inovatoare la problemele cu care ne confruntăm cu toții, fie în societate sau administrație, fie la locul de muncă sau în diverse situații de viață”, a precizat premierul.

Acesta a menționat că tinerii sunt o sursă de inspirație: „Sunteți o sursă reală de inspirație, optimism și principala resursă a țării noastre și a societății din care facem cu toții parte”.

„An European al Tineretului, 2022 ne oferă ocazia de a mobiliza energiile noastre la nivelul întregii Uniuni, care ne dă șansa de a studia, munci și călători în deplină libertate”, a completat oficialul.

  • Premierul Nicolae Ciucă este acuzat că a plagiat în teza de doctorat. Pe data de 18 ianuarie, jurnalista Emilia Șercan a scris în pressone.ro că teza lui Nicolae Ciucă, în baza căreia a devenit doctor în Științe militare în 2003, include conținut plagiat în cel puțin 42 de pagini din totalul de 138. În plus, în aceste zile, jurnalista Emilia Șercan susține că a primit mai multe amenințări de la persoane necunoscute, inclusiv un mesaj pe Facebook Messenger de la o persoană care i-ar fi trimis mai multe fotografii private, făcute în urmă cu 20 de ani și despre care jurnalista spuen că i-au fost furate dintr-un dispozitiv electronic. Șercan spune că a trimis către poliție o captură de ecran cu mesajul primit pe Facebook messenger, care includea și pozele personale, iar după o zi mesajul trimis poliției prin Whatsapp a apărut pe un site din Republica Moldova.
  • Analiza tezei de doctorat de către CNATDCU – singura instituție care poate da verdict de plagiat și poate cere retragerea titlului academic, pornită după mai multe sesizări în luna ianuarie 2022, a fost blocată chiar de premierul Ciucă, printr-o acțiune în instanță a acestuia.
Informații de context

Amintim că peste 593.000 de copii și tineri români, cu vârste între 0 și 19 ani, au emigrat într-un stat UE, conform unui raport al Comisiei Europene din 2019. Publicația arată că 12,6% din populația cu vârste între 0 și 19 ani a României trăia în 2018 într-un alt stat membru UE.

În 2019, Edupedu.ro a scris că, potrivit unei lucrări publicate în Revista Română de Statistică, numărul studenților, elevilor și copiilor din grupa de vârstă 0-19 ani care au emigrat din România între 2007 și 2017 este de 484.753 de persoane.


5 comments
  1. Punand accent pe acest subiect, de fapt se arata ingrijorarea si lipsurile din ziua de azi.
    Este adevarat ca in oricare alt stat exista si greutati, obstacole, etc. La fel de adevarat este ca la noi se identifica o problema, se discuta despre ea si.. cam atat.

  2. Trebuie sa aveti curaj ca sa rămâneți aici, bineînțeles.Munca multa,bani putini,educatie praf etc.Lista e lunga.Romania e ca un drum foarte plombat, sau cu multe gauri…

  3. E jalnic faptul că tot timpul ne plângem, că vezi doamne suntem atât de pricepuți în toate și nu ne lasă alții… Asta e frumusețea și așa se întâmplă peste tot, să răzbesti, să reușești cu toate greutățile….
    De altfel se vede ce producem, cum ne comportam atât în țară cât și în străinătate…
    Nu mai departe la,, Românii au talent,, noi o dăm cu populară, cu cărțile de joc, cu dansul din
    buric…..

  4. Bai, nu plecati! Puteti deveni politicieni, puteti fura fara sa va intrebe cineva ceva, va luati un doctorat plagiat si mai cate … Va realizati aici, la fel ca dottore Ciuca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Știință pentru copii și tineri: Ateliere de seismologie, nanotehnologie, crearea universului și mecanică cuantică, la Târgul de știință și educație de la Măgurele

Experimentul Planeterrella sau cum se formeaza aurora boreală și aurora australă. Ateliere de seismologie, nanotehnologie, crearea universului și mecanică cuantică. Sunt câteva dintre evenimentele cu care cercetătorii de la Măgurele…
Vezi articolul